Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Нов сум на берза и сакам да почнам да тргувам. Некоја препорака или совет за почетник како мене?
Направи си свои виртуелни пари и играј инвестирање 1 година. Запишувај си ги позициите и следи. Докупувај или продавај, носи одлуки со или без емоции и запишувај ги добивките или загубите. Во меѓувреме почни со учење. По една година пиши поконкретно прашање што точно би сакал да донаучиш. Во меѓувреме Investopedia и Неколку воведни видеа.

Gdje se može pronači ulaganje penziskog fonda, u kojim firmama imaju više od 5%...nikako da pronadjem na stranici berze, ni na strani CDHV, a kamoli na PIOM web strani,
puno hvala

Последно уредено:
Onaa " mala" firmicka MPT. izgleda nikogo ne go interesira :D. Pred vreme ja otpisavte, sudejki po objaveniot izvestaj deneska.

Чешкиве будалчиња иако иницијално селектираа три компании (КМБ, ТНБ и АЛК) со кои потпишаа меморандум за соработка за двегодишни free непристрасни анализи веќе цела година некако селективно третите не ги скуртинизираат. Толку ли материјал за работа не најдоа таму покрај досадниве банки кои преку еден продукт прават заработки. Лани во ноември, во последната анализа поентирале со HOLD на АЛК и ок сум со тоа. Шо праиме оваа танталова 21ва. Шо праиме во сизифовски Q4 преку цена на чинење на нивната продукција. Дур да го стаат 2 евра кафетинот и пелените 25 еур и пазарот тоа да го прифати отидоа 2 квартала. Овие 16.7% раст 9м2021 и текако ќе се сомелат овој квартал. Акцијата некако климава и со обрт и со раст.

Последно уредено:

Се изначекаа на граница со Мајкрософт, Гугл и Тесла...

Ќе влегол Робинхуд да основа алтернативен депозитар у најкорумпираната вукој.бина у Европа за десетте илјади евра што ги заработува годишно од продавање информации за налози од северџански инвеститори...

Се изначекаа на граница со Мајкрософт, Гугл и Тесла...

Ќе влегол Робинхуд да основа алтернативен депозитар у најкорумпираната вукој.бина у Европа за десетте илјади евра што ги заработува годишно од продавање информации за налози од северџански инвеститори...
ne mora da e robin hood. sto i da vleze ke razmrda... ne gledam deka ke nasteti. naprotiv. ocekuvajte real time trade,besplatni e-traderi, dosta namaleni ili sroz eliminirani provizii etc...

Еве доаѓа од север сериозна конкуренција на нашето дувло на "ухлеби"

ne mora da e robin hood. sto i da vleze ke razmrda... ne gledam deka ke nasteti. naprotiv. ocekuvajte real time trade,besplatni e-traderi, dosta namaleni ili sroz eliminirani provizii etc...
Ова најверојатно го донеле за да си ги шитнат уделите у ЦДХВ на странци, а не конкуренција да влезе. Таму имаш и лични податоци за околу 100.000 побогати и повлијателни граѓани на територијава

Па Комерцијална, НЛБ, Шпаркасе, Стопанска Скопје, ТТК сите овие банки имаат експозитури во Битола.
Да да знам. Си реков да не има некој како порано шо имаше во новиот пазар.

Инфлациска, енергетска, политичка, здравствена или нема таа криза шо ја неаме :facepalm: После 11 саат и без влада така да Господ нека му е на помош на МБИ10 :(

Инфлациска, енергетска, политичка, здравствена или нема таа криза шо ја неаме :facepalm: После 11 саат и без влада така да Господ нека му е на помош на МБИ10 :(
Ic da ne se sekiras nas vaka ni e 30godini

NPK "internacionalen karticen sistem ad"
o_O. 12 m eur zaokulu 30 % od kompanijava. mashala.
lici kao da e povrzano so noviov zakon

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom