Македонски бугари, прашање до нив...

Статус
Затворена за нови мислења.
Думам од името на тие што се осеќаат Македонци во Пиринско и кои ги представува ОМО Илинден ПИРИН. Јас сум сигурен дека секој од нив ке се сложи со мојот збор.

подршка имаш брате...а за бугарчињата ќе им дојде крајот

Избришав неколку постови со меѓусебни закани. Воздржувајте се, за да не се чудите после зошто сте банирани.

И не бегајте од темата. Темата не е наменета за Бугарите од Бугарија, туку за Македонците кои зеле бугарски пасош (од за нив познати интереси).

Думам од името на тие што се осеќаат Македонци во Пиринско и кои ги представува ОМО Илинден ПИРИН. Јас сум сигурен дека секој од нив ке се сложи со мојот збор.

E arno, sa te razbrav. Pa to v Pirinsko 90% sa makedonci.
A koi ne se slagad so vas , tie predavnici li sa?

E arno, sa te razbrav. Pa to v Pirinsko 90% sa makedonci.
A koi ne se slagad so vas , tie predavnici li sa?

Ајде да не бегаме од темава. Ако имаш некој питања за ОМО и имаш барем малце Македонска крв во срцето повели на привате ке ти отговорам. Ама ако си од татариве подобро не ми троши времето.

имам братучетки, братучеди, другари, другарки и за жал сеуште заинтересирани персони за студии во Бг.Не дека имам против за студирање надвор од државава-СРЦЕТО МАЛЕЧКО МИЛО НАШЕ- ама те тие пусти пасоши, државјанства, пребуквализирање на букварството, залажувања за сето тоа, МЕ НЕРВИРА! А кога си помислам на тоа дека на крај краеви ни на малиот прст неможат да се фатат за Св.Кирил и Методиј нивните универзитети, се ПУКАМ уште толку!!! Доаѓаат и на работни места седнуваат истите тие луѓе кои неможат да си го прочитаат на македонски ни сопственото си веќе име на таквите БГ дипломи (уствари таму веќе нема ништо македонско) .Им требаат преводи за самите себе- Знаат ли каде се ставиле САМИТЕ?!?! Знаат ли како и какви се враќаат кога се враќаат?! Ама услови подобри таму, ама отворени граници со бугарски пасош, ама подобра иднина, ама бегство од кафез, ама ЕУ, ама полесно- НЕ ТАКА ЛУЃЕ!!!!!! Тоа истото е и тука, си го имаме само што НАС не не има- лошо! Се нервирам,поздрав до сите кајгански македончиња без бугарски пасош :3: :oeoeoe:

hey dont wory aleksandar gruevski makedonski ima genialen plan.Ke dade 9000 den da se mnozhite i da gi zamenite tie makedonci sto stanale bugari!!!lele genialno:pos2:

имам братучетки, братучеди, другари, другарки и за жал сеуште заинтересирани персони за студии во Бг.Не дека имам против за студирање надвор од државава-СРЦЕТО МАЛЕЧКО МИЛО НАШЕ- ама те тие пусти пасоши, државјанства, пребуквализирање на букварството, залажувања за сето тоа, МЕ НЕРВИРА! А кога си помислам на тоа дека на крај краеви ни на малиот прст неможат да се фатат за Св.Кирил и Методиј нивните универзитети, се ПУКАМ уште толку!!! Доаѓаат и на работни места седнуваат истите тие луѓе кои неможат да си го прочитаат на македонски ни сопственото си веќе име на таквите БГ дипломи (уствари таму веќе нема ништо македонско) .Им требаат преводи за самите себе- Знаат ли каде се ставиле САМИТЕ?!?! Знаат ли како и какви се враќаат кога се враќаат?! Ама услови подобри таму, ама отворени граници со бугарски пасош, ама подобра иднина, ама бегство од кафез, ама ЕУ, ама полесно- НЕ ТАКА ЛУЃЕ!!!!!! Тоа истото е и тука, си го имаме само што НАС не не има- лошо! Се нервирам,поздрав до сите кајгански македончиња без бугарски пасош :3: :oeoeoe:

многу јасно
позз

абе шо ви смета бг пасош???ако е амерички ок сие ,ако е германски ок,швајцарски ок , бг ако е педери и вакви и онакви нема врска не е така..

Си ги запрашала ли тие студенти зошто не можеа да допрат ни со прст до нашите Кирил и Методија универзитети,посебно за архитектура, лекари,апотекари и заболекари?Кој можеше да се запише на тие факултети,посебно доколку не беше комуњар практично до вчера,можеби и сеуште.Колку пари им требаа на сиромашните и талентирани Македонци.Знаеш ли зошто низ медиумите провејуваат презимиња од “извикани“ : Хаџипуља,Хаџиристевци,Муличковци,Стошиќи,Црвенковци,Борозани,Енгелизови...... само не премногу Македонски имања на доктори,архитекти психијатри,хирурзи,судии?
Токму и од такви маки некои заминаа за Бугарија на студии какви што цел живот посакувале ама во Македонија никогаш немало да им бидат обезбедени.

Deka ste srbski mekereta toa e tochno!Davat li pari ot ambasadata?

Deka ste srbski mekereta toa e tochno!Davat li pari ot ambasadata?
Да беа српски мекерета ќе се претставуваа Срби, не Македонци. да ти ебам логиката што ја имаш.

Тоа со делење пари по амбасади на Каракачанов изум е? :)

Да беа српски мекерета ќе се претставуваа Срби, не Македонци. да ти ебам логиката што ја имаш.

остави ги,не знаат веќе што да доизлажат ова бугарчињава...ццц

Од тие Бугари што доаѓаат овде да има најмного еден или двајца од Пиринска Македонија. Сите други се чисти татари и изиграват дека се од Пиринска за да тролуваат безпроблемно.

Аиде да проверим таа работа.
Наибанираните на тоо форум сме от пиринско.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom