N
NikolaMKD91
Гостин
NikolaMKD91
Тука завршува нашата дискусија, целиот пост ти е ноторна глупост...
Get your facts straight![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
NikolaMKD91
Тука завршува нашата дискусија, целиот пост ти е ноторна глупост...
Get your facts straight![]()
Потполно неточно , НАТО членка не смее да нападне друга НАТО членка а сите останати смее. Ова напросто кажано.
Ај добра ноќ, тоа што ја прекина дискусијата ти е единствена паметна работа на целава тема.
Реалноста е илузија.Не сме негативни тоа е реалноста![]()
“People shouldn't be afraid of their government. Governments should be afraid of their people.”
Те молам научи ме меѓународно право
Повелба на Организацијата на Обединети Нации
Поглавје 7
Членови 39,40,41,42
Накратко, после Втора Светска Војна а како директна последица од истата, е формирана ООН чија примарна цел е зачувување на мирот во светот во согласност со меѓународното право. Значи, АГРЕСОРНА ВОЈНА Е ЗАБРАНЕТА!
А сите останати смее, а ?
--- надополнето: 8 декември 2012 во 01:04 ---
Косово и Албанија ќе се здружат и ќе ја нападнат Македонија зашто Тачи и Бериша рекле у Скопје да не ги дираме албаните. Да, паметно е што ја прекинав дискусијата![]()
Глуп ли си природно или само сакаш да провоцираш со вакви постови?Преголеми паничари сте, најгоемиот проблем на македонецот е што мисли дека албанците и се најголемиот непријател.........
Јас ви кажувам дека се лажете.........
Добра тема. Проблемот е што треба човек да има многу знаења за да даде некаква си валидна проценка. Другиот проблем е што 20 години е премногу долг период и буквално се може да тргне наопаку или пак да се случи некое чудо што е сепак малку веројатно.Целта на оваа тема е да ги пишуваме нашите прогнози и анализи за Македонија како држава во наредните 20 години. Ставете се себеси во хипотетичка ситуација дека денес е 2032 година . Напишете ги вашите мислења каква ќе бидaт политичките и економските прилики(подобри или полоши) во државата.
За да се дојде до било каков заклучок потребно е да се одговори на следните прашања:
1.Ќе постои ли Македонија во ваква форма каква што е денес, унитарна држава?
2.Дали ќе постои под ова име Република Македонија(уставно име) за внатрешна употреба, и БЈРМ(привремена референца) за надворешна употреба?
3.Какви ќе ни бидат односите со соседите?
4.Дали некој од соседните држави(или можеби сите) ќе ни се закани со војна во наредните 20 години?
5. Какви ќе бидат меѓуетничките односи во државата(подобри или полоши) ?
6.Ќе биде ли судството поефикасно отколку сега во 2012?
7.Ќе имаат ли македонците конечно подобар стандард (повисок БДП, плати и тн.)?
8.Дали државата ќе се индустријализира и модернизира?
9.Ќе се намали ли рапидно бројот на населението?
10. Кој ќе биде главниот надворешен партнер на Македонија?
Бујрум ...
Dobro utro, aj nauci me kako ja napadnaa Srbija , ti napisa NATO clenka ne smee da napadne druga drzava , epa SMEE ,primeri Srbija , Irak , Libija . Nato clenka ne smee da napadne druga NATO clenka. Megjunarodno pravo i OON -molim te ne se zezaj
![]()
Глуп ли си природно или само сакаш да провоцираш со вакви постови?
(ќе да е второто)
Значи после све што се деси овие година-две, и плус се дешава секојдневно, и на најбезрбетниот НВО активист со грандиозен капацитет и желба за пушење албански пениси, е дури и на тие проливи им е јасно колку е саатот, а не па на нормални луѓе.