Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа у понеделник да се отиде и да им се даде што е можно поголема подршка на нашите, заслужуваат да играат пред полни трибини!

идеме на кале сите у понеделник!!!

И за денеска викавте идеме и празна пак.

Сите сме навивачи на компјутер, ја да сум бил од Скопје, не би се мислел дали ќе одам или не..плус слободен влез, мада и 50денари да е сепак футсалот т.е репрезентацијата ретко игра.
Кога за ЕП во ракомет/женска конкуренција немаше народ во салите, што да очекуваме за ова.
Подобро во Куманово да се играло, барем салата фул ќе била и со наплаќање на карти.

Имаме доста добра репрезентација, имаше многу добри акции изработено и на двата натпревари кои очигледно се добро извежбани на тренинзите, многу добро работаат како колектив и тоа ми се свиѓа многу. Само им фали подобра кондициска спремност иако нонстоп се прават замени не можат до крај да го издржат темпото на игра... Денеска сериозно се повреди и еден од подобрите 8-цата ( со бројка бидејќи никого не знам по име :) ) ќе бидеме ослабени за натпреваров со Грузија со неговото неиграње.
Иначе екипа од Грузија лани за малку (само заради тоа што имале послаба гол разлика) не влегла у фајнал форот на ЛШ у футсал па по тоа ќе се види каква им е репрезентацијата... Но како што видов и мие не сме за потценување па со полна сала у понеделник може да се совлада и Грузија. :)

Футсал:Со помош на публиката до победата
Недела, 23 Јануари 2011 13:52

mkd-eng-futsal.jpg

Македонската футсал репрезентација со две победи на претквалификацискиот турнир за ЕП што се игра во Скопје се наоѓа на делба на 1.место во Ц -групата заедно со селекцијата на Грузија. Обете селекции собраа по 6 поени па утрешниот меѓусебен дуел ќе одлучи кој ќе патува на квалификациите во Полска. Селекторот Скендеровски се соочува со бројни повреди по средбата со Естонија:

mkd-eng-futsal2.jpg

-Задоволен сум од постигнатото но најважното допрва следува. Само победа против одличните грузијци не остава во игра. Повредени се Насковски,Ранготов и Петровски што ни прави дополнителни проблеми. Се надевам дека последните двајца ќе се опорават и ќе имаме поголем избор на играчи. Ги повикувам фановите да ни помогнат утре да ја оствариме целта. Средбата се игра во понеделник во СРЦ Кале со почеток во 20.30ч.
ffm.com.mk

--- надополнето ---

Кој се нашите жолтите или црвените ?
оти нема глас кај мене http://wwitv.com/tv_channels/b5644.htm :kesa:

--- надополнето ---

ГОЛЛЛЛЛ видов жолтите се нашите:vozbud:

Браво за нашите многу добра игра во првото полувреме,заслужено водиме 1-0...сепак требаше да дадеме уште еден гол имавме многу шанси..сега второ полувреме мора да дадеме уште еден набрзина за мирен завршеток!!

Слабо нашите после голот многу се повлекоја наместо да ги притиснат тогаш на почетокто кога беа збунети нашите се задовлија и изненадија со брзото водство
Мора да нападнат сега на почетокот на второто не верувам дека ќе издржат и ќе остани само 1-0 некако уплашени се нашите и чекаат контра и слаби сме по десната страна
Ај се среќа да ни е второто и да тепаме :smir:

Играме у дресови како што носеше брус ли тренерки во еден филм :vozbud:

Лелел каква драма на крај но покажава овие момци иако се аматери дека играат со срце и во мал фудбал сме бољи од голем фудбал акде се професионалци и имаат јаки пари.

Искрено мене овој мал фудбал ми е посмпатичен од гоелмиот, многу е атрактивен брз, една секунда може гол да апдне, нема лежење и задржувањље време, бара многу техника, многу шеми уиграни и треба да се направи повеќе од една амтерска лига. исто така сум поборник да се направатг и игралишта во мал фудбал ама на песок и тоа ми е доста атрактивно но само лето може да с еигра додека ова преку цела сезона.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom