Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам зашто се замарате со компании кај кои што има премногу ако оваа-ако-онаа ке биде добро итн.,судски тужби и разни други услови кога имате други здрави компании со сигурен раст,без судски и сопственички заврзлами.Тука пред се мислам на банкарските акции,АЛК.,ПКБ.,ППИВ и др.Оваа што го зборите за конверзија приоритетни во обични,ТПЛФ, во народот се вика не умри магаре до зелена трева.

Sekoj ima razlicna strategija na investiranje 5, 10, 20, 30, 50% profit - kako si resil taka...
A inaku dobro kaza TENDO, dobro e da se zbori za potceneti akcii koj mozat da napravat dobar profit - ima mnogu primeri UNI, OKTA, STB, KMB...
ako pogledas nanazad TPLF bese dosta dobra kompanija na vremeto idese >4000, e deka nekoj ja sjebaa ja sjebaa (sto menadzmentot sto biznis interesi...)

Jas a i ostali se zamarame bidejki sum akcioner i sakam naj naj za akciite... odam na sekoe sobranie i ja gledam sostojbata, rabotata a i ponudite sto im se davaat za joint venture so stranski kompanii.

Kako sto gledas momentalno gasifkacijata e top tema i se raboti turbo na toa prasanje, tamu ima golemi igraci kako i MPT a i TPLF i stranci
Ako analizata tvoja pokazala deka nema profit nikoj ne te tera so sila - btw TPLF bese 700 a denes ide >2000

Sekoj ima razlicna strategija na investiranje 5, 10, 20, 30, 50% profit - kako si resil taka...
A inaku dobro kaza TENDO, dobro e da se zbori za potceneti akcii koj mozat da napravat dobar profit - ima mnogu primeri UNI, OKTA, STB, KMB...
ako pogledas nanazad TPLF bese dosta dobra kompanija na vremeto idese >4000, e deka nekoj ja sjebaa ja sjebaa (sto menadzmentot sto biznis interesi...)

Jas a i ostali se zamarame bidejki sum akcioner i sakam naj naj za akciite... odam na sekoe sobranie i ja gledam sostojbata, rabotata a i ponudite sto im se davaat za joint venture so stranski kompanii.

Kako sto gledas momentalno gasifkacijata e top tema i se raboti turbo na toa prasanje, tamu ima golemi igraci kako i MPT a i TPLF i stranci
Ako analizata tvoja pokazala deka nema profit nikoj ne te tera so sila - btw TPLF bese 700 a denes ide >2000
Togas znaes kakvi se fi na Mpt i tplf. Voopsto ne se dobri. Okulu gasifikacijata imam informacii deka e zamrznata. Barem taka bese pred godina dena ako imas ponovi informacii poveli.

• Ми се допаѓа
Reactions: MSE
Не тргувам на берза, но шетајќи низ ТВ каналите, наидов на Блумберг, каде што спомнуваат за последиците од денешниот прекин на дипломатските и економските односи помеѓу Катар од една страна и Саудиска Арабија, Египет, Бахреин и Обединетите Арапски Емирати од друга страна.

Блумберг вели дека најверојатно Катар Ервејс ќе биде најголемиот губитник од ваквиот прекин на дипломатските и економските односи помеѓу овие арапски држави, но истовремено потенцира дека и акциите на европските берзи почнале да паѓаат.

European Stocks Decline as Qatar Crisis Jolts Energy Sector

Случајно или не, фативте дискусија за Топлификација и останати компании на Македонска Берза од областа на енергетиката, па ме интересира што мислите за цената на нафтата и дали истата воопшто влијае врз цените на акциите на македонските енергетски компании кои учествуваат на Македонската Берза ?

бестнетов уште ли е 10к за цела година или го намалија.
Сеуште е толку, 8.000+ддв, ништо не е променето декада+, ниту сајтот ниту застарената платформа (застарена за 2007-ма), ниту пак односот.

Еее, промоција на берза драги колеги не се прави на симпозиум во Охрид по соби или јадејки загрозени водни видови по кафани.
Туку првин со бесплатен, лесен и слободен пристап до информации, како за почеток. :)

Гледам дека има такви многу акции за да тргуваш и да " заработиш пари " но е лесно ако е на интернет.
Пред околку 3-4 месеци имаше на една игра multiplayer што ја играм и почна да се слуша гласини сите да заработуват од една фирма ли беше незнам и цело време му правиш реклами и слично и на акаунтот што го имаш регистрирано ти стасуват парите, и кога ке напраиш мислам над $500 долари, ке можиш да си ги подигниш ако имаш такви картички ако не да можиш за тие пари што ги имаш да си кушиш нешто од Али Експрес, или некој други страници за порачување од интернет.
Но ете се работеше и ја снема страницата :D

... што мислите за цената на нафтата и дали истата воопшто влијае врз цените на акциите на македонските енергетски компании кои учествуваат на Македонската Берза ?
Би сакал да речам ДА и да се почуствувам дека ја имаме нашава берза за голема, од светски ранг.
Но за жал, од моето скромно искуство, не влијае.
Мислам дека на цените влијаат единствено вишокот и „мањакот“ пари од пар хрватски/словенечки фондови, и од нас самите (домашни и странски индивидуални вложувачи)

Последно уредено:
Сеуште е толку, 8.000+ддв, ништо не е променето декада+, ниту сајтот ниту застарената платформа (застарена за 2007-ма), ниту пак односот.

Еее, промоција на берза драги колеги не се прави на симпозиум во Охрид по соби или јадејки загрозени водни видови по кафани.
Туку првин со бесплатен, лесен и слободен пристап до информации, како за почеток. :)

:D значи уште не ги направија полинњата сами да се упдејтираат мора да се клика ревреш . го имав јас 3 пати по една година. Во 2007 го платив чинам дури 23000ден на име на фирма.Директорот на берза Штериев скапаница една 20 години со прст да немрдне колку има само изедено и по надвор идено у таа куќа.

ај еве зошто ова почна да пробива 1000ка
http://faktor.mk/fzc-11-oktomvri-so-zgolemeni-prihodi-od-prodazba-i-novi-investicii

Не знам зашто се замарате со компании кај кои што има премногу ако оваа-ако-онаа ке биде добро итн.,судски тужби и разни други услови кога имате други здрави компании со сигурен раст,без судски и сопственички заврзлами.Тука пред се мислам на банкарските акции,АЛК.,ПКБ.,ППИВ и др.Оваа што го зборите за конверзија приоритетни во обични,ТПЛФ, во народот се вика не умри магаре до зелена трева.
Ne umri magare vikaa pred 7-8 meseci i za STB pa posle izleze skoro 300 denari samo dividenda za ovoj period taka da ne e se bas taka kao so izgleda od strana.

Не ми е јасно како може некој да донесе одлука за купување на сопствени акции со цена многу, многу помала од моменталната цена на берза.. што е користа од ова? има ли нешто друго во позадина?

www.seinet.com.mk/FileServer.aspx?file=45534
http://www.seinet.com.mk/Default.aspx?docID=41420

бестнетов уште ли е 10к за цела година или го намалија.

Не сум го користел Best Net никогаш, незнам ни кои опции ги има.. сум го користел etrader и задоволен сум.. и цената му е многу помала, мислам дека е околу 600ден/месечно

Ne umri magare vikaa pred 7-8 meseci i za STB pa posle izleze skoro 300 denari samo dividenda za ovoj period taka da ne e se bas taka kao so izgleda od strana.
Ne,ne gi mesas rabotite.Kaj STB,nemase nisto nejasno,matno i povrzano so sudski procesi.Toa bese samo prasanje na vreme koga ke trgne napred akcijata.Inaku i jas kupiv koga nikoj ne veruvase nitu vo dividenda nitu vo prodazba.

Не ми е јасно како може некој да донесе одлука за купување на сопствени акции со цена многу, многу помала од моменталната цена на берза.. што е користа од ова? има ли нешто друго во позадина?

www.seinet.com.mk/FileServer.aspx?file=45534
http://www.seinet.com.mk/Default.aspx?docID=41420

Не сум го користел Best Net никогаш, незнам ни кои опции ги има.. сум го користел etrader и задоволен сум.. и цената му е многу помала, мислам дека е околу 600ден/месечно

a koj go dava etrade.

Stb masala ne zastanuva uste 4 dena do presek. dali ke se ostvari 1000.

незнам колку ке биде после дивидендата ама овде се случува тивок масакар, дали 975 или 940 се лупаат по 2-5000количини дневно, минатиот месец вака тивко се истргуваа 49,000акции очигледно 13% дивиденден поврат му смешна оваа сума на тој што инвестира ,се додека некој не му ја крене цената повисоко незнаеме колку е спремен да плати тоа ке дознаеме ако помине 1000ка пред просекот..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom