Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
не ја догледав утакмицава може ли некој да ми каже колку не тепаа точно и кога се дадени головите.

Трапатони го изигра италијанското, два гола и назад. А овој Мирсад незнам што се замислил со барселона, ама да играш ко нив треба да имаш и такви играчи! И кој #%& го бараа Пандев цело време кого го вардеа двајца, а имаше други слободни играчи?! На крај Попов се изнервира(:)), во секој случај беше меѓу подобрите поединци во екипата! Се на се на трибините беше одлично и очекувавме барем нешто повеќе да сторат за нас, ако ние можевме да ги наполниме 3те трибини до крај дојдени од цела Македонија, тие можеа барем малку повеќе душа и срце да остават на терен!

Пак се излажав и отиднав:confused:
Очигледно дека Јонуз се збунил и не знае кој играчи играат за нашата репрезентација па пред натпреварот рече дека нашата шанса е во брзината:ROFLMAO:па ирците денес играја 10 пати побрзо од нас,крилата нивни летаја,Шиков иако висок 2 метри денес изгледаше како детенце од градинкаsick: Грнчаров(мислам дека он го згреши вториот гол)катастрофа Роби Кин поминуваше покрај него како брз воз,голманчето солиден беше,Попов ЗВЕР...секоја чест на дечкото!Средината не би ја коментирал...секако мизерна бешеsick: Пандев ми се чини дека доста се трудеше,али на кого да му пушти топка за да влезе во гол шанса(Илчо мн брзо се повреди),Тричко солиден(само треба да има повеќе "муда" за да почне да ризикува почесто,а не само да игра на сигурно)Хасани солидно деби,ма да се виде дека сеуште нее за во репрезентација,мислам дека прво треба да почне да игра надвор некаде па да му се даде озбилна шанса(дека дечкото има потенцијал,ама нашава лига е премногу мизерна па ако сака да напредува мора да направи трансфер некаде надвор).
За навивањето шо да кажам,далеку е од тоа што беше пред некоја година..едноставно се виде дека без навивачка група не е тоа тоа,а дека публиката беше изгорена за навивање...беше и тоа многу:) и тоа ми давa надеж дека кога ќе ја снема мафијава од нашиов фудбал ЗАПАД ќе блесно во својот полн сјај...па после нека дојде кој сака!:)

не си ја догледал или не си ја ни загледал? :)
застанав на полувреме. и онака беше досадна и погубна утакмица.
следниот пат те молам обраќај ми се во женски род.

КАТАСТРОФА! и игра и навивање... покатастрофално навивање не сум видел,мора КОМИТИ да се вратат на стадион... за игра да не правам муабет :)

А добро што вие тоа очекувате од Пандев? Па не е Меси бре луѓе, не ја споредувајте неговата игра во Интер и тука, во Интер има со кој да игра тука со кој? Не викам дека Пандев беше добар ама Пандев е единствениот кој знае да повлече и да направи пас во простор. Другиве за жал незнаат ни пас на нога да напраат како што треба.

И не се сложувам дека ова ни е максимумот, треба само строг тренер, им треба дисциплина на разгалениве и треба да играат само тие кои заслужуваат а не да се игра на стара слава.
Поубаво да губиме со деца отколку со ветерани.

Типичен пример ви е Блан за Франције, го избрка пола тим после светското, имаше казни од по неколку натпревари за играчите, така треба и кај нас, кој лета у облаци ќе седи на клупа.

Све тоа треба да почне од Хари, негово немешање во фудбалот и во тоа кој ќе игра а кој не би било најдобро за оваа репрезентација.

И гледам неколку од вас пишале готово Тричко не требало веќе да игра затоа што промашил пенал... тоа ми кажува колку вие (не)се разбирате од фудбалот воопшто

застанав на полувреме. и онака беше досадна и погубна утакмица.
следниот пат те молам обраќај ми се во женски род.
Извини за родот незнаев:confused::oops:
А иначе на главното прашање - заврши таму кај што си застанала, ништо повеќе не се случи!

И да, ~900 ирски навивачи беа погласни од ~28.000 Македонци...

Попов мајсторе жал ми е што мораш да играш со вакви куртони заедно.
На оној Пандев крвта да му ја ебам пиперкарска нејќам веќе да го видам во репрезентација куртон неупотреблив од толкав гол најде во голманот да шутира му ибам тоа хендикепираниот.
Голманон Богатинов ли како се вика кај фатен во рацете па и во нозете е фатен ! Од каде бе тој прв голман за репрезентација Алооооооооооооооо ?!?
Грнчаров катастрофа се надевам дека ова му е последна утакмица репрезентација.
Овој Џерард овај де Шумоликовски со 2 леви нозе е незнам што гледаат сите селектори во него.
Тој Хасани жив неписмен цела утакмица топка не фати да му ебам сестрата.
Јонуз доста ти е собирај парталите и да те нема !

Немам зборови брука мизерија Јонуз ослободи си го местото!

ПС. Штета за стадионот и за атмосферата штета голема.

Попов мајсторе жал ми е што мораш да играш со вакви куртони заедно.
На оној Пандев крвта да му ја ебам пиперкарска нејќам веќе да го видам во репрезентација куртон неупотреблив од толкав гол најде во голманот да шутира му ибам тоа хендикепираниот.
Голманон Богатинов ли како се вика кај фатен во рацете па и во нозете е фатен ! Од каде бе тој прв голман за репрезентација Алооооооооооооооо ?!?
Грнчаров катастрофа се надевам дека ова му е последна утакмица репрезентација.
Овој Џерард овај де Шумоликовски со 2 леви нозе е незнам што гледаат сите селектори во него.
Тој Хасани жив неписмен цела утакмица топка не фати да му ебам сестрата.
Јонуз доста ти е собирај парталите и да те нема !
ги исхејта максимално :D Проблемот е што си во право :place:

Прво, алал вера за делените билети од партија, секоја чест, секаде ја бутнавте политиката, се надевам дека ќе горите во Пеколот !
Второ, не читав шо како од вас, али еј, Ирска е репрезентација предводена од Трапатони, жива легенда, ја у ниедна варијанта не гледам како оваа наша репрезентација, предводена од Јонуз, може да се носи против еден таков човек, па макар и истиот бил тренер на Казакстан.

Се' налагаше на рутинска победа која среќа не беше поубедлива бидејќи ирците беа и те како оштетени ради офсајдот ( она врз Пандев не беше пенал при 0-1 ), потребни се коренети промени и тоа е тоа, нека се тргне политиката настрана од спортот, нека се среди домашното првенство, нека се донесе кадарен тренер кој може да се носи со тежината на репрезентативниот дрес и конечно да го дознаеме она чувство кое го имаат осетено сите држави на балканот освен ние, а тоа е да се бориш за влез на големо натпреварување.

Сега за сега, all in all, за жалење сме, јад и беда, срам да те фати колку дебилно само се самоуништуваме.

p.s. За карта на црно, 3 за 6000 денари еден нудеше, ма мрш у пичку матер !

Им дадоа на првачињава да играат на стадион а?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom