Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Najiskreno jas malku kupuvam posto zadnja ponudena za kupuvanje e 3600 a i baraat 4000 :)
UNi kupuvaat fondovi i ne im e losha mislata taa akcija sega bi trebalo da e nad 3000 ama nikoj ne saka da ima ozbilna vrska site sakaat za onaka :)
Извини колега, јас сум за озбилна врска со УНИ, не ми е „за онака“ :)
Добро е што гледам дека вкупните депозити во ноември 2020 на годишно ниво растат за 6,3% од најниските 5,5% во октомври 2020. Ем сега со кешот што владата го истура последниве две недели и напливот на гастербајтери, сигурно ќе се зголеми нивото на депозити, а оттука и на кредити, и секако профит на банките.

Мене искрено ме интересира дали некој од форумов купува акции од SBT и зошто?

Мене не ми текнува ниту една добра причина моментално да се купи SBT. Не даваат дивиденда.
Па соодветно ако се споредат со UNI како средни банки, недо добивка и вреднување ништо нема на нејзина страна.
Барем има некое движење горе долу кај СБТ, додека УНИ не мрда (оправдано или не).

Не поминал законот... МПТ на колена у понеделник :D

Пратениците толку добро у задните 3-4 години си ги уновчуваа мандатите за клучни гласања, што собранието моментално е преполно со уценувачи и рекетари. Мртва трка е сега меѓу Албанците и СДС кој бара повеќе кеш за присуство и кревање рака. За вака штетен закон по затуцаната и инертна северџанска раја, ќе мора Андреа мноооогу добро да подмачка барем 50 души, а тоа може да му го доведе „проектчево“ до неисплатливост.

Пратениците толку добро у задните 3-4 години си ги уновчуваа мандатите за клучни гласања, што собранието моментално е преполно со уценувачи и рекетари. Мртва трка е сега меѓу Албанците и СДС кој бара повеќе кеш за присуство и кревање рака. За вака штетен закон по затуцаната и инертна северџанска раја, ќе мора Андреа мноооогу добро да подмачка барем 50 души, а тоа може да му го доведе „проектчево“ до неисплатливост.
Или ќе го подмачка добро само главниот, а тој со „бомби“ ќе ги уценува пратениците ;)

Или ќе го подмачка добро само главниот, а тој со „бомби“ ќе ги уценува пратениците ;)

Нормално, ама тогаш „главниот“ ќе го земе кешот за сите што ги држи во шака, а ќе мора да го дели и со инспектори, разузнавачи, обвинители, судии... Врти-сучи, Андреа ќе мора да го плати истиот кеш, само што дистрибуцијата ќе биде различна.

Нормално, ама тогаш „главниот“ ќе го земе кешот за сите што ги држи во шака, а ќе мора да го дели и со инспектори, разузнавачи, обвинители, судии... Врти-сучи, Андреа ќе мора да го плати истиот кеш, само што дистрибуцијата ќе биде различна.
Тоа ти викам, не мора тој да дели кеш врз тие што се под него.
Дел може да ги уценува со работните места, дел од нив со материјали снимени за: зделки/матни бизниси/приватни разговори и тн.

Nema sto da gi ucenuva si znaat i sami deka ako nema kesh i sekne cisternata i pocne da se istovara vo druga pumpa ke dojde pobrzo denot koga ke bidat obeseni za predavstvo na drzavata :)
Top tema ke bide so novo ruvo kako glasot na demokratijata :)

Ah bre Makedonce....Se raduva sto drugiot ke izgubi (mislam na malite akcioneri ne na A.J)Site znaat deka do N.G parite mora da legnat,taka ne se raduvaj zaludno.

Секој нормален граѓанин на оваа држава треба да се радува ако пропадне оваа криминална коруптивна зделка! 1,7 милиони овци ќе им преплатат дваесетина милиони евра на неколкуте стотини акционери на МПТ и на корумпираните политичари и високи функционери од СДС и ДУИ. Тоа го може само оваа глупа проста затуцана пасивна инертна раја несвесна за своите граѓански права што не бара никаков отчет од политичарите што секоја година ѝ трошат по 6 милијарди евра од државни, локални буџети и јавни фондови.

Предлагав наместо Северџанија, населенава територија да ја крстат Република Социјална Лабораторија, ама веќе не е ни смешно колку е жално...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom