Македонската Контрадикторност!

• Креатор на темата Креатор на темата Zaptija Stojkov
  • Време на започнување Време на започнување
Почнете да правите разлика од „ние сме антички македонци“ и „ние водиме потекло од античките Македонци“.

Истотака, според Дарвин водиме потекло од мајмун, па така, комбинирајте ... дека водиме потекло од антички македонски мајмуни.
Кои, патем, според некои електраши ја населија цела полутопка, од Бохемија до Владивосток.

Со еден збор таквите луѓе се нарекуваат Фамилија Недефинирановски т.е. НЕДЕФИНИРАНИ ЛУЃЕ.

ако тие „мајмуни“ имале култура јазик и се нарекувале Македонци тогаш да!
ц ц ц .. загреови сте ... некои се гордеат на својата историја а некои едноставно се игнорантни и се за жалење ...
почитувајте си го континуитеот бре ...од антиката па и преку словенскиот период до денес ... не дозволувајте пропагандата на соседите да ве изеде и да правите поделби ...

ниту американци,ниту руси ни се виновни....овој народ треба да научи еднаш да се почитува самиот себе

Многу време имаме поминато под ропство, и додека сме биле под ропство, сме гледале само како да ја зае*име државата, и тоа останала и ден денешен, кога треба данокот да се плати, да ја *ам оваа држава само пари ли ќе даваме, а кога треба да се земе сите волкав газ сме. За да научиме да се почитуваме треба време и треба некој од политичарите, т.е некој водач како Тито на времето да не научи на тоа.

ако тие „мајмуни“ имале култура јазик и се нарекувале Македонци тогаш да!
ц ц ц .. загреови сте ... некои се гордеат на својата историја а некои едноставно се игнорантни и се за жалење ...
почитувајте си го континуитеот бре ...од антиката па и преку словенскиот период до денес ... не дозволувајте пропагандата на соседите да ве изеде и да правите поделби ...

Онака, успат, ме знаеш, знаеш како се викам, од каде сум, кој сум и што сум? Можеби се викам Мехди мадавикиа и сум од Техеран ... во тој случај, влечам ли македонски корени?
Ако се чувствуваш како македонец, fair enough, супер за тебе, гордеј се, уживај во благодетите кои те исполнуваат духовно. Јес да знајме дека национализмот и патриотизмот е за духовно сиромашни, но ти не си таков, нели?
Е сега, додека ти се „пумпаш“ на корени, јас сметам дека не постојат ни антички народи ни идни. Постои човек, постои човештво.

И одново ... грешно ме сфати со мајмунлакот. Оти колегата твој Трн в око рече дека водиме потекло од античките македонци.
Јас само аналогирав - водиме потекло и од мајмуните, но ... не сме баш горди на тоа.

И уште едно прашање, пак ... успат!
Чисти нации се ... (пример) Исланд и Кореја.
Кога гледам исланѓани или Корејци, сите како од калап да се вадени.
Гледам македончиња поредени ... еден со жолта коса, друг со кафеава, трет со катран црна, еден висок, друг низок, со плави, зелени, црни кафеави очи. Вакви такви.
Сите водат потекло од еден вид, велите, а?
Интересно, интересно ...
Се надевам дека и арапите кои се мнозинство во Египет се директни потомци на античките Еѓипјани.
Ако не, жалам друшкани!

ни ме интересира како се викаш ни од каде си ... твое право е да не си ја почитуваш историјата ... :toe:
туку успат ја да те прашам
татко мајка почитуваш?
баба дедо?
прабаба прадедо?
до каде .. или само сам себеси се сакаш и почитуваш ...

Не ни знаев дека татко ми, мајка ми, дедо ... сите тие влегле, се запишале во историјата.
Успат, трет пат ... очекував твој коментар на моите безрезервно топли и искрени, срдечни прашања.
Но, не ги добив. Во тој случај, од тебе бев кулминантно прашан за мојата емотивна конекција со домашните. Со историски постарите лисчности во моето фамилијарно стебло.
Па ... да ти кажам право, барем се знае дека дедо ми е мој дено, татко ми исто, мајка, баба ... братучеди .... кактусот е мој.
Е сега, додека ти, самиот себе си, а и на другите не им докажиш дека водите директна поврзувачка линија со македонците кои живееле на просторите ТУКА и ПОШИРОКО пред диносаурусите, и за чудо, според вас е скоро единствен народ кој ни се преселил ниту има претрпено промена, па не е испекмезен и џукелиран, јас не почитувам ниту историја, ниту македонштина, туку можам да завршам со зборот: ме заболе. Оти ... да бидиме реални ... ако не мислиш на минатото, мислиш на иднината (безрезервно) и обратно. Друго нема!
Ете, тука се состои контрадикторноста на македонштината!

жални се ликовите ко тебе ..
нафрлаш некои работи кој никој не ги рекол ни пак ги негира ... си чул не си разбрал ..
остани ми со здравје пријателе ..

жални се ликовите ко тебе ..
нафрлаш некои работи кој никој не ги рекол ни пак ги негира ... си чул не си разбрал ..
остани ми со здравје пријателе ..

Eте ја поентата на целата тема. Фала ти пријателе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom