Македонска одбојкарска репрезентација-мажи

• Креатор на темата Креатор на темата Тетекс фан ^
  • Време на започнување Време на започнување
:oeoeoe::oeoeoe: Победааа ! Браво.. Холандија мислам дека е веле-сила во одбојката,ако не се лажам,Браво уште еднаш :)

Се виде дека уште од почетокот дека ќе изиграме борбено.Еве и среќата била на наша страна па со подршка од публиката славевме 3:2 така?Ова е голема победа за Македонската одбојка а морам да го пофалам најзаслужниот Симовски.Иако не верувам дека ќе влеземе во баражот сепак со надеш ќе го гледаме турнирот во Ротердам.

Браво македонци. Отлично ја изиграхте утакмицата и искрено сакам да се пласирате на баражот. За парвото место ке биде трудно со оглед на добрата форма на Португалиjа . Вапросот е дали во Ротердам можете да добиете два победи. Лошо е дека последниот ви мач е со Шведска срешту која победа и на трите во група е сигурна. Но парви играте со португалци а они ке сакат да си обезбедјат парво место. Много лоша подредба за вас зашто во вториот мач ке играете со домакини кои ке бидат со победа от Шведска претходниот ден. Али ако играете како денеска мислам да имате стварно добри шансове за пласман на баражот. Успех ви посакувам.

^
28 Netherlands

105 Macedonia
Уште послатка е победава :icon_lol:

Бев на натпреваров,ептен беше топ жими се,ја уште не ги сфакам лугето што не одат а бесплатен е влезот...Инаку некоја си репрезентација на Тонга?,Еритреа?,Saint Kitts?,се пред нас...кој се овие жити се...?

Бев на натпреваров,ептен беше топ жими се,ја уште не ги сфакам лугето што не одат а бесплатен е влезот...Инаку некоја си репрезентација на Тонга?,Еритреа?,Saint Kitts?,се пред нас...кој се овие жити се...?

И мене не ми е јасно кои се..

Нема врска табелава.Никарагуа пред нас,тие ако знаат што е одбојка јас глава ја сечам.Барем да победевме со 3:1 и да одевме против Холандија на минимален пораз.За мене шансите се помали и од 1%.

Сите шансови да се качите нагоре во ранглистата са во вашите раце като се пласирате на европско. Овој е голем шанс за вашата одбоjка да се соживи и да започне овој спорт да се сака повеке у вас.Искрено се надевам дека ке се собереме на европското. Не ја гледајте толку таа ранглиста. Таја се обновува после големи парвенства сега не е много точна. После светска лига и световно парвенство ке биде наjточна.Прав е Златко. Има други начини за собиране на поенти во ранглистата и не со популарност и успеси во одбоjката. Ова е пласиране според коефициенти на континенти и Никарагуа например во никаков случај не е подобар тим от вас без значение дека со преди вас во ранглиста.

Не да не е точна врска нема.. 79. Сент Луциа 85 Холандски антили 89 Авганистан :pos2: Првите 2 со кокосови ореви ако играат одбојка ондак ОК :pos2:
Ко што гледам Бугарија е у првите 10. хмм

Кое е чудно за Бугариjа ? Ние бехме четварти преди неколку месеца сега сме 6 зашто се нанесоха поенти на србиjа от светска лига финалето. После неколку месеци пак ке бидем во петица. Не знам дали знаеш но Бугариjа е мегу петте наjдобри светски тимови во моментот. Трети сме во светот , трети во европа.

Кое е чудно за Бугариjа ? Ние бехме четварти преди неколку месеца сега сме 6 зашто се нанесоха поенти на србиjа от светска лига финалето. После неколку месеци пак ке бидем во петица. Не знам дали знаеш но Бугариjа е мегу петте наjдобри светски тимови во моментот. Трети сме во светот , трети во европа.

E незнаев.. секоја чест,штом сте толку јаки

Браво за нашите...посебно браво за тетовчаните Симовски и Ристовски најдобри беја(инаку Симовски мие прв братучед:))инаку немамо мн шансе у Холандија ама не се знае ништо,посебно сеа кој се виде дека и нашите најдобри играчи Симовски и Ѓорѓиев може да играа заедно па ќе видимо што ќе напраа наредна недела.
а ти dido1302 у Македонија живиш???

ајде честито нека ни е победата.
Се надевам дека можеби во ротердам ке ја тепаме португалија :) pa i холандија, едно е јасно сите натпревари детаљи ги решаваат. без разлика што изгубивме 3Ч0 од португалија.
Симовски убедливо најдобар кај нас. А треба многу повеке да се форсира и Георгиев.Ако можат тие двајца да се уклопат во игра, ке имаме силен напад. Со португалија потфрли прием пред се.ама да се надеваме дека ке бидеме подобри следниот круг

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom