Stefus Corp.
Рационална Коза
- Член од
- 22 август 2012
- Мислења
- 2.097
- Поени од реакции
- 1.821
Камчев го Купи ЗПКО во право е.Ќе се качи некогаш,ако НЛБ реши да си ги продаде акциите од ТНБ и во некој подобри времиња.
Агрокомбинатот Џумајлја не ЗПКО.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Камчев го Купи ЗПКО во право е.Ќе се качи некогаш,ако НЛБ реши да си ги продаде акциите од ТНБ и во некој подобри времиња.
Агрокомбинатот Џумајлја не ЗПКО.
Никој не му збори за ЗПКО знам дека го купи Орце Камчев.Камчев го Купи ЗПКО во право е.
END of Story...Не му е првпат редовно си купува акции по којзнае кој пат. А ако ти е индикатор дека и ти треба да купуваш акции само зошто извршниот директор си купува акции си се зафркнал во анализата.Известуваме дека Живко Мукатеов,Претседател на Управен одбор и Генерален директор на Алкалоид АД Скопје се стекна со 500 обични акции.
--- надополнето: 28 јануари 2013 во 13:28 ---
Известуваме дека Живко Мукатеов,Претседател на Управен одбор и Генерален директор на Алкалоид АД Скопје се стекна со 500 обични акции.![]()

секој со своја проценка.Не му е првпат редовно си купува акции по којзнае кој пат. А ако ти е индикатор дека и ти треба да купуваш акции само зошто извршниот директор си купува акции си се зафркнал во анализата.
ne e losa statijata mislam libertas objavi od portalot makborba. ako si me cital mene trubam veke godina dena deka piom ja butka berzata gi prodava akciite po mnogu niski ceni, taka bese i so toplifikacija, so zemjod. kompinat so stopanska banka-bitola, i kako slucajno bas vo toj period imase promena (znacajna) na sostvenistvoto. za ovoj "fenomen" imam dosta pisavano po forumov ova e vtora privatizacija remake na privatizacijata od 90tite i sega istite luge koi togas steknaa bogatstva (so pomos na drzavata) sega isto taka so pomos uslovno receno na drzavata go kupuvaat toa sto ne uspeale vo 90tite znaci da si dokupat i da gi iscistat smetkite. protiv toplifikacija imase hajka nekolku godini vo poveke mediumi (ultra provladini) deka ke propadne ke bankrotira i sl.KMB го превзеде Публикум Инвест
Комерцијална банка доби согласност да стекне акции во Друштвото за управување со инвестициски фондови КБ „Публикум инвест“, чиј вкупен кумулативен износ надминува 50 проценти.
Согласноста е одобрена на последната седница на Комисијата за хартии од вредност. Законскиот рок од 90 дена во кои Комерцијална банка ќе треба да се стекне со акциите ќе почне да тече од денот на добивање на решението.
--- надополнето: 28 јануари 2013 во 20:52 ---
ДУИ -Бизнис шема или како да се прават пари за избори-
Двајца функционери на ДУИ дознаваат дека ОКТА ќе биде продадена на Газпромнефт.
Одма ДУИ му наредуваат на директорот на пензискиот фонд да донесе одлука за продажба на акциите кои ги поседува фондот на приватна компанија блиска со ДУИ.Тој тоа го прави и 11% акции на ОКТА ги продава на берза за 630.000 еур.
Од среда 30 јануари дознаваме дека акциите ќе вредат двојно повеќе ,а на Газпромнефт ќе му бидат понудени во блок по цена од 4.000.000 еур или разлика од 3.370.000 еур .
И се би било добро кога до странските амбасади не стигнала потврда дека за оваа операција министерот и вицепримиерот дознале скоро еден месец порано и дале налог пензискиот фонд да ги отуѓи на компанија која е во сопственост на нивен градоначалник.
Дали има или нема овде кривични пријави за злоупотреба треба да одговорат СДСМ ,ДПА и Руфи Османи- соопшти за МакБорба поранешен директор на Агенцијата за Приватизација.
Тоа е сериозен криминал на т.н. инсајдерско тргување. Во секоја нормална држава се поништува зделката и судски се постапува со сериозни затворски казни, особено за функционерите изјави за МакБорба висок службеник на Агенцијата за Антикорупција.
http://makborba.mk/index.php/македонија/item/973-скандал-дуи-во-бизнис-со-русите-и-грците
Да не ти се верува што се нема на нетов.
Aко те разбрав: Ти мислиш дека некој од власта сака да стане сопственик на Топлификација, па да се намали вредноста на нејзините акциите води „ protiv toplifikacija imase hajka nekolku godini vo poveke mediumi (ultra provladini) deka ke propadne ke bankrotira i sl. „ne e losa statijata mislam libertas objavi od portalot makborba. ako si me cital mene trubam deka piom ja butka berzata gi prodava akciite po mnogu niski ceni, taka bese i so toplifikacija,
......protiv toplifikacija imase hajka nekolku godini vo poveke mediumi (ultra provladini) deka ke propadne ke bankrotira i sl.
За берза е овде муабетов АМАН од АМАН и тотално фејк пропаганда. Сите знеаме дека ТПЛФ има лош имиџ кај граѓаните...кој монопол има добар...ништо ново. Без да забегуваме во ефтин и вулгарен популизам ТПЛФ не е добра компанија со лоша репутација и многу намештаљки од страна да државата и други сили може ќе се опорават сега со новиов модел ама останува да се види тоа.