- Член од
- 24 март 2010
- Мислења
- 15.449
- Поени од реакции
- 26.773
Ти викам јас дека се ти е изместено. Ама во овој случај не гледам што ти останува сем да земеш да дигаш револуција.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ти викам јас дека се ти е изместено. Ама во овој случај не гледам што ти останува сем да земеш да дигаш револуција.
Како што и сам кажа,има две дефиниции за предавство.Ова образложение ќе пројде кај судскиот дел, кај јавноста-народот(делот од народот што груевски го претставува) не ќе да пројде. Државата многу полесно можеш да ја споредиш со народот,бидејки голема е веројатноста да ја надживее власта. Па сеа ти види чија дефиниција за предавник е побитна. Реално Заев ги поткопа институциите и кога тие институции би го претставувале цел народ а не само 500 000 вмровци ќе бев најгласен дека е предавство. Вака ви ја предал државата во држава..Велепредавство е предавнички акт кон државата или власта, а не предавнички акт кон народот. Бидејќи народот не е монолитен и не можеш да го гледаш како целина. Предавнички акти кон народот прогласувале преките шизофрени комунистички судови.
Амнестијата на хашките случаи е грд политички маневар, кој не сум слушнал дека било кој го оправдува. И за тоа Груевски си носи политички консеквенци.
Немам проблем со судот на народот јас. Не верувам дека и Груевски има. Ене го, се појавува насекаде. За разлика од тој другиот што спиел во штаб. Само некои и него го спорат. Имало повеќе и помалку народ.Како што и сам кажа,има две дефиниции за предавство.Ова образложение ќе пројде кај судскиот дел, кај јавноста-народот(делот од народот што груевски го претставува) не ќе да пројде. Државата многу полесно можеш да ја споредиш со народот,бидејки голема е веројатноста да ја надживее власта. Па сеа ти види чија дефиниција за предавник е побитна. Реално Заев ги поткопа институциите и кога тие институции би го претставувале цел народ а не само 500 000 вмровци ќе бев најгласен дека е предавство. Вака ви ја предал државата во држава..
И што го изврте цел муабет дека груевски има поише народ,демек не знаеме? Потегот е предавнички за Македонците макар и 500 000 луѓе застанале зад тој што го направил. Не очекувам луѓе што партијата им е пред државата да се свртат против Груевски ради тоа. За нас останатите необврзани кон никој верувам дека поише боли од кој било друг предавнички потег или криминал.Немам проблем со судот на народот јас. Не верувам дека и Груевски има. Ене го, се појавува насекаде. За разлика од тој другиот што спиел во штаб. Само некои и него го спорат. Имало повеќе и помалку народ.
Ете зошто судот на народот не држи. Веднаш го подели на вие и ние. Значи веќе не е суд, туку мислење.И што го изврте цел муабет дека груевски има поише народ,демек не знаеме? Потегот е предавнички за Македонците макар и 500 000 луѓе застанале зад тој што го направил. Не очекувам луѓе што партијата им е пред државата да се свртат против Груевски ради тоа. За нас останатите необврзани кон никој верувам дека поише боли од кој било друг предавнички потег или криминал.
Судот на македонците.Не очекувам албанци и луѓе без национална свест да се согласат. Потегот е предавнички или не е?Ете зошто судот на народот не држи. Веднаш го подели на вие и ние. Значи веќе не е суд, туку мислење.![]()
И јас за Македонците зборувам. Нив ги подели на наши и ваши Македонци.Судот на македонците.Не очекувам албанци и луѓе без национална свест да се согласат. Потегот е предавнички или не е?