Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
И сега пу пу не важи? :facepalm:
Колкав си може да ми кажеш ? ако си над 18 години,тогаш би требало да разбереш дека Македонија е донесена до ова дерече поради Х причини,и дека оваа гнасава беше ставена на тоа место само и само поради политички поени и мир во куќа,и таму беше само како физичка фигура,а не дека бил некаков си командант и не знам што,како можеш да кажеш дека ги командувал и дека поради тоа се десила несреќата која ПАТЕМ се деси со хеликоптер на МВР !

Не се дебили тие во АРМ да му ги предадат сите тајни и се останато на него,кога знаеле дека ќе го сменат за краток период.Успеа да унапреди некои војници во повисоки чинови,но тоа не мења ништо посебно.

Ќе ти кажам, не е проблем (28год). А кај пишува дека поради тоа се случила несреќата? Не си го разбрал делот со моралниот компас. ;)

Без разлика од кои причини бил ставен, ако дебилите од АРМ (па и МВР) имаа барем малку достоинство требаше да има целосен бојкот. Само што тука пак се јавува проблемот со,државната плата. Ептен им е легната.

Последно уредено од модератор:
  • Ми се допаѓа
Reactions: osa
Ок,не знам што да ти кажам повеќе,џабе е дискусија со тебе.

Да,нивната работа се состои од мавање во бандери и умирање.За тоа примаат државна плата.

Ок,не знам што да ти кажам повеќе,џабе е дискусија со тебе.

Да,нивната работа се состои од мавање во бандери и умирање.За тоа примаат државна плата.

Да те надополнам, " и да отпоздравуваат на терористи".

Не се дебили тие во АРМ да му ги предадат сите тајни и се останато на него,кога знаеле дека ќе го сменат за краток период.Успеа да унапреди некои војници во повисоки чинови,но тоа не мења ништо посебно.
i shto vikash za tolku kratko vreme tie debili vo ARM ....ova se tvoi zborovi ...pa shto ima oni da mu davaat ili da ne mu davaat ...SAM ke si zeme .....nema shto nekoj da mu dava
jas sum sigurna deka nikoj ne mu dade INFORMACII ZA DA GI DIGNE U VOZDUH makedonskite braniteli ,2001 godina ,on SAM si dozna poshto beshe tamu vo ARM ,i gi likvidira branitelite a ko nagrada ovie mu dadoa ministerska fotelja ....bog da chuva ...

Последно уредено од модератор:
i shto vikash za tolku kratko vreme tie debili vo ARM ....ova se tvoi zborovi ...pa shto ima oni da mu davaat ili da ne mu davaat ...SAM ke si zeme .....nema shto nekoj da mu dava
jas sum sigurna deka nikoj ne mu dade INFORMACII ZA DA GI DIGNE U VOZDUH makedonskite braniteli ,2001 godina ,on SAM si dozna poshto beshe tamu vo ARM ,i gi likvidira branitelite a ko nagrada ovie mu dadoa ministerska fotelja ....bog da chuva ...
Ај пошо ми го избришаа мислењето,да ти објаснам.

1.Пред 13 години кога и се случи војната,таљат немаше апсолутно никаква функција за да знае координати на војниците,беше обично војниче или ми се чини постар водник,што е ништо посебно во Армијата.Дезертираше точно пред да се случи таа заседа,која што патем беше ПРОДАДЕНА за ми се чини 300 илјади евра од тогашниот командант или нешто такво во Тетово,кој што потоа бил и уапсен,му ја запалија куќата таму,па се пресели во друг град,кој што на суд не знаел да објасни од каде му се тие пари.

2.Армијата ниту Полицијата не е супермаркет па кој што сака да си зима,но тоа ти не можеш да го сфатиш за жал,ете и другиве те оценија дека си за лечење,ама нема ништо лошо во тоа,лошо е кога не се соочува човек со реалноста.

3.Никого не навредив,ради тоа глтни уште едно апче и легни на спиење,или ако си толку упорна бапни едно нескафе со 3 лажици кафе и 1 шеќер да те ококорави,па прочитај го уште еднаш мојот фамозен пост.Да ти скратам маки,зборував за припадниците на АРМ дека не се дебили и луѓето од генерал штабот кои прошле години и години во учење и на терен,за да му ги предадат сите информации на некоја си брадосија која е ради политика таму а не поради заслуга,која после неколку месеци беше сменета.

4.2014 сме,пошто гледам се губиш во простор и време.

@JETKUNDO, Ако некој се губи во простор и време тогаш тоа си ти друже. За тебе ова е ок, пошто било привремено пикање кур в очи. :facepalm:
Не се работи за тајните на АРМ, се работи за симболика. Сепак шпонов дезертерски кој пукал и убивал на страна на учките, беше министер и сите му стоеа мирно. Замисли некоја муџа од хамас која до вчера ги ракетирала евреите, сега да го стават министер на војската на Израел.
Ова само фиромска сорта може да го проголта.

@JETKUNDO е баниран од темава за навреди и офтопици. Останатите продолжете со дискусија.

На денешен ден пред 13 години (11.11.2001) при обезбедување на ископувањето на масовна гробница кај Требош, Тетовско, подмолно и кукавички од заседа беа убиени тројца наши чеда Бранители, припадници на Е.Б.И. ЛАВОВИ:

– ДРАГО МАНЕВСКИ (†35) од с. Марино, Скопско. Тагува семејството Маневски по својот домаќин, татко и син бранител на својата татковина. Село Требош, Тетовско беше последното место по кое шеташе и бдееше Драго, носејќи ги во своите мисли ќерките Ивана и Ана, на тогаш 11 и 4 годишна возраст коии останаа грижа на сопругата Соња. Загина од злоделата на албанските терористи во 35 година од животот кој колку и да беше суров и неизвесен сепак секој го минуваше според сопствените услови. На 11 ноември 2001 година судбината сакаше родителите Станојко и Милевка од с. Марино да ја слушнат трагичната вест - загина Драго и за да вечно сведочи колку е сурова вистината и колку е скапа слободата.

– БОБАН ТРПКОВ (†33) од Драчево, Скопско. Драчевци ќе го паметат својот Бобан по насмевката и веселиот дух со кој ги освојуваше врцниците и сограѓаните. Каде и да беше, со неизмерна среќа се враќаше дома, да биде со своите ќерки, тогаш 5 годишната Рената и едногодишната Јана, чии насмевки го радуваа и го чинеа посебно среќен со сопругата Силвана. Невремето во кое живееме, и тероризмот кој стана наша реалност и суровост однесоа уште една жртва, миленикот на Драчево, Бобан. Со своите 33 години живот, премалку за едно векување насилно прекинато, Трпков се нареди меѓу македонските бранители и жртви на албанскиот тероризам.

– ОЛИВЕР ПЕТРУШЕВСКИ (†23) од Куманово. Врели се солзите на сестрата Марјана по својот брат Оливер. Немаше крај на муабетите и доверувањата што меѓу себе ги имаа братот и сестрата. Која ја наполни 23 година од животот, ги побара егзистенцијата и сопствениот пат во иднината. Го прифати повикот и се стави во служба на својот народ и земја. Згасна невоиот живот за да спомените вечно траат. Надгробната плоча, ќе потсетува и ќе сведочи за проклетството на војната и терористичкото подмолно злодело кое унесреќи многу домови и семејства во македонската држава. Кумановецот Оливер Петрушевски ја вгради својата младост и живот во земјата во која се роди и која верно ја сакаше.

10576942_375499722615182_1762501502753366780_n.png

Слава им

Темава ја засраа деца што мислат дека знаат се и што мислат дека го фатиле господ за муда.
Џафери бил мајор кога си замина од АРМ.
@Олимпија прочитај му ги мислењата и на @Brav пред да банираш некого. Нели гледаш дека провоцира човекот и ги навредува сите Македонци

Слава им

Темава ја засраа деца што мислат дека знаат се и што мислат дека го фатиле господ за муда.
Џафери бил мајор кога си замина од АРМ.
@Олимпија прочитај му ги мислењата и на @Brav пред да банираш некого. Нели гледаш дека провоцира човекот и ги навредува сите Македонци
Ти не гледаш дека и тој е баниран?

Без разлика од кои причини бил ставен, ако дебилите од АРМ (па и МВР) имаа барем малку достоинство требаше да има целосен бојкот. Само што тука пак се јавува проблемот со,државната плата. Ептен им е легната.

Треба целата држава да направи бојкот пријателе. Не само ДЕБИЛИТЕ од АРМ и МВР, кои ете, и во 2001ва го јадеа стапот, сега пак по нив стапот... а останатите граѓани кај се ? Или за нив не важи ??? :)

Дали си спремен да војуваш против Америка ? Па братко, ти не си Путин :D

п.с. Војник, Драго беше припадник на МВР- ПЕП. Немаше врска со Лавовите.
Нека почиваат во мир.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom