Македонија во 2015 стана ПРОТЕКТОРАТ

• Креатор на темата Креатор на темата VOLK2234
  • Време на започнување Време на започнување
Клучни зборови:

- федерализација
- двојазичност
- еднаквост
- толеранција
- Лошите Македонци
- ничија земја

Мислам, ви се молам... Моменталната година сме, а во Македонија сеуште нема фабрика за јажиња.
Немаме гајле. Пичкин дим е тоа у споредба со ослободувањето на Албанците воени злосторници од страна на Груевски.

Makedoncite se krivi sto ne ne priznavat sosedite. Ajde glasajte sega za SDSM
Немаме гајле. Пичкин дим е тоа у споредба со ослободувањето на Албанците воени злосторници од страна на Груевски.

Abe luge koga ke svatite konecno posle 25g. RM. Ne osloboduval Gruevski nikoj ovde bidejki TOJ tako odlucil. Mu dale naredba od Kale za da oslobode UCKovci koj predhodno se imat dogovoreno so Amerikancite za VLast. Isto kako sto mu nudile na Zaev vlast samo da gi ispolni baranjata. Na Zaev mu e gajle vo kakva drzava toj ke bide na Vlast, bitno e toj samo da bide premier toa mu e zivoten son. Ova covekovi prava, ramnopravnost gragjansko opstestvo e samo liberalno sranje i maska da se skrije planot na fizickoto rusenja na drzavata.

Zaev vi se sere vo liceto i na vasite pradedovci koj umrele za ova parce zemja a vie go ukrivuvate i natamu Gruevski za raboti za koj toj nemoze nisto. Pak ke kazam Ramkovniot ne bil negova ideja. Albancite imat premnogu prava i tie maksimalno ja koristele podrskata od Washington i Soros za da ja unistat ova drzava. Sega treba da im se kaze kraj na takvi ideji i pred se da se napravi cistka.

Abe luge koga ke svatite konecno posle 25g. RM. Ne osloboduval Gruevski nikoj ovde bidejki TOJ tako odlucil. Mu dale naredba od Kale za da oslobode UCKovci koj predhodno se imat dogovoreno so Amerikancite za VLast. ....
Стварно?
Види вака, ја многу добро ја знам темава за хашкиве воени злосторства. Си требал да читнеш на форумов нешто повеќе за таа тема пред вака да се глупираш, во одбрана на гомното предавничко.

Претставници од Советот на Европа и Стејт департментот бараат власта да ги казни воените злосторства од 2001 година
Амнестијата на воени злосторства се’ повеќе се смета за забранета со меѓународното право, е оценката на комесарот за човекови права на Советот на Европа, Нилс Муижниекс, дадена во извештајот за Македонија во кој се опфатени два аспекти со човековите права во Македонија, што денеска беше објавен во Стразбур. Вчера, амбасадор на американскиот Стејт департментот и порача на македонската власт да ги истражи и процесуира хашките пресуди.

Report by Nils Muižnieks, Council of Europe Commissioner for Human Rights,
(точка 3)

The principle that amnesties should not be applied to gross human rights violations was confirmed by the Council of Europe Committee of Ministers in the 2011 Guidelines on eradicating impunity for serious human rights violations and by the European Court of Human Rights in the recent judgment Marguš v. Croatia, where the Court stressed in relation to a case involving war crimes against civilians that “granting amnesty in respect of “international crimes” – which include crimes against humanity, war crimes and genocide – is increasingly considered to be prohibited by international law”. The Commissioner was informed that fourteen persons who went missing during the conflict remain unaccounted for; every effort should be made to clarify their fate. As to the situation of the 95 displaced persons who remain in collective centres, the Commissioner recommends that priority be given to identifying durable living solutions for them.

Стварно?
Види вака, ја многу добро ја знам темава за хашкиве воени злосторства. Си требал да читнеш на форумов нешто повеќе за таа тема пред вака да се глупираш, во одбрана на гомното предавничко.

Претставници од Советот на Европа и Стејт департментот бараат власта да ги казни воените злосторства од 2001 година
Амнестијата на воени злосторства се’ повеќе се смета за забранета со меѓународното право, е оценката на комесарот за човекови права на Советот на Европа, Нилс Муижниекс, дадена во извештајот за Македонија во кој се опфатени два аспекти со човековите права во Македонија, што денеска беше објавен во Стразбур. Вчера, амбасадор на американскиот Стејт департментот и порача на македонската власт да ги истражи и процесуира хашките пресуди.

(точка 3)

The principle that amnesties should not be applied to gross human rights violations was confirmed by the Council of Europe Committee of Ministers in the 2011 Guidelines on eradicating impunity for serious human rights violations and by the European Court of Human Rights in the recent judgment Marguš v. Croatia, where the Court stressed in relation to a case involving war crimes against civilians that “granting amnesty in respect of “international crimes” – which include crimes against humanity, war crimes and genocide – is increasingly considered to be prohibited by international law”. The Commissioner was informed that fourteen persons who went missing during the conflict remain unaccounted for; every effort should be made to clarify their fate. As to the situation of the 95 displaced persons who remain in collective centres, the Commissioner recommends that priority be given to identifying durable living solutions for them.

Ova e se tocno samo evropsko pravo ne vazi za Makedonija.

za koj predavnik zborime? Zaev utre da pobedi na Izbori ti ke bides etnicko izcisten od tvojot grad dali si svesen satoa?

Дали?

Што е пичкин дим:

Ослободување на неколку злосторници заради некои внатре-коалициски компромиси, и притоа голем минус за правниот систем и правната држава.
или
Уривање на темелите на државата?

Што е разликата?
За да ја поправиш штетата од првото, ќе треба сите замешани страни да одговараат пред законот, и злосторниците да лежат затвор.
но за да ја поправиш штетата од втората работа, треба да има граѓанска војна.

Веќе реков еднаш, ВМРО е бавна смрт, СДСМ е брза смрт.

За тебе брза смрт можеби е подобра опција, но на мене и некои други им се живее.

Дали?

Што е пичкин дим:

Ослободување на неколку злосторници заради некои внатре-коалициски компромиси, и притоа голем минус за правниот систем и правната држава.
или
Уривање на темелите на државата?
Груевски тајно раководеше со амнестијата и ги подбра пратениците на ВМРО да ја изгласаат, наспроти морално етичките норми, законите, ставовите на јавноста, американците, ЕУ и наспроти речи си се. Тој ги амнестираше заради меѓупартиски договори.
Заев ги сруши темелите на државата?

Ја гледам дека некои од амнестираните воени злосторници работат во државни служби. Али не гледам дека темелите на државата се срушени.

Aко на твој роднина или пријател му бутаа стапови во газ и после го тераа да лиже, само затоа што е кафир, не знам дали вака предавнички ќе се понашаше.[DOUBLEPOST=1479649443][/DOUBLEPOST]
Ova e se tocno samo evropsko pravo ne vazi za Makedonija.

za koj predavnik zborime? Zaev utre da pobedi na Izbori ti ke bides etnicko izcisten od tvojot grad dali si svesen satoa?
Заев ќе напраи ова, Заев ќе напраи она. Можда ќе напраи, не знам. Не може човек така лесно да им верува на политичарите и нивните зборови. Затоа делата зборуваат.
Заев не е десет години на власт. Груевски е. А тој добро видовме што ни направи нам и на државата. Било не поновило се - како што викаат коалицијските партннери на Груевски.

Последно уредено:
Стварно?

(точка 3)

хммм, дај покажи некое неговно, па да ги искористиме избориве и да го избереме... :) :) :) Јас мислам дека во меѓувреме, додека некаде овде меѓу нас не исплива некое такво Грујо е сепак најблагопријатен , барем не просерава ко некои зечеви по Македонците, иако рука на срце одамна се наслутува дека сиџимите на кои ги водат, завршуваат во замокот Градиште :) :) Барем до деноиве , како ќе биде после Нова Година , бомо видели...

Груевски тајно раководеше со амнестијата и ги подбра пратениците на ВМРО да ја изгласаат, наспроти морално етичките норми, законите, ставовите на јавноста, американците, ЕУ и наспроти речи си се. Тој ги амнестираше заради меѓупартиски договори.
Заев ги сруши темелите на државата?

Ја гледам дека некои од амнестираните воени злосторници работат во државни служби. Али не гледам дека темелите на државата се срушени.

Aко на твој роднина или пријател му бутаа стапови во газ и после го тераа да лиже, само затоа што е кафир, не знам дали вака предавнички ќе се понашаше.
Значи федерализација е подобра опција за тебе?
Затоа што ако има федерализација, амнестираните злосторници нема да работат во државни служби?

Последно уредено:
Тоа јас што го кажувам Груевски го направи, а вас "патриоти" ве боли стапот. Во врска со Албанците можам документирано и други достигувања на овој криминалец да ви посочам.
Заев ништо од тоа што го зборувате нема направено. Можда ќе напраи, можда не. Ќе видиме, ако победи (во што се сомневам).

Последно уредено:
Тоа јас што го кажувам Груевски го направи, а вас "патриоти" ве боли стапот. Во врска со Албанците можам документирано и други достигувања на овој криминалец да ви посочам.
Заев ништо од тоа што го зборувате нема направено. Можда ќе напраи, можда не. Ќе видиме, ако победи (во што се сомневам).
Еве да речеме дека Заев ќе победи.
Што ќе направи после тоа? Ќе излезе пред камери и ќе рече:
"It was just a prank, bro..." ?

Да ме "болеше стапот" ќе бев во ВМРО.
ВМРО не се патриоти, туку либерали.
Тоа може да се заклучи од целава оваа ситуација.

Епа, за нив е исто факт и претпоставка, понекогаш дури и нивните претпоставки имаат пореални параметри од самата реалност во која живеат.

Заборави „Од плажа во Грција“. Немој така, ќе ти скинат од хонорарот. :coffee:

ВМРО ДПМНЕ не да не се патритоти, туку се предавници на сопствениот народ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom