Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
998937_622174911149354_71185912_n.jpg

Е ова е друго двајсе со цените :)

Повикани фудбалери за дуелите против Велс (6 септември) и Шкотска (10ти септември)

Голмани: Томе Пачовски (Мехелен, Белгија); Дарко Тофилоски (Кошице, Словачка); Кристијан Наумовски (Динамо Букурешт, Романија)

Одбрана: Бобан Грнчаров (Ботев П., Бугарија); Стефан Ристовски (Латина, Италија); Николче Новески (Мајнц 05, Германија); Ванче Шиков (Волин, Украина); Александар Лазевски (Говерла, Украина); Даниел Георгиевски (Стеауа Букурешт, Романија); Даниел Мојсов (Бран, Норвешка); Даниел Ивановски (Мјалби, Шведска)

Среден ред: Остоја Стјепановиќ (Висла Краков, Полска); Дарко Тасевски (Кирјат Шмона, Израел); Никола Глигоров (Хазар Ланкаран, Азербејџан); Давид Бабунски (Барселона Б, Шпанија)

Напад: Иван Тричковски (Васланд Беверен, Белгија); Горан Пандев (Наполи, Италија); Мирко Ивановски (Астра, Романија); Агим Ибраими (Марибор, Словенија); Александар Трајковски (Зулте В., Белгија); Адис Јаховиќ (Вил, Швајцарија); Јован Костовски (Леувен, Белгија)

Истите како со Бугарија...абе нека го викни Попов шо глуми не знам.

Истите како со Бугарија...абе нека го викни Попов шо глуми не знам.

Јас сум за да продолжи инаетот на Чеде. На Попов му е побитно да биде во прва постава, отколку да мисли за добро на репрезентацијата и да биде на клупа кога не е во форма. Ако тоа му е побитно - тогаш не ни заслужува да игра за Македонија.

Кој црн инат на Чеде?

Попов е тој што НЕ САКА да игра за репрезентација! И за пријателскава со татарите, Чеде изјави дека пробале да го контактираат, а Попов не им дигал на телефон ;)
Му го пушат и тоа на велико, а он не ги ебе два посто.

Знае некој како функционира сајтот на www.mktickets.mk ? :confused: Демек можело и преку него да се купуваат карти, а сајтот не е во функција :facepalm:
Едит:
Уствари, за другите настани може да се купи, само за натпреварите Македонија-Велс и Македонија-Шкотска не може да се купат карти. :tapp:

Знае некој како функционира сајтот на www.mktickets.mk ? :confused: Демек можело и преку него да се купуваат карти, а сајтот не е во функција :facepalm:
Едит:
Уствари, за другите настани може да се купи, само за натпреварите Македонија-Велс и Македонија-Шкотска не може да се купат карти. :tapp:

Од Четврток се пуштаат картите за Велс, тогаш пробај.

Е добро што го поместиле за да може НА ТВ да се гледа и фудбалот и кошарката.
А ако сакаа и на стадион да има народ , требаше од 18 да го стават ( за да има време да отидеш до дома за да гледаш кошарка)

Е добро што го поместиле за да може НА ТВ да се гледа и фудбалот и кошарката.
А ако сакаа и на стадион да има народ , требаше од 18 да го стават ( за да има време да отидеш до дома за да гледаш кошарка)

Е добро де, таман со друштво од стадион, по кеј, на плоштад на големиот екран. Ваљда ќе работи и ова првенство за утакмиците...Ако не, постојат многу кафичи за со друштво да гледаш.

Кој црн инат на Чеде?

Попов е тој што НЕ САКА да игра за репрезентација! И за пријателскава со татарите, Чеде изјави дека пробале да го контактираат, а Попов не им дигал на телефон ;)
Му го пушат и тоа на велико, а он не ги ебе два посто.

„Не можев да се изначудам што селекторот Јаневски не знаел дали се наоѓам во Динамо Киев или во ВБА и затоа не можел да ме најде. Чудно ми е што тој прочитал дека сум одиграл едно полувреме на пријателската со Џенова, а јас веќе еден месец имам подготовки со ВБА и имам одиграно шест натпревари. На сајтот на клубот убаво пишува кој фудбалер колку меча одиграл.
Ако сакале да ме најдат можеле тоа да го сторат на истиот начин како и пред една година – со имејл испратен до ВБА кога клубот веднаш им одговори. Можеше селекторот или спортскиот директор Петар Милошевски директно да ми се јават, а не тоа да го прават преку петто лице. Ова сега што се случува е вадење пред народот дека јас не сакам да дојдам, а тие да бидат чисти. Сакам да порачам дека не се откажувам од играњето за македонската репрезентација. Ако бидам повикан, секогаш ќе дојдам. Секогаш кога сум играл сум го оставал срцето на тереен, така ќе биде и понатаму“, изјави за „Вест“, единствениот македонски интернационалец во Премиер - лигата, Горан Попов.​

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom