Македонска нуклеарка

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
bitolcanec, полека со коментариве, таратур направи по темава. Се што праша - ти пишува и добро ти е објаснето во претходните страници. Ако немаш прочитано тогаш нема потреба да коментираш без врска. Прочитај ги останатите 17 страници па после дај коментар.

concrete напиша:
Police...alternativata ne cuka bas na vrata...na primer toa vodorodot koj go spomnuvas prvo treba da go izdvois i lageruvas...toa site nekako go podzaboravaat, no imam nekoj filing deka mnoogu brgu..za edna-dve, generacii ke se resi toj energetski problem , duri mislam deka diskretno se sabotiraat nekoi raboti...za sto podolgo da se zadrzi ovaa sostojba.
Тоа дека се држи да се исцрпат сите ресурси е точно но сакале нејќеле ке мора да се префрлат на водород.
Гледај какви реклами прави БП бритиш петрол на сателит некој канал фати некој реклама па кази после дали не мислат на големо за водородот, Британскава компаанија која е една меѓу најголемите во светот нели.
А тоа дека е скап процесот јас во мојот предходен пост напишав.
Е напишав и дека има и планктони и алги кои по природен пат на сихрана го одвојуваат од водата како нус производ. На пример миризбата од барите што доаѓа е всушност миризба од ослободениот водород за кој зборувам. :wink:

bitolcanec напиша:
abe vaka jas ne rekov nesto deka ne se grizis za ekologijata samo to e eden od problemite i da mi kazis ako imas plan kade ke gi postavis i so ke pravis so lugeto so ke bidat otpusteni ???

Ako ne se izgradi Nukleus 3x3 REK-Bitola ke bide zatvoren i rabotnicite sekako ke si odat doma.Inaku vo REK kade imam raboteno,najmalku ima rabotnici shto kopaat ruda.Toa go pravat mashini koj se opsluzuvani so mnogu malku personal.Vrabotenite vo REK pretezno se na odrzuvanje na sistemot i opshtata kondicija na kombinatot,istoto bi go pravele i vo nuklearkata koja ke bide vo blizina.
Ustvari sho mu se sekiram jas na vrabotenite vo REK,pa neka ispocrkaat be koga ne mu ja mislat za idninata a plateni se za toa,sekako kombinatot ke zamine vo vecnosta za nekoja godina oti nema ruda.Imash vo REK razvojno oddelenie koe e dobro plateno da mu ja misli i za nuklearki i za solarni paneli i za vetar i za voda i za se,a ne da se "debili" kako parazitsko oddelenie za razvoj.Jas li da mu ja mislam na toa moronite koj cel zivot nishaat vrata i zemaat plata,e pa nema be so 100 evra prihod jas da im go beram gajleto kade ke sum gi postavel i shto ke sum pravel so niv?Da ti kazam pravo ke mi bide golem "kef" koga ke gi gledam na barikadi za nekoja godina kako onie od Lozar koj si ja svitkaa opashkata i go krkaa "kalabasterot".

A be ABC , a sto mozes da ocekuvas od FYR-ovci...ovci da si bidat na koj im treba nekoj da gi vodi...tolku znaat. Koga ke im dojde vreme posle doooolgo strizenje volna , pastrma ke gi pravat ....
Batali kef , vidi kaj e, sto e problemot so toa 100-te evra....(koj ti go plaka internetov ????)

Pa internetot go plakam sam i zaedno so drugite davacki koj isto taka gi plakam mi preostanuvaat "bedni" 100tina evra mesecna zarabotka koja preostanuva posle 12-18 casa sekojdnevna rabota.No vnimavaj deka ako si priushtam malku poveke uzivanje,nema ni tie 100 evra da gi odnesam doma za familijata.
Sepak ne "kukam" tolku mnogu zatoa shto ima i mnogu pozagrozeni od mene vo Makedonija.Ovoj biznis e ednostavno kolku da "zgrizam" armija mladi koj vo sprotivno baraat alternativa vo droga i alhohol za da zaboravat na problemite shto sekojdnevno gi tishtat.Da ti kazam pravo toa mi e edinstvenoto zadovolstvo koe mi dava "curaz" da prodolzam so rabota.Inaku svesno i potpolno otvoreno garantiram deka retko koj bi se nafatil da sedi do 5 casot nautro pri zarabotka od 1evro na cas od koj 80% se davacki.

abe videte vaka jas nemam vreme da sednam da citam 17 stranici jas vlegov na ovaa stranica oti me interesirat vakvi raboti ama za vo makedonija to e tesko da se napravi oti i sekoj so idi na red kako precedatel i tn.gleda da zemi so pojke pari a so gradene na nuklearna centrala nema da zemi pojke pari i plus ke mu se javat pojke problemi e tolku odmene jas sega odam na rabota>>>>>>>>>>........

vo makedonija nikogas ne moze da se izgradi nuklearka
od poveke pricini megu koja i naj bitna nema reka sto ke ja ladi

Tutkar,аз това им го казвам вече от 1 месец насам,но АБЦ си мисли,че Вардар е достат'чен за една нуклеарка.Ако това стане реалност вие ште имате втори Чернобил в заднија с двор.

Da mozebi vo Francija ima 30 reki shto gi ladat nivnite nuklearki.Abe koga nekoj vrska nema od izgradba na nuklearki toj samo moze da ja uslozni rabotata do beskraj.

PARI PARI PARI

abe za za ladene na nuklearkite ke se najdi nacin to ne e problem tuku me interesira od kade be pari AKO NEKOJ ZNAJ NEKA KAZI?????????:raz: :raz: :raz:

Ами нај-лошо парите да са за надворин д'лг на Македонија.То сега мај имате малко по-молко от 2 милиарда $.И оште 3-4 милиона ште ви легнат на г'рба.Обшто ште имате около 5-6 милиарда $.Аз нјама да коментирам за колко години ште изплатите тези зад'лженија.
А нјама да говорја,че ако се стројат хидро приспособленија за да се охлаждат реакторите ште ви трјабват оште много.В'преки,че оште с'м скептик че може нјакоја река в Македонија да охлади например 4 реактора на нуклеарката.

Voda ne e problem

ink напиша:
Tutkar,аз това им го казвам вече от 1 месец насам,но АБЦ си мисли,че Вардар е достат'чен за една нуклеарка.Ако това стане реалност вие ште имате втори Чернобил в заднија с двор.

Вода зе ладење не е проблем имаме во изобилство насекаде во нашата држава па макар и во сушни години.

abe taka e i jas velam deka e taka deka voda ne ni treba iamame ama nemame pari za da se izgradi nuklearka a po nekoja godina ke imame :):)):):):):):)

Pa denes beshe objaven budjetot na Makedonija koj za edna godina iznesuva tocno kolku shto cini nuklearkata Nukleus 3x3 za 100 godini.Nemame pari a?
Abe pari imame ama imame i korumpirani politicari i oligarsi pa zatoa ne mozeme da izgradime nuklearka.Sega dokolku si nivni covek mozesh i da gi opravdash no sepak mislam deka od 700 miljoni evra na 2 milijardi e stvarno perverzno.
Znaci pari ima ama ne im se davaat!

A ke zaboravev da kazam deka sega samo za mebel i kancalarii troshime 360 milijoni dolari kolku shto trebaat za da se zapocne nuklearkata.Pa sega ako vi odgovara kazete de,ne se sramete.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom