ако тие „мајмуни“ имале култура јазик и се нарекувале Македонци тогаш да!
ц ц ц .. загреови сте ... некои се гордеат на својата историја а некои едноставно се игнорантни и се за жалење ...
почитувајте си го континуитеот бре ...од антиката па и преку словенскиот период до денес ... не дозволувајте пропагандата на соседите да ве изеде и да правите поделби ...
Онака, успат, ме знаеш, знаеш како се викам, од каде сум, кој сум и што сум? Можеби се викам Мехди мадавикиа и сум од Техеран ... во тој случај, влечам ли македонски корени?
Ако се чувствуваш како македонец, fair enough, супер за тебе, гордеј се, уживај во благодетите кои те исполнуваат духовно. Јес да знајме дека национализмот и патриотизмот е за духовно сиромашни, но ти не си таков, нели?
Е сега, додека ти се „пумпаш“ на корени, јас сметам дека не постојат ни антички народи ни идни. Постои човек, постои човештво.
И одново ... грешно ме сфати со мајмунлакот. Оти колегата твој Трн в око рече дека водиме потекло од античките македонци.
Јас само аналогирав - водиме потекло и од мајмуните, но ... не сме баш горди на тоа.
И уште едно прашање, пак ... успат!
Чисти нации се ... (пример) Исланд и Кореја.
Кога гледам исланѓани или Корејци, сите како од калап да се вадени.
Гледам македончиња поредени ... еден со жолта коса, друг со кафеава, трет со катран црна, еден висок, друг низок, со плави, зелени, црни кафеави очи. Вакви такви.
Сите водат потекло од еден вид, велите, а?
Интересно, интересно ...
Се надевам дека и арапите кои се мнозинство во Египет се директни потомци на античките Еѓипјани.
Ако не, жалам друшкани!