Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Дали некој знае каков е везот на новите амблеми на Тигрите и ЕБР, дали е обичен вез со конци или е жагард техника на вез(амблемот има мазна површина и личи како да е печатен) и одпозади да има ставено чичак трака (лепенка)

Дали некој знае каков е везот на новите амблеми на Тигрите и ЕБР, дали е обичен вез со конци или е жагард техника на вез(амблемот има мазна површина и личи како да е печатен) и одпозади да има ставено чичак трака (лепенка)

Сите, и на ЕБР,ЕСЗ,ПЕП,и на полиција се со Жагард техника... мазни,со лепенки се...

Сите, и на ЕБР,ЕСЗ,ПЕП,и на полиција се со Жагард техника... мазни,со лепенки се...

Е тоа ми се допаѓа, ги следат светските трендови. Највеќе ми се допаѓаат тие амблемо со жигард вез и со лепенка отпозади зашто визуелно се подобри за идентификација, а и чичак траката(лепенка) која е на задната страна овозможува кога сакаш да го вадиш и ставаш амблемот. Такви амблеми везени со жигард техника и со чичак траки имаат новите униформи на џандариве. само наместо венецот со впишано РМ во него е заменет со грбот на РМ.

--- надополнето ---

Убиени тројца припадници на МВР во Аеродром, а напаѓачите уапсени. Пред саат време во град кај раскрсницата кај новот Веро од улицата на таксистите видов кола со алфи како јури накај аеродром со уклучена сирена

dscf3411.jpg

М-21 и М-90 5,56 мислам беше,никако да го запамтам ова...

dscf3415.jpg

Цз-75 7,65

другар грешка си во калибрите, М-21 и М-90 се со калибар од 5,45мм, а зброевката ја имат само во два калибри долга деветка 9Х19мм и .40 S&W

другар грешка си во калибрите, М-21 и М-90 се со калибар од 5,45мм, а зброевката ја имат само во два калибри долга деветка 9Х19мм и .40 S&W

калибрите на неоки оружја ми се слаба страна :-) сепак,има некој да ме поправи...

за да го онеспособиш непријателот подобар е 5.56 т.е. 5.45 од 7.62 калибарот, поголема штета прајт помалиот калибар

^- ренџерите имаат М-4, волците имаат М-90/70... сите со различен калибар... :-) они можат да кажат најдобро,која пушка подобро им лежи...

dsc00296e.jpg

КОНЕЧНООО!!!

нови,неупотребувани... и најважно,добиени од припаник на ЕСЗ со долг стаж...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom