- Член од
- 25 август 2016
- Мислења
- 438
- Поени од реакции
- 318
Не знам зашто се замарате со компании кај кои што има премногу ако оваа-ако-онаа ке биде добро итн.,судски тужби и разни други услови кога имате други здрави компании со сигурен раст,без судски и сопственички заврзлами.Тука пред се мислам на банкарските акции,АЛК.,ПКБ.,ППИВ и др.Оваа што го зборите за конверзија приоритетни во обични,ТПЛФ, во народот се вика не умри магаре до зелена трева.
Sekoj ima razlicna strategija na investiranje 5, 10, 20, 30, 50% profit - kako si resil taka...
A inaku dobro kaza TENDO, dobro e da se zbori za potceneti akcii koj mozat da napravat dobar profit - ima mnogu primeri UNI, OKTA, STB, KMB...
ako pogledas nanazad TPLF bese dosta dobra kompanija na vremeto idese >4000, e deka nekoj ja sjebaa ja sjebaa (sto menadzmentot sto biznis interesi...)
Jas a i ostali se zamarame bidejki sum akcioner i sakam naj naj za akciite... odam na sekoe sobranie i ja gledam sostojbata, rabotata a i ponudite sto im se davaat za joint venture so stranski kompanii.
Kako sto gledas momentalno gasifkacijata e top tema i se raboti turbo na toa prasanje, tamu ima golemi igraci kako i MPT a i TPLF i stranci
Ako analizata tvoja pokazala deka nema profit nikoj ne te tera so sila - btw TPLF bese 700 a denes ide >2000