Околу дивидендата ми станува мазохистички веке.Ај што регулаторно не е исправно по објава на утврдена цена на капитал, ај што менаџментот сегашен е во оставка и нема право на одлучување за повлекување на дивиденда, еве и капиталот Цезар што го спомнува е точно едвај ја докапитализираа за да се усогласат со регулативата и тоа во прв тиер 1 каде што средствата не се распложливи да се делат. Ама ме џудат децава дали по дома знаат што прават со парите, тука го вклучуваам и бошко007 едноставно почнува жал да ме фаќаа, дивиденди ,суви пари фрлаа над 6600 и морав да ги слушам со оној другиот што има 24+ профили на форумот за цена од 12000 па и + бошко чинам идеше накај 15000едно време.
Моја претпоставка е денешното масивно паѓање на цената на акцијата е изведено од луѓе кои ја познаваат работат, сега следи уште едно изненадување кое мора да се случи, за доброто на банката да се избалансирана, едноставно издржете машки гризајте ке потрае некој може и татко или дедо да стане во меѓувреме додека чека.