Македонски автомобилизам

• Креатор на темата Креатор на темата B_O_K_I
  • Време на започнување Време на започнување

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Мислам дека нема ваква тема општо за македонскиот авто спорт.
Еве да започнам со трката викендов којја се одри во Кичево после подолго време малце живна спортов со екстра борба во класа 1 во двата дена. Имаше и еден инцидент за прво место во последниот круг Александар георгиевски беше избуткан од Влатко Наковски. Може да се види на следново видео Onboard од возилото на Александар Георгиевски снимен со три камери.

Ти ли си овој :D ? Инаку стварно кул клип...

Taa Kicevska pateka e katastrofa za vozenja. Treba nov i posirok asfalt i sreduvanje na okolnot teren.
Pretpostavuvam deka prostorot e pod ingerencija na ARM taka da ne e loso toa vojskata da zacisti trnjeto i kapinite pred vakvi trki i onaka ne se mnogu 2 se vo cela godina i uste 2 na Vodno.

Inaku za toa deka zivnue malku morgen. Kulminacijata ja dozivea na pocetokot vo 1998-1999 koga i se odrzuvaa pocetnite Moto Trki vo Kicevo Koga patekata bese jasno definirana so zolti traki imase zastitni gumi i licese na mesto kade sto se odrzuvaat moto/avto trkiSe sekavam Boris Trajkovski setase niz avtodromot sobirase poeni za Pretsednik na Drzava. Togas imase preku 2000 gledaci od cela Makedonija. Strasna gletka bese da se vidat tolku motori na edno mesto. Prav hepening. Sega ova e gola voda.

Ти ли си овој :D ? Инаку стварно кул клип...
Не сум ја :)
--- надополнето: 25 септември 2012 во 20:40 ---
Taa Kicevska pateka e katastrofa za vozenja. Treba nov i posirok asfalt i sreduvanje na okolnot teren.
Pretpostavuvam deka prostorot e pod ingerencija na ARM taka da ne e loso toa vojskata da zacisti trnjeto i kapinite pred vakvi trki i onaka ne se mnogu 2 se vo cela godina i uste 2 na Vodno.

Inaku za toa deka zivnue malku morgen. Kulminacijata ja dozivea na pocetokot vo 1998-1999 koga i se odrzuvaa pocetnite Moto Trki vo Kicevo Koga patekata bese jasno definirana so zolti traki imase zastitni gumi i licese na mesto kade sto se odrzuvaat moto/avto trkiSe sekavam Boris Trajkovski setase niz avtodromot sobirase poeni za Pretsednik na Drzava. Togas imase preku 2000 gledaci od cela Makedonija. Strasna gletka bese da se vidat tolku motori na edno mesto. Prav hepening. Sega ova e gola voda.
Дојдоа погрешни луѓе на погрешни позиции. И сеа се бара лек малце од малце да се тргне напред. И да се сложувам дека стазата е малце пропадната ама не е нешто што не се оправа. А еве и едно клипче од тоа време ти што збориш да се види каква била стазата :)

Од секогаш ме интересирало овие југовци ,голфови што се тркаат колку коња имале ? :)

Од секогаш ме интересирало овие југовци ,голфови што се тркаат колку коња имале ? :)
Конкретно класата до 1150цц група А со Анекс (популарните југовци кај нас ги викаме енчиња а во србија се викаат хибриди) се со многу ограничувања со една цел колите да бидат тука негде по брзина и држење во кривини и не надминуваат повеќе од 100-110 коња. Ама затоа имаа многу интересни трки. А за другите класи неможам да ти кажам зашто варираат премногу.
--- надополнето: 26 септември 2012 во 00:51 ---
More vaka treba da izgleda seto toa...
Gran Turismo bate :D

Rfactor добра симулација ама во живо е боље :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom