Македонска Kошаркарска Лига - Сезона 2014/15

• Креатор на темата Креатор на темата Yeezus
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
@Syn добро бе, кога ќе сфатиш дека кошаркарите се платени од спонзори да ИГРААТ, а не да водат политики и да исправаат криви дрини? Кога навивачите ќе бидат тие што им даваат плата на кошаркарите ондак нека се бунат до бескрај, ама бидејќи има спонзори што ги плаќаат тие кошаркари, нив не им е битно дали играле пред домашни навивачи, пред гостински или пред овци. Битно им е да играат. Политики не се водат во сала.
Toa ne znaci deka mora da vitkaat kicmi i da se soglasat so sve sto ke im bide nalozeno iako toa se kosi so sekoja mozna logika. Ti ko fan na MZT treba da znaes mnogu dobro sto bi se slucuvalo vo obratna situacija, ova ti e klasicno ponizuvanje na domasniot tim, i negovite navivaci ( izbrkani bile i tie od centralna, kade imalo i luge koi ne bile clenovi na navivacka grupa ).
Na krajot od denot, kosarkata se igra za publika, baska sto ovie lazat, tvrdat deka 2-3 reda barale da se trgnat samo, a dzandarive izbrkale sve sto moze da se izbrka a naviva za rabotnicki.

Ne opravduvam plukanje, mavanje po igraci, del od niv reprezentativci, opravduvam kazni za ova, no koga se opfateni site, a ne edno da vazi za edni, drugo za drugi, pa uste i spored toa sto go citam na net se shteluela i satnicata u zapisnik kako im odgovara na sudiite, tuka niza presedani se desija tokmu od onie koi treba da gi sproveduvaat regulativite vo makedonskata kosarka.

Zasto ne se stavat dzandari pred cpb, zasto ne se izdejstvuvase prvo toa pa ako pruzaat otpor da bidat trgnati, mnogu Zasto ima u muabetov, ali mnogu malce odgovori. I se dur politikava aktivno se mesa u sportot voopsto, a klubovite se koristat ko peralni za pari, nie ke patime od vakvi slucuvanja, ako veke opstinite finansiraat klubovi, neka stavat sportski direktori i lica na koi u geni im e kosarkata i na koi edinstven interes im e progres na klubot na site polinja, vo i von parketot, pa oni da dirigiraat so rasporeduvanjeto na finansii i funkcioniranjeto na klubot, i sostavuvanjeto na hirerarhijata na istiot. Ali i toa si ima svoe Ja, zasto ne e taka.

Tocno, ama ako prekinot e podolg od 1 saat togas istiot toj pravilnik nalaga mecot da ne se doigra istiot den ( Lirija izbrkani bea ? ), barem toa e posoceno od strana na Rabotnicki sea ja go neam prostudirano istiot.
Realni da bideme, koj klub ke ti izleze na teren vo vakva situacija, prv vakov slucaj do sega sto sekako ne e slucajnost, na koj klub mu bilo ova nalozeno ? Bubreg davam deka nit mzt ke izlezat, nit kumanovo, nit feni, koja e poentata da igras doma i da ti e nalozeno pred gostinski fanovi da izlagas na teren a pritoa i oni gagjale, plukale ... Veke koga pravime muabet za Moral, kade e tuka istiot ? Rabotnicki ne rekle ne be, ne izlagame koj ve ebe, sve sto sakale e istiot arshin da vazi za site podednakvo, sto e i logicno, odnosno, da se isprazni celata sala.
Tuka e napravena krucijalnata greska ako ete veke resile da praznat, a ako se ispostavi i deka u zapisnik ovie kratele minuti na prekin za da se ima osnova za prodolzuvanje, togas sto poveke da se kaze ...

Baska be druze, od bezbednosen aspekt e ova takodze nelogicno pa i nedozvolivo, nikogas ne se praktikuvalo domakinite prvi da napustat sala, pa gostite, i toa ne bilo kade, u Park, kolku samo lesno tuka moze da dojde do incident, mene ne mi se veruvase deka vakvo nesto dozvolile.

На старт не важат исти аршини за сите со оглед на тоа дека на Работнички му е прогледано низ прсти за да игра во таа сала. И сега тоа прогледување се покажаува како грешка со оглед на тоа дека токму салата е причината за целиот циркус. И повторно бараат да им се прогледа низ прсти. На Марин кога нешто не му чини, нема кошарка во Македонија. Ако е се ко што треба тогаш има кошарка. Пичка жива.

Реков, не знам дали е постапено правилно со тоа што се избрка дел од публиката. Доколку Работнички побарале да се испразни цела сала и они да се вратат на терен тогаш прилично сум сигурен дека делегатот ќе ја испразнел цела сала само за да не дојде до циркусов. Но, навијачите се тие што не им дозволиле на играчите да играат без нив. Во разговор со еден од лугето на Работнички вика вака: "Ти будала си? Да излеземе и после да не линчуваат! Да си се поздравам дома зошто не се враќам веке."

ЦПБ се главниот товар на Работнички, а најмногу таквите ко оној Дино Дрого Дрого. Не постапија правилно и јасно го прекршија правилникот. Боби со чиста совест си постапи по него и ги исклучи од лига. Сега баш ме интересира криминалците од арбитража што одлука ке донесат. Ако одлучат да го вратат Работнички тогаш прават криминал и се изолирани. Ако се случи такво нешто, тогаш ќе се прати писмо со соопштение до ФИБА за целиот настан.

Што се Лирија да се исклучок а друг тим не? И тоа не било кој тим, туку албански тим, и уште за нив како не е битно... Е да, треба да си го избришеш со правилникот...

И со Лирија исто и со секој клуб што го прекршува правилникот.
Џабе ја збориме Лирија, не постојат повеќе.

Реков, не знам дали е постапено правилно со тоа што се избрка дел од публиката. Доколку Работнички побарале да се испразни цела сала и они да се вратат на терен тогаш прилично сум сигурен дека делегатот ќе ја испразнел цела сала само за да не дојде до циркусов. Но, навијачите се тие што не им дозволиле на играчите да играат без нив. Во разговор со еден од лугето на Работнички вика вака: "Ти будала си? Да излеземе и после да не линчуваат! Да си се поздравам дома зошто не се враќам веке."
za ova neznam za sto aludiral, ama vaka sea, igracite ako bile gagjani od toj del na terenot, ako bile plukani a bile, za sto i se kazneti MZT, kako toa da se vrakaat na teren i pak da igraat samo pred niv, ispaga, cpb gi brkaat zasto praat isto, kontra sudii igraci, pa ajde niv ke gi trgneme ama ke gi ostavime drugite, koi isto taka postapile kontra Rabotnicki.
Znaci nema poenta da se vrati vo vakva situacija na teren a pritoa da ne baras i oni da se trgnat, na koj nacin tuka gi zastituvas igracite na Rabotnicki ?

I druga rabota, a ne ja spominjas, ima li tamu precizirano kolku moze eden prekin da trae, i sto se slucuva ako istiot toj tajming e prekoracen ?
Zasto spored Rabotnicki toj tajming e shteluvan za da ispadne deka ne e prekoracen, a po avtomatizam ako se prekoraci, mecot ne se doigruva toj den. I ova moze da e krucijalno vo celava ovaa frka, ako ova e tocno kako sto oni tvrdat, togas muabetot tvoj deka im se progleduva niz prsti paga vo voda, zasto mecot fakt e deka ne trebal da e doigra toj den vo edna takva situacija.

Pak, rekov, go nemam ja studirano toj pravnilnik, se vodam po nivnoto soopstenie na ovaa tema ali voopsto nema da bidam iznenaden ako e tocno toa deka se shteluelo vremeto, samo za da demek imalo osnova da se doigra istiot den.
Sto pravime ako ova, e tocno, ke se praka soopstenie do FIBA deka samite sudii i kosarkarskata federacija manipuliraat samo za da isteraat nesto po svoe ? Togas ke se praka li pismo do niv ? I dali uz put ke se spomne deka eden tim se zastituva od navivacite, gostinskiot, a domasniot e ostaven na milost i nemilost, taka mu doaga ova.

p.s. i do FIBA mn pisma treba da se pratat, ko igranje na izbori na politickite partii u makedonskata kosarka, pa neka suspendiraat basket na nekolku godini ako ne.

Последно уредено:
Na krajot od denot, kosarkata se igra za publika, baska sto ovie lazat, tvrdat deka 2-3 reda barale da se trgnat samo, a dzandarive izbrkale sve sto moze da se izbrka a naviva za rabotnicki.

Во три наврати им беше кажано на цпб да се повлечат 2-3 реда поназад али самите одбија да го направат тоа.

Многу убаво се гледа и на видеово дека судијава отиде кај делегатот ради тоа што беше плукан, а не како што глумат лудило со видеово демек ја виделе паролата за Министерот и за тоа е преќината. Не ми е јасно зошто без потреба ја политизираат ситуацијава?

Не смее повеќе ова да се случува, срамота е. Да не правиме муабет што станува збор за крајно коректен играч и играч кој воопшто не е провокатор.Овој играч може за 2 години во твојот тим ќе игра....

uploadfromtaptalk1415227370673-jpeg.106258

ne smee be interista, tocno, se soglasuvam, debilno e i e vrv na seljacizam, baska sto brka stranci vakov odnos na publika tuka, ama cpb i sam znaes deka ne bea jedini vaka sto postapija taa vecer, i ne, nema veze toa so parloata, ne se trgnati radi istoto neka ne glumat ludilo baska samo steta si pravat so naveduvanjeto na taa pricina.
istiot arshin treba da vazi za site, mene toa mi e poentata, ako veke trgas domasni navivaci, prvo ke gi trgnes gostinskite pa posle drugive, neka doigraat u prazna sala, toa bese edinstvenoto resenie koe moraa da go sprovedat i neka si doigraat pred prazni tribini ...
Vaka do utre mozeme da debatirame, edno ostanuva fakt, nitu eden klub pri zdrav razum ne bi iskocil na teren vo vakva situacija, koga i oni na ist nacin bile tretirani od gostinskite fanovi, a toa so tajmingot za prekin e drug muabet, ke vidime kolku ima vistina vo toa, ako e tocno, paga celiov ovoj nas muabet voden na forumov vo voda.

Што и да се случи ти не смееш да ја напуштиш играта. Moже да те пљукаат, да те пцујат, камења можат да паѓаат ти мораш да продолжиш со игра. Па после натпреварот ке се жалиш, ако немало услови за игра. Марин е селектор и го знае тоа и точно знае кои се казните. А он као пичка вртеше по телефони у Четвртокот и правеше притисок.

Комесарот донесе правилна одлука. Сега арбитража нека одлучува. Ако одлучи поинаку тогаш прави криминал на чело со Даниел.

Једини спас е само доколку сите клубови се согласат да остане Работнички у прва лига за доброто на кошарката. Само останатите клубови можат да го спасат Работнички, друг никој. Секоја друга одлука која го остава Работнички во прва лига е криминал.

pa kako sto gledam, se soglasile, e sega neznam dali site bile prisutni vcera, odnosno pretstavnici od site klubovi.

Не е точно пренесено, не биле согласни сите, затоа и состанокот заврши во 6, а почна во 1. Плус не биле присутни Гоце Делчев и Струмица.

Претставникот на КК Работнички најави дека клубот ќе достави жалба до Арбитражната комисија на МКФ, за одлуката на Комесарот.
Истовремено, клубовите членки на Здружението на прволигаши едногласно се произнесоа дека не се за исфрлање на Работнички во Третата лига и побараа нивниот став да се достави до Арбитражната комисија на МКФ.

Vidi, ova e prevzemeno od oficijalniot sajt na nsava federacija, sea porelevantno od ova ne mozam i da sakam da najdam. A ako i oni pogresno prenesuvaat, ondak sta reci :)

Во три наврати им беше кажано на цпб да се повлечат 2-3 реда поназад али самите одбија да го направат тоа.

Многу убаво се гледа и на видеово дека судијава отиде кај делегатот ради тоа што беше плукан, а не како што глумат лудило со видеово демек ја виделе паролата за Министерот и за тоа е преќината. Не ми е јасно зошто без потреба ја политизираат ситуацијава?

Не смее повеќе ова да се случува, срамота е. Да не правиме муабет што станува збор за крајно коректен играч и играч кој воопшто не е провокатор.Овој играч може за 2 години во твојот тим ќе игра....

uploadfromtaptalk1415227370673-jpeg.106258
Као ќе се повлечат 2-3 реда не зезај и ти:icon_lol:Тоа цела трибина има 6 реда кај ќе идат луѓево.
И ова се случувало и никад заради ова не била прекината утакмица.Во ракомет кај што клубовите ни се 5 нивоа над кошаркарските пак имаш плукање и мавање со парички на сите дерби утакмици. Зборете што сакате го прекинаа едно од најголемите дербиња и веројатно ќе го уништат за глупости.

Претставникот на КК Работнички најави дека клубот ќе достави жалба до Арбитражната комисија на МКФ, за одлуката на Комесарот.
Истовремено, клубовите членки на Здружението на прволигаши едногласно се произнесоа дека не се за исфрлање на Работнички во Третата лига и побараа нивниот став да се достави до Арбитражната комисија на МКФ.

Vidi, ova e prevzemeno od oficijalniot sajt na nsava federacija, sea porelevantno od ova ne mozam i da sakam da najdam. A ako i oni pogresno prenesuvaat, ondak sta reci :)

Не биле согласни сите да остане Работнички. Даниел како претседател барал клубовите да одлучат дали да остане или не, а клубовите му направиле фора и ја префрлиле топката арбитражата да одлучува во која што член е и Даниел. И сега Даниел ако одлучи спортивно на одлуката на комесарот за испаѓање на Работнички, автоматски он прави криминал и треба да си замине. Он е свесен за тоа и затоа барал клубовите да одлучат и они да ја сносат одговорнста, а не арбитражата која има тешка одлука за донесување.

И сега останува ова:
1. Даниел (арбитражата) ќе ја потврди одлуката на комесарот и Работнички ќе биде префрлен во трета лига (ова е правилна одлука согласно правилникот, меѓутоа Даниел лично не сака да го исфрли Раб.)
2. Даниел (арбитражата) да постапи спротивно на одлуката на комесарот и да ја прифати жалбата и Работнички да продолжи во Прва лига (со што постапува спротивно на правилникот и прави криминал).

Интересна ситуација во која многу ме интересира како ќе одлучат :)

Samo na Balkanov se "navivalo" ,drugive ne znaele da Uzivaaat vo spprtot ,ebate debili,nacin na zivot Bilo voa,sakanje na klubot,kolku ne ja razbiraat poentava na sportov,huliganive

Што се случи сеа со дисциплинскиве постапки , го пратија у 3 лига Работнички или уште не е ништо одлучено ? и дали ке се преигрува? :D

Кое преигрување ! Батки не само Работнички , цела прва лига треба да се расформира заедно со МКФ , па се одново !
Ова е последица на повекедецениското деградирање на спортот во Македонија , нешто што живее на мафијашки начин за очекување е и да заврши на таков начин !
Редно е веке еднаш да се определи Македонија за каков вид спорт се определува , аматерски или професионален ? Ако е за ова второво тогаш да се остави да има клуб тој што има пари и таква лига да имаме , ако пак нема чаре за такво нешто ништо страшно , ке си играат МВР против Пожарникари и УЈП против МНР и слични дуели ! Ова сегашново е и баби и жаби се на куп .

не се секирајте ќе падне на арбитражна ќе се врати работнички прва лига пак ќе има дерби и пак ќе се дешаваат истите работи , има сегде политика не се прајте наудрени . него џабе збориме и се караме и за грклан ќе се фатиме кога веќе НИКАКОВ СПОРТ ВО МАКЕДОНИЈА НЕ ПОСТОИ СЕ УНИШТИЈА .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom