Bratot
Стоик и Машкртник!
Овој па некој наслов коа ќе стаи на тема, мислиш си пропуштил брејкинг њуз на CNN дека некој од нашите Сухои испукал проектили врз воени цели во Атина...
Пичку матер, патриотизмот ако се мереше преку шопинг...шо се фурате ко дечиња бе, ве глеам вака смешни?
Јас прв ќе одам на шопинг, еве од кои причини:
- Kога некој сељак, учен и не доучен кој успеал да стане мајстор за коли ќе ми побара 700 евра за нов браник на колата (читај - ќе сака да ме заколе), а знам дека во Солун истиот е 200 евра, треба да сум квазипатриот и да му дозволам на полуписмениот мајстор да ме ебе у здрав мозок, да му дадам 700 евра или да тркнам до Солун и сам да си го купам за 200?
- Фурајте се колку сакате, ама се додека во Солун можам да пазарам во Зара, Бициани, Марк енд Спенсер гардероба поефтина него тоа парталите у Еко Шопинг, тоа не е предавство.
- И уште куп вакви примери можам да редам до утре...поентата е јасна.
ABC, ти како човек кој извадил Бугарски пасош (за да патува без визи, сме ти го чуле оправдувањето), немаш баш кредибилитет да оценуваш кој и со кои постапки е патриот или не.
Шопингот не те прави предавник, предавник те прави да платиш за туѓ пасош. Уствари, си знаеш![]()
Pa jas vo toa go gledam problemot..sto nikoj ne prezema merki da otvori dobri kvalitetni butici kaj nas i parite tuka da se slevaat!
Ti branik valda ne menuvash sekoj mesec,t.e. se e mozno :wink: i nikoj ne rekol deka patriotizmot se meri preku ''shopingot vo grcija'' samo sto i ti bi bil budala dokolku veruvash deka 20 000 lugje otishle ''samo'' zaradi shoping jbt ne stanuva zbor za ''shoping'' tuku za navisitna golema suma na pari za nasi makedonski standardi od verojatno nad 6 milioni evra.
Jas ne sakam da osuduvam .. megjutoa redno e nekoj da se zamisli za ova, znaci kolku pari se potrosheni samo za vikend shema da receme,a bea i poveke denovi vo prashanje !
Ok..dovolno..da ne zabegam :kesa: