Македонија во НАТО?

• Креатор на темата Креатор на темата skater_boy
  • Време на започнување Време на започнување
што да бидам реален бе брат? дека ќе ми ја земат државта?дека Македонија нема да постои веќе?дека неможе напред? не ме дупи бе...за такво нешто не ни можам да бидам реален,и да сакам.многу е дури жалосно што владее ваков песимизам,па и прифаќање,дека неможе боље.оптимизмот не го гледам ни како олицетворение во Грујо,Бранко,Бучко и.т.н ,оптимизмот е во мене пошто ја сакам Македонија

Ама сето тоа не се решава со дркање,па земи прави деца за да ги зголемиш фактите на дело како мене,наместо да "тапкаш" во место.:)

На Македонија не и е потребно членство во НАТО ниту во ЕУ, на Македонија и е потребно и доволно само да ги врати изгубените територии, со обединувањето на Македонија и македонскиот народ можеме да имаме многу поубав живот од тој во ЕУ.

На Македонија не и е потребно членство во НАТО ниту во ЕУ, на Македонија и е потребно и доволно само да ги врати изгубените територии, со обединувањето на Македонија и македонскиот народ можеме да имаме многу поубав живот од тој во ЕУ.

Pa sea sto da kazam na ova pogore , a da ne bidam PROROK??:)
Inace biciklo na guranje ...i silen.............. PESIMIST E ..da receme.. DOVOLNO DOBRO INFORMIRAN OPTIMIST :) i da ne vi rasipuvam toa optimizmot, otidov jas od ova muabetce.........

eve koj se informiral pa znae

E bas taka ... samo da dodadam samite NATO gi prakaat sharplanincite da laat koa treba za da bideme krizno podracje za polesen protok na drogata na jugoistocnata transverzala , plus kosovo kako glavna laboratorijata za pravenej droga za EU a kako prvo i najvazno pion na US ( kosovo i golema albanija ) kako adut za blizok teren za destabilizacija na EU ako se kurchat nekogash .

Ete toa e !

Prvo koga imas VLADA , NE SAMO OVAA ...SITE DOSEGASNI ..., koi eden Djeza Shakiri,eden glupav i nepismen dopustaat da gi "dupi" i od napred i od pozadi, a bidi siguren deka toj toa ne bi go pravel da ne znae deka nikoj nisto ne mu moze...togas nemozes ni vo NATO ni vo EU.
A ako zabelezuvas , vakvite "dzezisti" sekogas se pojavuvaat vo nekoi momenti koga najmalku treba da gi ima......, a reakcijata e smesna i trapava i toa ti e toa.....

Kako do resenie za izlez od ovaa cela palavurdija???...pa sega veke NIKAKO...KE SE TOPIME POLEKA I KE ISCEZNUVAME KAKO MAKEDONCI..., a toa e planot i na EU i na NATO i na site naokolu......so se dobro platenite za toa "drzavnici"...tie sto nemozat da gi platat gi eliminiraat, bez pardon....
Na pocetokot pred 15 godini MOZESE., no reakcijata togas posebno na Germanija bese molnevita i beskrupulozna....i posle pocna igrankata kakva sto ja gledame veke so godini....
Ova e samo proces na "uspivanje" kako kaj neko e sugavo kuce........
Cesto ima raznorazni plukanja deka : SAMI SME NESPOSOBNI I KRIVI ZA TOA STO NI SE SLUCUVA....i toa e edna GOOOLEMA DEMAGOGIJA i lazga...no toa ti e toa...ne mi se pravi muabet na ova tema...posebno ne sega koga ja gledam ovaa ocigledna MESTENKA ...

Пет земји членки на Алијансата сигурно би гласале за прием на Македонија во НАТО следната година. Тоа се најголемите поддржувачи: САД, Британија, Турција, Словенија, на кои им се придружи и Романија.
Иако повеќето земји членки се уште не расправале околу упатувањето покана до Македонија, сепак за идното проширување на НАТО со Македонија, Албанија и Хрватска би гласале и поновите земји членки, како Бугарија, Чешка, Естонија, Унгарија, Латвија, Литванија, Полска и Словачка.
Тоа се 13 од 26-те земји членки на Алијансата. Останатите допрва ќе одлучуваат. Белгија е во длабока политичка криза. Франција одлука ќе донесе на крајот од годинава, исто како и Германија и Италија.
Овие три најстари земји членки поддржуваат ново проширување на НАТО, но не по секоја цена на следниот самит. Одлуки треба да донесат и Канада, Данска, Исланд, Луксембург, Холандија, Шпанија, Португалија и Норвешка.
Во овие земји дополнително треба да се лобира во наредните два-три месеци. Останува и отворено прашањето со Грција, која може да стави вето, но тоа е се поневеројатна варијанта.
Според словенечката амбасада, која е контакт амбасада за НАТО, расположението во Алијансата за прием е позитивно.
„Мислам дека расположението за НАТО е многу позитивно. За тоа ќе одлучат претседателите на држави и на влади. Мораме да кажеме дека одлуките се носат со консензус на сите 26 членки“, изјави Ален Брајан Бергант, словенечки амбасадор
Работите треба да бидат нешто појасни по презентацијата на најновиот Деветти акционен план за реформи во Брисел на 20-ти овој месец.

Извор

Овие три најстари земји членки поддржуваат ново проширување на НАТО, но не по секоја цена на следниот самит. Одлуки треба да донесат и Канада, Данска, Исланд, Луксембург, Холандија, Шпанија, Португалија и Норвешка.

Според мене од овие земји сигурна подршка ќе имаме и од Данска Канада Холандија и Луксембург

Сето тоа што се зборуваше во Грција падна во вода :) по изборите така да и тие мож нема да не поддржат ама ќе бидат воздржани.

Според ова шансите да влеземе во НАТО т.е да добиеме покана за влез во нато на следниот самит во Букурешт се сосема реални

Vie uste praite esapi za nekakov priem vo NATO????...... eeh, dobri ste , samo nemozam da procenam, dali mnooogu naivni ili mnooogu glupavi .....
Edvaj cekam da go slusnam OBJASNUVANJETO...ke mora da bide mnoogu "kreativno", nesto kako "sarena pokana" na NEODREDENO VREME.... tolku barem zasluziuvame..sepak nesto poveke od obicen sut...ili eve volej...

Vie uste praite esapi za nekakov priem vo NATO????...... eeh, dobri ste , samo nemozam da procenam, dali mnooogu naivni ili mnooogu glupavi .....
Edvaj cekam da go slusnam OBJASNUVANJETO...ke mora da bide mnoogu "kreativno", nesto kako "sarena pokana" na NEODREDENO VREME.... tolku barem zasluziuvame..sepak nesto poveke od obicen sut...ili eve volej...

Конкретен а што правиме ако навистина убаво не поканата како штотреба со сите слатанати?
Ајде знам дека знаеш дека влезот во НАТО не е веќе технички процес кој треба да се заслужи бидејќи техничките норми се исполнети. Туку сега останува се на политичката воља на членките на НАТО, кој нит ти нит јас неможеме така добро да ги опипаме за да можеме да каже ќе биде или не.

Ме зарази Конкретниот со песимизам за НАТО. Сега и јас мислам дека 2008 нема да станеме член а веројатно ни следните 10 години.

Во ЕУ не влегуваме барем следните 15 години па можеби ќе ги спојат двете работи.

Со изјавата на Коштуница дека Србија не сака да влезе во НАТО,станаа безпредметни сите преговори,разговори,Јадрански повелби и групниот секс за влез во НАТО.Јаап де Хоопшефер скокна како опален и се истрча да каже дека Србија е најважна за во НАТО,сите други се маргинални и небитни па сега останува уште да ги почекаме Србите откако ќе го поделат Косово дали ќе имаат желба и да пристапат кон Алијансата.

Можда е подобро да се размисли со Србија да се зачлениме во Варшавски уговор , за таму нема никакви услови. :):)

NATO e kako edna maala vo koja ima lokalen mangup koj okolu sebe ima eden kup kopiljaci i koj vladeat vo malloto i pravat se sto kje im reci sefot. Ako ne si so niv, kje ti dupnat gumi kje ti kradat brisacite, kje ti isfrlaat gjubre pred vratata. Ako im se priklucis, kje pazat nekoj da ne ti ja izgrebi kolata kje skoknat ako nekoj te giba ali i ti treba da brkas nekoi raboti za niv.
Gleam gore za srbite i NATO, ako se pametni i da go razvlecat pregovorot za kosovo i istuvremeno zabrzaat postapka za priem vo NATO mozi na kraj albancive da ispadnat e...i. Sea treba da im gi dat i karadzic i mladic poso nema vrska pojkje tie nit se nekoj faktor v srbija i so tija poeni da zabrzaat priem vo EU i NATO. A ako vlezat togaj kosovo kje poceka so kje dobie neso pojkje od avtonomija.

Nato ne e :drk: , zatoa sto ako nisto dugo se garantirani drzavnite granici. Ova e od sustinsko znacenje za RM vo momentov pred resavanjeto na konecniot status na Kosovo.
Clenstvoto vo Nato moze da mu smeta samo na nekoj koj sto seuste se nadeva i raboti na podelba na Makedonija kako na primer vldata na DPMNE i zaslepenite partiski vojnicinja koisto nemaat poima koja e krajnata cel na Ljubce i negoviot naslednik.
Se sto ne uspea da napravi DPMNE 98-2002 se obiduva sega da go sprovede, samo sto sum povekje od siguren deka nema da moze, za zal na site nivni i za srekja na site nasi Makedonci.

Nato ne e :drk: , zatoa sto ako nisto dugo se garantirani drzavnite granici. Ova e od sustinsko znacenje za RM vo momentov pred resavanjeto na konecniot status na Kosovo.
Clenstvoto vo Nato moze da mu smeta samo na nekoj koj sto seuste se nadeva i raboti na podelba na Makedonija kako na primer vldata na DPMNE i zaslepenite partiski vojnicinja koisto nemaat poima koja e krajnata cel na Ljubce i negoviot naslednik.
Se sto ne uspea da napravi DPMNE 98-2002 se obiduva sega da go sprovede, samo sto sum povekje od siguren deka nema da moze, za zal na site nivni i za srekja na site nasi Makedonci.

Ќе видиме, ќе видиме. Ако не сме способни сами да си ги заштитиме границите......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom