Македонска Втора Лига

• Креатор на темата Креатор на темата Agimkrasniqi
  • Време на започнување Време на започнување
сабота, 10 април 2010
16:00 Дрита - Брегалница 2008 1 : 1
16:00 Цементарница 55 - Скопје 0 : 2
16:00 Шкендија - Влaзними Тpим Лум 3 : 0
16:00 Миравци - Лoкомотива 5 : 1
16:00 Охрид 2004 - 11 Октомври 2 : 3
16:00 Беласица - Новаци 2005 2 : 1

znaci vo slucaj da ja zacuvate 4 pozicija,mozni protivnici za baraz Vardar,Teteks,H.Turnovo? koi se sansite za Napredok da se vrati u 1 Liga,ima li takvi ambicii ili pa zdravje idna godina:smir:
Па веќе речиси е сигурно дека ќе бидеме 4 место сега чекаме грешки на Брегалница и Скопје ако можи да одиме до 3 а зошто да не и 2. Амбиции има а има и колку толку пари да се купи баражот а поврзаност со власт и најверојатно и со ФФМ.Според мене најдобро би било да играме со Тетекс или Турново никако со Вардар.

Jas mislam deka Turnovo ke igra baraz...Barem kolku sto imam jas informacii,od nevrzan razgovor so eden od upravata na Pobeda,(ne e vazno koj),pri muabetot okolu barazive,dali mozebi pobeda ke igra baraz (Sto so ogled na bodovite do sega,skoro i da nema sansi),mi beshe spomnato deka toa ke bide 95% Turnovo,koj sto najverovatno vo dogledno veme ke se fuziral so Tiverija...Pa koj gi znae!!I jas licno bi sakal Turnovo da igra baraz,i da odpadne,zosto preku glava vejke od vestacki ekipi vo Makedonskiot fudbal...

Belasica-Drita 3-1
11 Oktomvri-Vlazrimi 1-0
Napredok-Miravci 2-1
Vlaznimi-Cementarnica 1-1
Skopje-Bregalnica 0-0
Lokomotiva-SHKENDIJA 1-2

1.Shkendija 51 :dum dum:
2.Skopje 45
3.Bregalnica 44
4.Napredok 42

i sea sluzbeno 3-0 neli ?

Прееска читав во Мак. Спорт и таму пишуваат дека ФФМ ке донело одлука да се преигра натпреварот!:uvo::nesvest:

Село гори, баба си ја чешла!
Село без кучиња!:toe:

Од македонски спорт...

http://www.sport.com.mk/WBStorage/Files/2004-06.pdf

Натпреварот е закажан за (21.04.2010, среда) т.е. денес, а Охриѓани немаат намера да патуваат за да го одиграт натпреварот - изјава на Никола Ристески од Фк Охрид.

СРАМОТА!

НЕОДИГРУВАЊЕ И ПРЕКИН НА НАТПРЕВАРИ

Член 56

Ако клубот домаќин, не го оспособил теренот за игра од неоправдани причини, пред почетокот или за време на натпреварот, а судијата одлучил натпреварот да не се игра, што мора да биде констатирано во записникот, одговорен е по одредбите на ДП на ФФМ. Натпреварот ќе се регистрира со 3:0 службено во корист на гостинската екипа.

Drita-Skopje 2-3
Bregalnica-Vlaznimi 5-1
Cementarnica-Lokomotiva 0-0
Miravci-11 Oktomvri 1-0
Vlazrimi-Novaci 0-0
Ohrid-Belasica 0-2
SHKENDIJA-Napredok 4-1

1.Shkendija 54
2.Skopje 48
3.Bregalnica 47
4.Napredok 42

Drita-Skopje 2-3