Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Здраво живо. Да Ве замолам да одвоите малку време за одговарање на овој краток и анонимен прашалник наменет за целите на еден истражувачки труд. Верувам дека ќе е интересен за многумина.
![]()
Дивидендна политика
Почитувани би Ве замолил да одвоите дел од Вашето време да го одговорите овој прашалник кој што е наменет за потребите на мојот истражувачки труд во доменот на дивидендната политикаdocs.google.com
Да живее меѓуакционерската солидарност.Ајдее, пополнив и јас од меѓуакционерска солидарност. Со ваков интерес за дивиденда, на идниот магистер му се смее блескава кариера во некој од македонските брокераи или инвестициски фондови
СБТ и ТТК најлоши, очекувано. Во согласност на добивката се во главно овие броеви.
Тука треба да се додаде и зголемениот јавен долг и може да се пресмета од прилика колку ја чинеше македонската економија пандемијава. За починати нема цена.Светска банка проценува дека македонската економија минатата година падна 5,1 отсто, а годинава очекува раст на домашниот бруто-производ за 3,6 отсто и 3,5 отсто наредната година.
Ова, математички, укажува дека враќање на БДП на нивото пред пандемијата ќе може да се очекува дури наредната година, под претпоставка дека и оваа и во 2022 година македонската економија ќе успее да ги оствари предвидените стапки на раст. Според статистиката, македонскиот БДП во 2019 година изнесуваше 11,2 милијарди евра, што значи дека падот од 5,1 отсто лани е соодветен на 571 милион евра. Ако кон ова се додаде и изгубениот раст за минатата година, кој се очекуваше пред пандемијата, тогаш загубите во македонската економија се доближуваат и до милијарда евра.
кој лик?Едно 200% за месец време, сигурен сум дека и ликов од анкетата би ми позавидил![]()
se gleda "knock on" efekt od eurostandard kaj depozitite na sbt i ohb, i sitno kaj ttk