Македонска ракометна репрезентација - (жени)

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Селекторот е без искуство и лесно се губи во мечот се покажа тоа во Шпанија кога на полувреме имавме достиглива разлика. На овој состав плус Портјанко шансите за пласман на ЕП во следните квалификации се реални.
Не знам дал да плачам ил да се смеам, Портјанко реално не би сменила којзнае колку, а колку што знам сакаше да се повлече од репрезентацијата поради честите повреди :) За групата за ЕП, не верувам дека ќе бидеме на првите две места, очекувам Турција да биде пред нас.
Плус овој селектор мислам дека бил тренер и во минатото, веројатно на машката репрезентација.

Не знам дал да плачам ил да се смеам, Портјанко реално не би сменила којзнае колку, а колку што знам сакаше да се повлече од репрезентацијата поради честите повреди :) За групата за ЕП, не верувам дека ќе бидеме на првите две места, очекувам Турција да биде пред нас.
Плус овој селектор мислам дека бил тренер и во минатото, веројатно на машката репрезентација.

Ај пак да повторам тренеров нема искуство најмалку од се во машка репрезентација никогаш не ни бил, дојден е од факултет за физичка култура.

Селекторот е без искуство и лесно се губи во мечот се покажа тоа во Шпанија кога на полувреме имавме достиглива разлика. На овој состав плус Портјанко шансите за пласман на ЕП во следните квалификации се реални.
Eте ти дадоа линк каде тоа работел селекторот ..;)
Со или без неа ние сме пак у лоша позиција.

Во лоша позиција сме зашто нема младинци инаку овој состав можеби нема шанси за добар пласман на ЕП ама има сигурно да ги помине следните квалификаци.

Во лоша позиција сме зашто нема младинци инаку овој состав можеби нема шанси за добар пласман на ЕП ама има сигурно да ги помине следните квалификаци.

Ова според твое мислење ?

колку е резултатон оти не следам цело време...?

колку е резултатон оти не следам цело време...?
18-20 ..a водевме 18-15

Туку знае некој оти не е повикана Срњакова?!... добро крило беше, една од подобрите млади ракометарки кај нас..

Друже не се согласувам, посебно поради тоа што младинките играат катастрофално (мислам на оние под 20 години), види ги резулатите од 2009.
http://www.eurohandball.com/ech/17/women/2011/teams/007577/Fyr+Macedonia
Освен голманката Наташа Антиќ која е родена 1994 и не сум слушнал дека има којзнае какви таленти во помладите категории.

Што се однесува до нашиот тим, има неколку квалитетни поединки кои блескаат повремено, но ништо посебно, ни требаат играчи кои ќе направат разлика, а ние такви немаме. За групата за ЕП, Франција се апсолутен фаворит, а стравувам од Турција, оти колку што знам освен Јелиз Озел имаат уште една многу квалитетна ракометарка. А Јелиз Озел иако е стара бар ние знаеме дека често решаваше натпревари сама... Ама ај, надежта последна умира, можеби таму некаде се крие некој талент кој ќе не носи на ЕП, ако не на наредното, на тоа во 2014 во Хрватска мора :D

Каква Озил пројдоа скоро 8-9години од времето кога играше во Кометал стара е Турција според мене не би требало да биде пречка ама ќе видиме. Како и да е ме плаши младинскиот состав.

Каква Озил пројдоа скоро 8-9години од времето кога играше во Кометал стара е Турција според мене не би требало да биде пречка ама ќе видиме. Како и да е ме плаши младинскиот состав.
Стара е, ама за нашиве е како Лионел Меси :D
Бар игра за екипа која е дел од ЛШ...
И едно не ми е јасно, зошто од кај нас ја отпишаа Наташа Коцевска... иако не е којзнае колку добра во напад, игра доста добра одбрана.

Вака значи, пропуштивме веќе доста големи собири и дефинитивно треба да се работи сериозно за да не го испуштиме возот за ЕП во Холандија.Шансите секако се на напа страна, Франција е фаворит додека нашата репрезентација не би требало да има проблеми со Турција.Денес ги гледав изгубија од Холандија, имаат неколку добри поединки и тоа е тоа.Ако можевме да ги тепаме на подготовките со половичен тим, можеме и во кфалификациите.
Сепак она што сигурно треба да загрижува е иднината, гледам дека на некои првенства за млади категории воопшто не нема, а доколку учествуваме губиме катастрофално.Но има потенцијал кај некои ракометарки како Елена Ѓеоргиевска наскоро ракометарка на Будуќност која има 21 година, Ивана Петковска, Марија Штерјова, Зорица Десподовска, Митрова, Младеновска, Кресоја се сеуште млади ракометарки.Не се согласувам дека селекторот треба да даде оставка, треба да му се остави простор да работи со репрезентацијата затоа што почнавме доста често да менуваме што сигурно не е добро.
Кога сме кај селекторите да се навратиме на Портној, човек кој многу го почитувам тој ја врати Македонија на големите настани, а сепак постојано беше критикуван.Потоа Савевски успеа за кратко време да направи голем успех, сепак знаеме како заврши тоа.Глигоров ја донесе Македонја со 7-мо место, а сепак беше на тој начин изигран.За на крај Петковиќ да упропасти два циклуса со никаква тактика и стратегија, според мене тој е клучниот фактор за неуспехот во предходните кфалификации.
За овој двомеч, никој не може да каже дека Шпанија е лесен и посакуван противник.Имаат искусни и квалитеѕни ракометарки, игра која не ни одговара.Нивниот тим Ичако играше во финалето на ЛШ, но сепак разликата сугурно не е 15 разлика.Се надевам дека во следните кфалификации ќе се вратат Кресоја и Охоланга, на која треба да и дадеме сеуште шанса, особено затоа што од Новевска нема аир.Потоа да се убеди Портјанко да помогне, можеби да се врати и Коцевска како што некој кажа е одличен дефанзивец.
Многу среќа понатаму и да ја задржиме гордоста...

Портјанко нема што да ја убедуваме, ќе си игра и понатака за нас. Дури и денеска беше дојдена, али и беше врзана раката (повредена е, затоа не игра). Што се однесува до натпреварот како почнаа реков дај нека ја прикенат :) ама после се конолидираа, дури и победија една сосема солидна екипа. Екипата не ни е лоша. Пецевска е одлична, позитивно ме изненади и другото крило играше цврсто во одбрана и без глупирање во напад. На бекови сме ОК, Бајрмовска (денека најслаб натпревар откако е в репрезентација) добро фрла, Елена изигра солидно, има напредок, се надевам во Црна Гора ќе има и појаки утакмици и ќе донеси поголем квалитет, Црвенкоска не ми се свиѓа, мала е, а не надополнува со брзина, нема ни некој шут, али тоа е најдобро што го имаме на таа позиција. Таа Илкова за пикер има одличи предиспозиции, ама џабе не знае да игра. Мечевска може да прмини во сумо борачи кога сака. Мислам да ја вратиме Велкова пак ќе бидиме појаки на пикер. Екипава за наши услови си е ОК, појачани со Портјанко и Кресоја дури и можиме да се надеваме на нешто повеќе.

Не бев во можност да го гледав вториот дел од натпреварот, кој беше крајниот резултат ? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom