Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Pa generalno da i ne samo tie, podizveduvaci i dobavuvaci imas kolku sakas rast na ekonomija i gradeznistvo. gasifikacija na REK e neizbezna a i najdobra opcija. Inaku i sega FZC si gazi, oni gi snabduvaat repromaterijalite za gasovodot na istokot kako i ovoj prema tetovo krakot.
taka sto rudnicite, energija, struja, hidrocentrali, fotovoltaici, gasovodite kako i nafteni prozivodi i upotrebata na haftovodot na srednorocen plan 4-6g kje bidat i te kako atraktivni...

Реализација на прв и трет проект значи потенцијален ангажман на ФЗЦ, Факом, Бетон во некоја блиска иднина. Евтини пари од ЕБОР и Светска банка не се проблем, па и како ППП.

Pa generalno da i ne samo tie, podizveduvaci i dobavuvaci imas kolku sakas rast na ekonomija i gradeznistvo. gasifikacija na REK e neizbezna a i najdobra opcija. Inaku i sega FZC si gazi, oni gi snabduvaat repromaterijalite za gasovodot na istokot kako i ovoj prema tetovo krakot.
taka sto rudnicite, energija, struja, hidrocentrali, fotovoltaici, gasovodite kako i nafteni prozivodi i upotrebata na haftovodot na srednorocen plan 4-6g kje bidat i te kako atraktivni...
Некои од областите се интересни, ама пример фотоволтаиците кој бенефит за економијата ако некој странец инвестира неколку милиони. Се е од увоз, после ќе има само неколку вработени и тоа е. Нема некоја додадена вредност.

Некои од областите се интересни, ама пример фотоволтаиците кој бенефит за економијата ако некој странец инвестира неколку милиони. Се е од увоз, после ќе има само неколку вработени и тоа е. Нема некоја додадена вредност.
Добро е за курсот на денарот и за девизни резерви. :D

Nikogas berzata ne bila vaka dosadna vo perid na objava na dividendi.Totalna apatija. Druga rabota sto ja zabelezuvam e zgolemen broj na istrguvani akcii na STB. pa se prasuvam dali nesto poveke znaat tie sto prodavaat ili tie sto kupuvaat???

Ете поминаа и точките на собрание на КМБ. Одлична дивиденда - за 1 обична акција 420,00 денари, па сега ајде да договориме скара некаде :)

Годинава големо преструктуирање во нафтениот сектор... за сега толку!!!

Некој си собира секој ден добра количина од PKB.

П.С. Туку дај пишете ми во inbox кој од тука е заинтересиран да им направиме еден „мобинг“ на Кутревци на собрание?

Некој си собира секој ден добра количина од PKB.

П.С. Туку дај пишете ми во inbox кој од тука е заинтересиран да им направиме еден „мобинг“ на Кутревци на собрание?
Нема таков маж![DOUBLEPOST=1554394262][/DOUBLEPOST]
Годинава големо преструктуирање во нафтениот сектор... за сега толку!!!
За Пуцко Петрол збориме? :ROFLMAO:

Ajde ako moze mala konsultacija.
Se mislam da prodadam del od akciite ato gi imam vo KMB. Dali da gi prodadam pred ili posle presekot za dividenda? Ako cenata padne za neto iznosot za dividenda ili povece podobro da gi prodadam pred, ako padne pomalku od iznosot na neto dividenda podobro posle.
Mene logikata mi e da padne za bruto dividenda, sto bi znacelo - podobro da prodadam pred presekot (nema da go izgubam personalniot na dividendata).
Znam deka personalniot na ovaa dividenda e okolu 1% od vrednosta na akcijata, ama sepak...

9C641125-CFFA-46B4-BDBB-E4D0372F70DF.jpeg Denes izglasana promena vo statutot na KBM za isplata na avansna devidenta! Izgleda ke go pozlati akcijava Kire Ultras!?!

со 15% данок на дивиденда веке тоа бруто нето игра улога 15.8ден нето, ептен се приметува. Дури и кај мене со стб почна да боли висината на данокот рет ке падне на 8 немам рачунато.
Со нето од 15.8 ден принос на ТЕЛ е окулу 5.5% а беше и 10%.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom