Македонија во НАТО?

• Креатор на темата Креатор на темата skater_boy
  • Време на започнување Време на започнување
Aрно ама и дел од Албанците ги имаа видено тие големооки суштества па затоа ги зедоа во автобусите заедно со Американските инструктори,и лабораторијата не била за дрога туку тоа биле апарати за одржување вонземјани во живот па затоа ги пренесоа во Бонд-Стил,на понатамошни испитувања.Е сега Борис можеби нешто знаеше па затоа му го турнаа авионот и после го бараа неколку сати за да видат случајно да не имало некој жив кому Борис му ја раскажал големата тајна.:):):)
Tака некако започнува новиот научно-фантастичен роман на АБЦ под наслов "Временската дупка Македонија".:)

Се гледа дека некој го чита форумов дури и кога се релаксирам.:) :

http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=1&tabid=1&EditionID=1190&ArticleID=76515

Ke vlezeme u NATO....trt...milojko!
Ke vlezeme koga edna oligarhisticka i pred se kriminalna organizacija koja sto se narekuva sdsm ke ja nema!
Na niv povazno im e da im smetaat na tie sto se trudat da pravat nesto otkolku demokratski i pred se patriotski da igraat cesno i da go dadat svojot back up za proekti koi sto se zivotoznacajni za site nas!
Ete go nivnoto esensko scenario za koe sto kokodaka Radmila i ostanata tajfa....ene go onoj Hodza zaedno so Djejmi Shej & co. od Dubrava ke plasi so destabilizacija posto nejke brate da kopa na niva!
Toa dosadno a i zamorno e ta chifsha...bolje mu e da si gi sobere pajtasite i da sedi u suma dur sdsm i dui trubat na sekade deka ima `mozna i mnogu verojatna destabilizacija`!
I on od vreme na vreme ke `pee` poznati refreni za da pokaze i dokaze deka drzavata nema kontrola na `negoviot teren` u Tanusevci.
Ebati prokletoto selo ebati...
E takva zemja koja sto ne e spremna da ja garantira sopstvenata celovitost i sloboda na celata teritorija nikoj nejke u NATO...cumu im sme?
Naravoucenie.
Od selski trikovi i smisleni podlizguvanja na obst ustrb....DOSTA NI E!
Onoj Hodza...toj e za zalenje!Zatoa sto ne mu fakja rasolnicata...dva i dva ne moze da spoi!On e samo isturen igrac...loshiot po koj sto site pcujat i sakaat da go vidat isplezen i istegnat kolku sto e dolg!Toj porano ili pokasno ke si ja zatne dupkata sam!
Drugi se problemot,i toa hronicno vise u nashava drzava!Problem se:naredbodavcite i zastitnicite na takvi kako nego...koi sto kako djoker u poker gi vadat necesno od pod masa u momentot koga razbiraat deka ja gubat igrata!
E tie `lica` moi drugari forumdzii...ovoj pat ke mora da se kaznat i toa drakonski!Inace...maf ni e rabota!

Zevsus напиша:
E takva zemja koja sto ne e spremna da ja garantira sopstvenata celovitost i sloboda na celata teritorija nikoj nejke u NATO...cumu im sme?
А пример за друг начин да си го одржаваат полн воениот буџет ?
concrete напиша:
tino097......ti onaka od zaebancija ili navistina za merodavni zemas takvi pisanija ????
јебига то е то

Zashto se pravi takva fama so NATO? Pa mora li da sme vo NATO? NATO nema i ne mozhe da ja garantira nashata bezbednost ako nie sami ne sme sposobni da ja garantirame i toa na site treba da im e jasno.

NATO kako grupacija mozhe (dolzhen e) da i pomogne na zemja chlenka pri agresija od druga ne-NATO drzhava no nema da reagira ako drzhavata od vnatre e napadnata ili ako nema jasen agresor. Duri i ako dve NATO zemji stapat vo vojna NATO ne mozhe ama bash nishto da napravi. Makedonskoto chlenstvo vo NATO ima samo poitichka zadnina i nishto povekje, u stil ete ne prigfakjaat vo drushtvo.

Ako jas bi se prashal dali NATO ili da go sredam Tanushevci, Tanushevci bi mi bil prioritet. Rakot treba da se chisti ushte dodeka e malo tumorche a ne da se cheka da prerasne vo metastazi zoshto togash i sveti NATO mozhe da ne ni pomogne.

Zashto se pravi takva fama so NATO? Pa mora li da sme vo NATO? NATO nema i ne mozhe da ja garantira nashata bezbednost ako nie sami ne sme sposobni da ja garantirame i toa na site treba da im e jasno.

NATO kako grupacija mozhe (dolzhen e) da i pomogne na zemja chlenka pri agresija od druga ne-NATO drzhava no nema da reagira ako drzhavata od vnatre e napadnata ili ako nema jasen agresor. Duri i ako dve NATO zemji stapat vo vojna NATO ne mozhe ama bash nishto da napravi. Makedonskoto chlenstvo vo NATO ima samo poitichka zadnina i nishto povekje, u stil ete ne prigfakjaat vo drushtvo.

Ako jas bi se prashal dali NATO ili da go sredam Tanushevci, Tanushevci bi mi bil prioritet. Rakot treba da se chisti ushte dodeka e malo tumorche a ne da se cheka da prerasne vo metastazi zoshto togash i sveti NATO mozhe da ne ni pomogne.

Па многу јасно дека Танушевци ќе биде приоритет. Дури не ни треба да се рече приоритет зашто влезот во НАТО и Танушевци се поврзани. Ако ние не сме способни да го решиме Танушевци, тогаш не сме способни да сме во НАТО. Така би резонирале во НАТО.
Важно е да сме членка на НАТО, повеќе од јасно е тоа. Еве пример, Бугарија дури откога влезе во НАТО почна да добива странски инвестиции...

Silen нe е to deka samo bezbednost ke dobiamе so stanuvanje членка на НАТО,то е исто така афирмација на земјата,да ти кажам една работа...за да земиш авионска карта да речеме на пример со ЈАТ airlines и да одиш да речиме до Копенхаген е 350 евра,а 150 евра се плаќаш само за осигурање на авионот што е во македонија а да си членка на на НАТО е друга работа....и ред други работи.. како сакаш кажи не сме зијан ако сме членка напротив..во ќар сме...барем јас така мислам.

A be decki...
NATO znaci sigurnost za investiranje na stranski kapital,zatoa treba i e dobro da vlezeme...toa e vaznoto!
A ovoj Djeza Shakiri,eden glupav i nepismen ama dobro izmanipuliran i ekstremen seljak,u momentov pravi steta kako nikoj drug (na pole na investiciite i opsto u ekonomijata) ,i sto e najvazno ne mu e jasno deka e taka.On si turil u krpce brate deka ke gi pripojuva selata kon Kosovo,cul pet-sest pesni,krisum udril i edna rakija i ete go sega...ejjj...koj e kako nego....komandant Hodza u negovata Malisheva....Tanusheva!
I onoj B.C sto kenja...odma da se reagiralo...pa i na malite deca im e jasno deka e mestenka za da se izgubi vreme u mrsenje muda more surush!

Prvo koga imas VLADA , NE SAMO OVAA ...SITE DOSEGASNI ..., koi eden Djeza Shakiri,eden glupav i nepismen dopustaat da gi "dupi" i od napred i od pozadi, a bidi siguren deka toj toa ne bi go pravel da ne znae deka nikoj nisto ne mu moze...togas nemozes ni vo NATO ni vo EU.
A ako zabelezuvas , vakvite "dzezisti" sekogas se pojavuvaat vo nekoi momenti koga najmalku treba da gi ima......, a reakcijata e smesna i trapava i toa ti e toa.....

Kako do resenie za izlez od ovaa cela palavurdija???...pa sega veke NIKAKO...KE SE TOPIME POLEKA I KE ISCEZNUVAME KAKO MAKEDONCI..., a toa e planot i na EU i na NATO i na site naokolu......so se dobro platenite za toa "drzavnici"...tie sto nemozat da gi platat gi eliminiraat, bez pardon....
Na pocetokot pred 15 godini MOZESE., no reakcijata togas posebno na Germanija bese molnevita i beskrupulozna....i posle pocna igrankata kakva sto ja gledame veke so godini....
Ova e samo proces na "uspivanje" kako kaj neko e sugavo kuce........
Cesto ima raznorazni plukanja deka : SAMI SME NESPOSOBNI I KRIVI ZA TOA STO NI SE SLUCUVA....i toa e edna GOOOLEMA DEMAGOGIJA i lazga...no toa ti e toa...ne mi se pravi muabet na ova tema...posebno ne sega koga ja gledam ovaa ocigledna MESTENKA ...

De be Concrete, od kogo si nasledil takov pesimizam i demagogija??? Ako e spored tebe treba site Makedonci na ploshtad javno da se samozapalat zatoa shto i onaka se e prodadeno i dogovoreno! Bidejkji ne mi odgovori na prasanjeto shto ti go postaviv minatata nedela se prashuvam da ne si i ti del od "velichestveniot" plan na shirenje demagogija, apatija i strav pomegju Makedoncite! Razbiram da si nezadovolen ama do tolku da si negativen ne mi e vo red.

Vo NATO jasno e deka e dobro da vlezeme, tuka ne stanuva zbor no prashanjeto e po kakva cena? Treba prolet 2008 da dobieme pokana za chlenstvo no dali toa znaci deka kje tolerirame sekoj bandit shto se pravi vojvoda da ni porachuva preku mediumi deka se samoproglasil za knez na 5 sela i deka tamu makedonska policija nema vekje pristap? Do prolet 2008 mozhe da dozhiveeme ushte 10 takvi sluchai, dali site kje gi ignorirame za da ete vo mir go dochekame priemot?

Ne e se taka prosto kako shto izgleda zatoa shto 5 dobro obucheni teroristi mozhat cela Makedonija da ja razdrmat ako sakaat. Shto kje bide togash so priemot?

Ауууууу...види го ти concrete еј...пророк.браво бачко,па кај си ти до сеа на политичка сцена бе,вакви луѓе и требаат на Македонија

не бе брат,не е демагогијата дека..SAMI SME NESPOSOBNI I KRIVI ZA TOA STO NI SE SLUCUVA....обратно е... демагогија и лажга е дека ...KE SE TOPIME POLEKA I KE ISCEZNUVAME KAKO MAKEDONCI..., a toa e planot i na EU i na NATO i na site naokolu...па тука мешаш и информации од "пупаци" од незнам шо,па дај кази се што знаеш и стани некој советник па таа твоја песимистичка енергија искористија у нешто полезно за твојата држава

и уште нешо...преку курот и е на Македонија од песимисти како тебе

Ауууууу...види го ти concrete еј...пророк.браво бачко,па кај си ти до сеа на политичка сцена бе,вакви луѓе и требаат на Македонија

не бе брат,не е демагогијата дека..SAMI SME NESPOSOBNI I KRIVI ZA TOA STO NI SE SLUCUVA....обратно е... демагогија и лажга е дека ...KE SE TOPIME POLEKA I KE ISCEZNUVAME KAKO MAKEDONCI..., a toa e planot i na EU i na NATO i na site naokolu...па тука мешаш и информации од "пупаци" од незнам шо,па дај кази се што знаеш и стани некој советник па таа твоја песимистичка енергија искористија у нешто полезно за твојата држава

и уште нешо...преку курот и е на Македонија од песимисти како тебе

Optimizmot mozeme da go koristime samo za drkanje!:)

е сеа шо да ти одговорам??!! ..дркаш у надеж дека ке ебеш некад нешо??

е сеа шо да ти одговорам??!! ..дркаш у надеж дека ке ебеш некад нешо??

Нема што да ми одговориш туку да се согласиш со мојата констатација,дај биди реален дали има место за оптимизам со ваква констелација на власт во Македонија.Па нема некој да плукал повеќе од мене врз Бранко,Бучко и Радмила и на овој форум,ама кога сите коцки ќе ги составиш од непотизмот на Гвујо нема полошо,посебно кога ќе заклучиш дека твоите ти акнале нож во грб како примерот со внукот на Доста.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom