Македонска ракометна репрезентација - (жени)

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Со ваков состав ништо не правиме,не знам зашто Елена е во репрезентација.па има и друга македонски квалитетни ракометарки каде што треба да му се даде шанса.Следен мец е со Франција па очекувано ќе изгубиме .останува да видиме што ќе се случи

Dobro be decki zasto se zalazuvate?? Pa realno nie nikogas ne sme imale dobar zenski rakomet.... Svaka cast na uspesite sto se napravija vo minatoto, ama site znaeme cija zasluga se tie uspesi... Glavniot tovar 80 posto bese na naturalizirani rakometarki, i plus so ekspanzijata na Kometal se podnauci i nekoja nasa rakometarka da igra rakomet( ali toa bea pretezno krila, bekovi mnogu slabo). Taka da ova sega sto se desava e samo eden normalen tek na nastanite ( od koga ne napustija naturaliziranite rakometarki). Jas use koga vidiv deka ne doagaat Partenko, Kresoja, koga se povlece Todorovska, znaev deka ke bide vaka i voopsto ne se nadevav na nikakov plasman. I iskreno, so vakvo ,,igra'' iskreno sto majka ke barame na nekoe prvenstvo?? Da bideme topovsko meso? Ne fala!

Македонија од утре (18-20 ноември 2011) ќе учествува на турнирот “Трофеј Карпати“ што ќе се одржува во Романија..
Македонија-Србија (16:45 ч. петок 18 ноември)
Македонија-Романија (17 ч. сабота 19 ноември)
Македонија-Унгарија (10:45 ч. недела 20 ноември)

Состав: (голмани) Наумоска, Цветановска, (крила) Гроздановска, Митрова, Стојковска, (бекови) Адамчевска, Маневска, Андонова, Д. Ѓорѓиевска, Мркиќ, Петковска, Штериова, (пикери) Мечевска, Младеновска.

“На овие средби ќе ја испробаме формата на помладите ракометарки, кои најчесто се на поширокиот репрезентативен список. Поради повреди учеството го откажаа повеќе репрезентативки, поради што за Романија патуваме со значително ослабен состав“изјави селекторот Стрезовски.

И покрај тоа што ова ќе биде шанса за помладите за докажување, сепак не ми се допаѓа односот на повеќето стандарди репрезентативки кон репрезентацијата. Значи ова е силен меѓународен турнир и е одлична шанса за воигрување на тимот. Секако дека во кфалификациите за ЕП товарот ќе го понесат ракометарките кои играа и досега, значи Бајрамовска, Пецевска, Ѓеоргиевска, Андрејева кои се сите мометално „повредени“ , а играа пред неколку дена за Металург. Плус во составот нема интернационалки, барем не оние главните носители Црвенковска, Кресоја, Портјанко и покрај тоа што мислам дека клубовите повеќе немаат обврски со оглед на тоа дека доаѓа период на репрезентативни подготовки за СП во Бразил.​

16-6 .. 23 минута моментално.
Дај бе нека не се глупираат, живи резили се.. ц ц ц.:mad:

Веќе не планирам да ги гледам... ко фудбалерите се

21-9 полувреме...
Олку очајна игра одамна неам видено, речиси 90% од головите ги примивме од полуконтри и контри, премногу тромава игра, со мрза трчање, колку ради реда.
Брука жива, нека не излегуваат од соблекувална на полувреме порано.

Изгледа некој до крај за да види колку ќе заврши ? :D

ТРОФЕЈ КАРПАТИ: ВИСОК ПОРАЗ НА МАКЕДОНИЈА ОД СРБИЈА
rakomet_zeni_himni.jpg

Женската ракометна репрезентација претрпе катастрофален пораз од Србија со 41:20 на првиот натпревар на “Трофејот Карпати“ во Романија. Србинките доминираа во текот на целиот натпревар а за тоа говори и резултатот на полувремето 21:9. Утре Македонија се среќава со Романија додека в недела со Унгарија.
http://www.time.mk/read/c99a3b31c1/1e6b5d0949/index.html

Треба дебели нерви да имаш за оваa тортура да ја догледаш до крај :D

20 разлика ништо не е, ја мислев ќе делувавме како Австралија и останати утепани земји во ракометот.. некаде околу 50 гола примени, ова е супер :D

Македонија на Трофеј Карпати игра со скоро цела 3 постава.Игра без Бајрамоска,Новеска,Младеноска,Илкова ,Пецеска .
Макеоднија 20 Србија 41
Стрелци -Мечевска 2,Петковска 10,Штерјова 2,Андонова 2,Адамческа 1,Грозданоска 1,Митрова 1,Ѓорѓиоска 1.
Во составот има нови имина ,сепак на младите треба да му се даде шанса и тоа на овој натпревар го сторил трејнерот.Петковска 10 гола,таа е супер играч,Моментално настапува 2 години за Жито Прилеп и секогаш е меѓу главните стрелци.Штериова полека но сигурно ќе стани репрезентативка на Макеоднија,колку што гледам Штериова играла и во квалификациите против Турција а исто така и минатата година учествуваше на Балканскиот турнир плус минатата година беше најдобар стрелец во супер лигата и она игра во Жито Прилеп.За ракометарките на Вардар -Андонова,Маневска и Стојковска ги немам гледано само стојковска како крило играше во Ѓорче и јуниорска репрезентација а сега не знам каква и е формата,Маневска е супер играч а пак андонова не ја знам.Утре со романките очекувам да изгубиме 10 разлика.Сепак не ми е јасно ЗОШТО ВО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА НЕ ИГРА АТАНАСОВСКА КОЈА МОМЕНТАЛНО ИГРА ВО ГЕРМАНИЈА И БЕЛМА КОЈА ИГРА ВО ТУРЦИЈА.

Пораз и од Романија со 35-16 полувреме 13-8.Најдобра во Македонскиот состав младата Штериова

Селекторот на македонската женска ракометна репрезентација Гино Стрезовски го соопшти списокот на ракометарки кои ќе бидат дел од собирот за двата натпревари против селекцијата на Франција во рамките на квалификациите за Европското првенство.

Сосема очекувано, без некои изненадувања, Стрезовски повика 20 ракометарки за собирот кој е закажан за 15 март од 12 часот во хотелот „Континентал“ во Скопје.
Меѓу нив осум интернационалки, а останатите 12 од само два домашни клуба: десет ракометарки од редовите на шампионот Металург, и Наумоска и Штерјова од Жито Прилеп.

СПИСОКОТ НА МАКЕДОНСКАТА ЖЕНСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАТА ЗА ДУЕЛИТЕ СО ФРАНЦИЈА
1. Тања Андрејева (ЖРК Металург)
2. Ивона Цветаноска (Драма – Грција)
3. Дијана Наумоска (РК Жито Прилеп)
4. Драгица Митрова (ЖРК Металург)
5. Симона Гроздановска (ЖРК Металург)
6. Драгица Кресоја (ХАЦ Авр – Франција)
7. Робертина Мечевска (ЖРК Металург)
8. Наташа Младеновска (ЖРК Металург)
9. Миријета Бајрамоска (ЖРК Металург)
10. Душица Ѓеоргиевска (ЖРК Металург)
11. Елена Георгиевска (Будуќност - Црна Гора)
12. Даниела Новеска (ЖРК Металург)
13. Марија Штерјова (РК Жито Прилеп)
14. Зорица Деспотовска (ЖРК Металург)
15. Биљана Црвенкоска (Салерно – Италија)
16. Драгана Пецевска (ЖРК Металург)
17. Ивана Петковска (Оребро – Шведска)
18. Марија Папуџиева (Јотун Ил – Норвешка)
19. Ленче Илкова (Мурат Паша – Турција)
20. Ангела Костенчова (Селе Сур бел – Франција)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom