Maкедонска инвазија врз Грција!

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
Овој па некој наслов коа ќе стаи на тема, мислиш си пропуштил брејкинг њуз на CNN дека некој од нашите Сухои испукал проектили врз воени цели во Атина...

Пичку матер, патриотизмот ако се мереше преку шопинг...шо се фурате ко дечиња бе, ве глеам вака смешни?

Јас прв ќе одам на шопинг, еве од кои причини:

- Kога некој сељак, учен и не доучен кој успеал да стане мајстор за коли ќе ми побара 700 евра за нов браник на колата (читај - ќе сака да ме заколе), а знам дека во Солун истиот е 200 евра, треба да сум квазипатриот и да му дозволам на полуписмениот мајстор да ме ебе у здрав мозок, да му дадам 700 евра или да тркнам до Солун и сам да си го купам за 200?

- Фурајте се колку сакате, ама се додека во Солун можам да пазарам во Зара, Бициани, Марк енд Спенсер гардероба поефтина него тоа парталите у Еко Шопинг, тоа не е предавство.

- И уште куп вакви примери можам да редам до утре...поентата е јасна.

ABC, ти како човек кој извадил Бугарски пасош (за да патува без визи, сме ти го чуле оправдувањето), немаш баш кредибилитет да оценуваш кој и со кои постапки е патриот или не.

Шопингот не те прави предавник, предавник те прави да платиш за туѓ пасош. Уствари, си знаеш :)

Pa jas vo toa go gledam problemot..sto nikoj ne prezema merki da otvori dobri kvalitetni butici kaj nas i parite tuka da se slevaat!
Ti branik valda ne menuvash sekoj mesec,t.e. se e mozno :wink: i nikoj ne rekol deka patriotizmot se meri preku ''shopingot vo grcija'' samo sto i ti bi bil budala dokolku veruvash deka 20 000 lugje otishle ''samo'' zaradi shoping jbt ne stanuva zbor za ''shoping'' tuku za navisitna golema suma na pari za nasi makedonski standardi od verojatno nad 6 milioni evra.

Jas ne sakam da osuduvam .. megjutoa redno e nekoj da se zamisli za ova, znaci kolku pari se potrosheni samo za vikend shema da receme,a bea i poveke denovi vo prashanje !
Ok..dovolno..da ne zabegam :kesa:

vidi tuka nema patriotizam nitu svest.niv i da im gi ispokrsis kolite i daum udris cotek nevredi a se si mislam deka se toa poveceto sdsmovcinajta sto im gi pokraja parite na narodot na ete sega da gi potrosat:) i da dojdat tuka dase pofalat demek si bile na vikend vo grcija. i sto me boli bil u grcija ili na drugo mesto ama falbata e pogolema od se.a stoe mnogu e mnogu ejjjjjj 6000000 evra:( daim kaze da dadat prilog za fabrika ili bilo sto kete oteraaa u pm:(

dostoinstvo ?

Narod koj nema dostoinstvo ne moze da ocekuva od drugi pocituvanje !

Ne e samo frlanje pari vo nivnata zemja, tuku kolku pari se iznesuvaat od RM preku VERO ???
Vrie od nassi ligussi koi glumat 'nivo' ssto pazarat u stranska firma i toa Grcka!

U Vero imam vlezeno samo da vidam sto e i kako e, a u Gr. nemam vlezeno otkako gi ukinaa vizite na granica, a nema ni da vlezam.

EDNOSTAVNO, MI SE GADI I DA SE PRIBLIZAM KON TAA GRANICA.

пак голем/мал идеологија
дајте еднаш престенете со удирање во гради и признајте
сакам да бидам ама не знам како
искрено незнам ни јас
искрено не пазарам во веро (нема таков во мојот град)
ама пазарам во грција не сум фраер
ама мора да се има достоиство
што ти прават во грција правете им го истото
гр налепници замететеим го со мк (секој може има толку коли на паркинг)
и нема грци тематика на муабет мал прилог муабет од солун воден на англиски ама мој превод
тој како ви се допаѓа градот
вери најс а ова провинција е на р мацедонија
не р мацедонија не постои
а да сории провинција малакас
не малакас значи геј
па зашто се викате провинција геј
провинција мацедонија
а р мацедонија
не не р скопје
...................... држ недај геј муабет

што ти прават во грција правете им го истото
гр налепници замететеим го со мк (секој може има толку коли на паркинг)
Само тоа нема да го видиме кај нас. Кога би се самоорганизирале некои и да го направат тоа? Никогаш.

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]НАЦИОНАЛИСТИЧКИ ЛЕТОЦИ ЗА МАКЕДОНСКИТЕ ТУРИСТИ ВО СОЛУН[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Скопјани марш дома!![/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]"За скопјаните со налепница МК. Срам да ви е!!! Вие сте криминалци кои ја крадат историјата на другите луѓе. Крадци!!. Вие сте Словени кои немаат историја. Македонија била и секогаш ќе биде грчка!!. Одете си дома!!. Вие не сте добредојдени и немо[/FONT]

%7B30C0082E-26CE-435A-B7F2-C7D2AF282167%7D_grcija-2.jpg
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] "За скопјаните со налепница МК. Срам да ви е!!! Вие сте криминалци кои ја крадат историјата на другите луѓе. Крадци!!. Вие сте Словени кои немаат историја. Македонија била и секогаш ќе биде грчка!!. Одете си дома!!. Вие не сте добредојдени и немојте да враќате!!".
Оваа порака, испишана на рака и фотокопирана хартија од А4 формат, ги пречека македонските граѓани кои продолжениот викенд го поминаа на шопинг во Солун. На другата страна на истиот лист е отпечатена мапа на Македонија на која пишува Вардарска бановина. Пораката била закачена буквално на секое возило со македонски регистарски таблички кое во петокот било паркирано пред продавницата на "Икеа" во предградието на Солун.
klik
[/FONT]

Море требало на трупци да си ги најдат возилата...

- Фурајте се колку сакате, ама се додека во Солун можам да пазарам во Зара, Бициани, Марк енд Спенсер гардероба поефтина него тоа парталите у Еко Шопинг, тоа не е предавство.
Знам дека грчките газди на фабриките за текстил кои се во македонија ги плаќаат мизерно работничките, работат под никакви услови (имам другарка која има завршено факултет, а работеше (читај мачеше) таму 6 месеци да сврзе крај со крај за 6000, многу ми беше мило за неа што најде друга работа во канцеларија за 7-8000).

Таа ми кажа дека поквалитетната роба ја праќаат насекаде (најчесто грција, па после други земји), а фалшивите или вратените ги продаваат кај нас, и тоа по иста (или поголема) цена од таа таму. Вие пак мислете дека купувате бренд, ама купувате „остаток“ од брендот.

Ете, затоа во грција има толку евтина гардероба. Кај нас се произведува. Кога ќе купите, помислете на фабриките кај нас, и многуте работнички кои работат и во 2 смени, за да можат да преживеат од месец за месец. И помислете на каков начин парите се одлеваат кај нив.

А јас ќе си купувам турска роба :), не сум бил во грција, ниту сакам да одам се дури не осетам дека ќе можам, без да бидам третиран како што е сега.

Само за ова не се согласувам со Мистичен, за другото да.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom