Why?
Самострел да зеам, да истепам тоа племе
- Член од
- 3 мај 2009
- Мислења
- 2.726
- Поени од реакции
- 2.940
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да, точно така, од среќа ми е купен, НО СО ПАРИ, кои самиот сум си ги заработил.Сигурно од СРЕЌА ти е купен, не со пари како што тврдеше дека луѓето ги немаат
Dardan-ia ај ако имаш релевaнтни податоци кажи ми откако устaвниот суд ја укина одлукаата само општините со низок наталитет да земаат субвенции за трето дете, и судот ја преинначи да важи за цела Македонија односно за сите што стана? Уште е во сила ако некој има трето дете дека ќе добие субвенции без разлика од која општина е? За второ дете даваат субвнеции? Или владата се откажа од сите тие субвенции откако уставниот суд им ја преиначи одлуката да важи за сите. Ај ако имаш податоци кажи важи или не важи за колку деца важат субвенциите ,по колку пари им дава државава итн. Стварно ме мрзи да окапам на гугл и да се отепам од читање да за прочитам неколку работи и информации. Поздрав
Зошто дволичен друже? Сум работел, сум заштедил и сум купил тоа што сакам, не сум го зел со една дневница. Па телефон од 20000 во македонија е тежок исклучок, а не правило.латасоид? миленко? друже, ти не знаеш со кој разговараш...
20 000 за телефон? Малце се дволичен да мудруваш за пари, а имаш телефон од 20 000 НЕЛИ?
Еве и јас немам пари за повеќе деца, уште од сега планирам едно.Ми е гајле мене за мнозинството што телефони имаат, кафето ти го вмеша, дволично е да судиш дека некој нема пари за повеќе деца, а имаш скап телефон
Влошки?Само у Македонија луксуз е да имаш смартфон.
Уште малце ќе почне да се пропагира дека влошките Олвејс се луксуз, Бони треба да се купуваат.
Абре какви влошки што збориш ти, зимаш неплатен одмор секој месец по една недела и во шума. Влошки ќе користиме, пфф..Само у Македонија луксуз е да имаш смартфон.
Уште малце ќе почне да се пропагира дека влошките Олвејс се луксуз, Бони треба да се купуваат.
Оф бе фејлу фејлнат, носи се заедно со сексот и со градот и со саманта.
Сме можеле со наш стандард со просечна плата од 200 евра да чуваме 3-4 деца, но со љубов. Па дали си ти нормален. Фејл си човече, фејл.
Не знам дали си известен, но кога ке отидеш во продавница на тие 3-4 деца да им купиш пелени, храна, облека, лекови, играчки и сите останати потреби, на ниедно место не прифакаат љубов како платежно средство!
Али што паметно може и да се очекува од ваков лик со миленко-латас размислување каде што мерка за стандард му се кафичите и сити молот во кој лугето се туркаат уствари да земат тоалетна хартија и кисело млеко на попуст...
Убаво ти кажаа, отиди во болница, ке помислиш дека цела држава е таму.
Sent from my Droid
Ми е гајле мене за мнозинството што телефони имаат, кафето ти го вмеша, дволично е да судиш дека некој нема пари за повеќе деца, а имаш скап телефон
Струмица ми е дефинитивно најголема енигма.Мислам дека сеуште важат , но сега за целата држава.
Чудно е како исчезнаа оние кампањи каде се промовираше стимулацијата на наталитет.
Ете, ни ти , ни јас , не знаеме дали и колку пари се даваат за раѓање дете.
Но со сигурност ти тврдам дека наталитетот не е зголемен и покрај додатокот.
Имаш таму во претходните страни детално , колку мајки родиле трето дете во 2008ма(кога сеуште не беше донесен законот за наталитет) , и колку се родиле во 2011та.
Оние кои имаале две деца , се одлучуваат да одат на трето дете , пошто мислам дека зимаат 8200 денари секој месец во наредните 10 години.
Но проблемот е што имаме намалување во прво и второ дете.
Во 2010та , родителски додаток за деца примиле :
- 5256 мајки за трето дете
- 898 мајки за четврто дете
- Скопје: 1785
- Тетово: 665
- Куманово: 574
- Струмица: 259
- Битола: 201
Во 2011-та
- Скопје: 298
- Куманово: 113
- Тетово: 82