Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Знам дека ги произведува Германија али Холандија и Белгија ги продаваат нивните Леопард-2 и Турција здраво се офајди од нивните продажби па би можеле и ние.

П.С Честит ден на АРМ.

Честит ден на АРМ!:smir:

--- надополнето ---

Се надевам дека не сум оф тема,може ли да ме информирате повеќе за хрватицата?

Никој ли не напиша,дека на 17ти Август на Воен стадион имаше изложба на оружје и возила од АРМ!!! ме нема мене и никој не пишал... цццц...

слики ке ставам утре... но,како и секоја година било :-)

со мало закаснување,Честит роденден АРМ!!! една од малкуте светли точки во нашава држава... :oeoeoe::oeoeoe:

Еве нешто од 17ти, изложбата по повод Ден на АРМ...

dscf3410.jpg

Мп-5 во две варијанти... попознат како 3-1 на кантер :-) т.е. хеклер

dscf3411.jpg

М-21 и М-90 5,56 мислам беше,никако да го запамтам ова...

dscf3412.jpg

М-93 Црна Стрела

dscf3413.jpg

-незнам опис...

dscf3415.jpg

Цз-75 7,65

dscf3416.jpg

Фалкон

dscf3417.jpg

нуркачка опрема

dscf3418.jpg

dscf3419.jpg

dscf3420.jpg

алпинистичка/планинарка опрема
dscf3421.jpg

dscf3430.jpg

ТМ-170 Хермелин

dscf3431.jpg

Хамви

dscf3445.jpg

БМ-21 Град

Штета што немало и дел од оружјето... како Г3,немало и БТР,М-76,М-70,драгунов и сл... тоа е тоа...

Благодарност до МК-СУ25 од Првиот Македонски Воен форум за сликве...

--- надополнето ---

Иначе интересна слика... припадник на тигрите во 2001... ХК-г3-СГ1 ... со ваква,земена од ЈСО, го убија Џинџич...

Tigar_snajperist_HK_G3_SG1.jpg

Знам дека ги произведува Германија али Холандија и Белгија ги продаваат нивните Леопард-2 и Турција здраво се офајди од нивните продажби па би можеле и ние.

П.С Честит ден на АРМ.

da be da ama za tie pari od Leopard-2 ke kupeme 2 T-90 :)

Незнам дали на претходните страни ги има сликиве...

mvraccuracy.jpg

снајперот... мгммм... <3 Акјураси Интернешнл-Лапуа Магнум

mvrtar21.jpg

таворче...

ra6owm.jpg

Црна Стрела М-93 12.7 2001год ...

BTR-80 APC
Black Arrow Sniper Rifle
CZ-99
M-79 „Оса“
„Кашикара“
M-84 MG
M-95 A
M-80
M-76
RBG 6
M-84 Skorpion

Волците се професионално и врвно спремни за акции само со ладни оружја т.е. нож! Нека се сети некој на Волкот кој два дена т.е. 48 часа лазеше камуфлиран без престан до терористичкиот пункт над Тетовското кале каде ја закла хрватската платеничка снајперистка кој уби неколку припадници на Македонските безбедносни сили...

Потоа, Волците владеат со највисок ранг на борбени вештини кунг фу, џудо, таеквондо и кендо(нож)

Волците тренираа и препуштени на преживување низ македонските планини - поединечно сами. Јас присуствував на нивна вежба на воениот базен во Скопје - Бисер каде командантот со врзани очи и десната рака врзана со левата нога ги буткаше во вода од високата скокалница за да се извлечат на плиткото...

Волците се прави ѕверови!

Најинтересното е што никогаш нема да дознаете дали комшијата ваш, па дури и некој братучед ваш е припадник на оваа единица бидејќи тоа е - строго доверливо.

Кога веќе ги спомнавте „Тигрите“...

[MEDIA]http://www.youtube.com/watch?v=RAS2UAnj8LE[/MEDIA]

Ова се Македонците! Лошото е тоа што некој постојано пробува да им го пере мозокот дека се слаби и немоќни...тоа никогаш ниту биле ниту ќе бидат!

Не сум информиран доволно за настанот со хрватскиот платеник можеш да ми објасниш подетално тоа не сум го чул до сеа !!!???

Не сум информиран доволно за настанот со хрватскиот платеник можеш да ми објасниш подетално тоа не сум го чул до сеа !!!???

па... има 2 стории за тој случај...

-припаник на волците,камифлуран,лазел до неа и ја заклал
-снајперист од тигрите и ја дупнал главата... :pos2:

што е точно,незнам.

Вчера,ЕСЗ беше повикана да интервенира во битола... син држел мајка и татко како заложници... акцијата е успешна,нема повредени :-)
-освен со оружје,знаеле и со зборови да завршат работа... :toe:

Видео А1

Вчера,ЕСЗ беше повикана да интервенира во битола... син држел мајка и татко како заложници... акцијата е успешна,нема повредени :-)
-освен со оружје,знаеле и со зборови да завршат работа... :toe:

Видео А1

Не било само со зборови изгледа викаат електро шок му мавнале :)

Едно прашање до сите. Дали некој знае каде може да се најдат амблеми(прешивачи) од специјалните единици. единствено од специјалци имам од лавовите, за на ракав и на капа.
Од странскиве специјални единици би сакал да најдам од САС и СПЕЦНАЗ, а на еден другар кој е Делија и кога ке оди на утакмица му нарачав да ми купи прешивачи на Аркановци. Не зосто ги сакам туку би сакал да имам колекција.

Од странскиве најважни ми се на САС и СПЕЦНАЗ па дали некој слуцајно знае каде ги има кај нас?

http://www.tridentmilitary.com/new-photos11/spm3b.jpg

еве за кој зборам

Едно прашање до сите. Дали некој знае каде може да се најдат амблеми(прешивачи) од специјалните единици. единствено од специјалци имам од лавовите, за на ракав и на капа.
Од странскиве специјални единици би сакал да најдам од САС и СПЕЦНАЗ, а на еден другар кој е Делија и кога ке оди на утакмица му нарачав да ми купи прешивачи на Аркановци. Не зосто ги сакам туку би сакал да имам колекција.

Од странскиве најважни ми се на САС и СПЕЦНАЗ па дали некој слуцајно знае каде ги има кај нас?

http://www.tridentmilitary.com/new-photos11/spm3b.jpg

еве за кој зборам

ја барам ама од нашиве... имам дупликат од стариот на ЕСЗ Тигар,во форма на штит што е... тешко да најдеш,само ако имаш некој припадник на единицата,па он да ти даде... ама и тоа тешко...

за странски,има саем за амблеми... миљарда амблеми има на саемот,се разменува/продава... кај нас цената се движи од 250ден па нагоре... зависи од амблемот..

за странски,има саем за амблеми... миљарда амблеми има на саемот,се разменува/продава... кај нас цената се движи од 250ден па нагоре... зависи од амблемот..

на кој саем, каде, кај нас?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom