Македонски народни приказни

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Не е тоа тоа. Го немаат тој шмек народните приказни на А1. Тешко дека некој ќе ги замени тие на МТВ старите.

Па дека новите приказни (барем првите 2) не се на она ниво на кое навикнавме да ги гледаме старите, не се и нема ни да бидат, но сепак мислам дека и не се така лоши. Факт е дека навиките не се менуваат, па така и ние сме навикнати на старите добри приказни од старата школа. Сепак и во новите приказни има доста добри актери како Ванчо Петрушевски, Борче Нацев (кој го глумеше Лазар во "Сенки") и др. кои мислам дека ако не целосно, барем приближно ќе го доловат ефектот кој навикнавме да го гледаме во старите приказни.

Не е тоа тоа. Го немаат тој шмек народните приказни на А1. Тешко дека некој ќе ги замени тие на МТВ старите.

да да се согласувам, излитени ми се некако овие на а1

ajde od utre i na sitel makedonski prikazni od 19:20 casot
da se nadevame deka ke bidat podobri od tie na A1

Мислам дека ке бидат давани тие вистинските старите од 89-та или грешам?

Не грешиш:). Сител ќе ги репризира старите приказни, додека нови ќе даваат МТВ (сеуште не се знае точно кога ќе почнат) и А1 кои веќе даваат.

Сител прво ке давал 30 стари, а во меѓувреме снимале нови.

ама термин одбрале на Сител, недела во 19:20 ц, ц, ц...демек ке ги украдат гледачите на А1 вестите, и гледачите на Еднооки на Канал 5, како да не, а можеа во недела во 18:00 кога се и приказните на А1, ке имаа повеќе гледачи, ама кога инаетот работи, тоа е...Динго, Динго сите термини ги утна, кратовска тинтароооо ! ! !

ама термин одбрале на Сител, недела во 19:20 ц, ц, ц...демек ке ги украдат гледачите на А1 вестите, и гледачите на Еднооки на Канал 5, како да не, а можеа во недела во 18:00 кога се и приказните на А1, ке имаа повеќе гледачи, ама кога инаетот работи, тоа е...Динго, Динго сите термини ги утна, кратовска тинтароооо ! ! !

Site ne gledaat ednooki nitu pak na a1 vesti od 19 casot, vestite na a1 imaat dve izdanija i ajde kazi koj termin spored tebe bi bil dobar koga vo sekoe vreme na nekoja televizija davaat nesto, ne znam sto se zamarate so tie raboti, sepak koga bi odbiral pomegu ednooki, vesti i prikazni, bi gi odbral prikaznite, taka da nekoj ako saka da gleda ke gleda bez razlika koe vreme go davaat.

Добри се бе.
Ау не,ова е драма а не приказни какви што ги знаеме.Оваа Магдалена Ризова врска нема од глумење.Ја нема таа препознатлива музика на гајда и кавал.Нема како што кажа тој погоре,шмек.

Site ne gledaat ednooki nitu pak na a1 vesti od 19 casot, vestite na a1 imaat dve izdanija i ajde kazi koj termin spored tebe bi bil dobar koga vo sekoe vreme na nekoja televizija davaat nesto, ne znam sto se zamarate so tie raboti, sepak koga bi odbiral pomegu ednooki, vesti i prikazni, bi gi odbral prikaznite, taka da nekoj ako saka da gleda ke gleda bez razlika koe vreme go davaat.
Па гледај кој ти брани, кој термин е посоодветин ти пиши во постот, а намерата да се наметнат приказни во исто време кога има две од најгледаните емисии е глупост и не се замараме само коментираме, ако ти пречи не мора да читаш и цитираш

Воопшто не ми се допаднаа новите македонски приказни.Се некако ми е извештачено.Ја нема онаа длабочина за статиот селски живот:nenene: како што го имаше во старите.Можело и подобро,многу подобро:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom