Македонија набави три авиони за гасење пожари

• Креатор на темата Креатор на темата vone
  • Време на започнување Време на започнување
Народот нема што да јаде а Гвујо тупото авиони за гасење пожар купуе... и тоа во време на Светската Криза ( која почна да постои откако Гвујо почна пари да троши).
Пожарите не прашуваат далу гвујо тупото или бранко рошавиот е на власт.

Море да ти гори на 10 метра од куќата пламен висок 20 метра (како што ми гореше мене пред 3 години) ке се подзамислиш малку дали вреди или не. Остај ти светска криза, авионите се потребни и ке имаат примена. Дај боже да се пропадната инвестиција, ама ко шо почнаа пиромани да се јавуваат последниве години.....

Па нормално дека ќе имаат голема примена тие,кај нас во последно време имало големи пожари и мораше ваква инвестиција.Со брза реана овие канадериве брзо ќе се изгасне пожарот и нема да горат шумите кој ни се најмногу потребни.

Море да ти гори на 10 метра од куќата пламен висок 20 метра (како што ми гореше мене пред 3 години) ке се подзамислиш малку дали вреди или не. Остај ти светска криза, авионите се потребни и ке имаат примена. Дај боже да се пропадната инвестиција, ама ко шо почнаа пиромани да се јавуваат последниве години.....

Абе ајде бегај Бугарофил еден оди биста клај му на Пастирот Гвујо.

Симнете ги тие портокалови очила или џабе вие сите сте испрани.

:tv:

Пожарите не прашуваат далу гвујо тупото или бранко рошавиот е на власт.

Ајде во одбрана на Гвујо одма, па се знае дека ВМРО ги мести пожарите за да не уништи и полесно предаде на Бугарите.

Ама ако колнете се вие во пастирот.

Абе ајде бегај Бугарофил еден оди биста клај му на Пастирот Гвујо.

Симнете ги тие портокалови очила или џабе вие сите сте испрани.

:tv:

Ајде во одбрана на Гвујо одма, па се знае дека ВМРО ги мести пожарите за да не уништи и полесно предаде на Бугарите.

Ама ако колнете се вие во пастирот.
Море мамата ваша усташка... кој ти меша партии? Најмногу мразам кога некој ке ми тури етикета.

Нити бранко нити гвујо ми го носат лебот дома, тоа слободно да му го топориш на некој што е по тие работи, овде мене не. Ако имаш аргумент да ми кажеш слободно, ако не не ме напаѓај безвеза.

Гледај што е добро за државата, не по се да се плукало. Не велам дека Гвујо е светец и дека не можеше како да ги искористи тие пари, велам дека се добро и рационално искористени. Ако не се смилуваше Хрватска и не пратеше 3 канадери, Битола многу лесно можеше да ја нема.

И немој тука да ми дробиш дека сум бугарофил, ако почачкаш по форумов ке видиш дека по сите плукам кога ке направат безвезен потег.

Хехе... интересно било да си Месија :smir:

Џиш бе.... Џиш...:tv:

Хехе... интересно било да си Месија :smir:

Џиш бе.... Џиш...:tv:
Шо бе Џиш... нема Џиш. Немој да ме нарекуваш бугарофил, уште помалку партиско војниче, ке се караме. Мразам такви работи.

И не бегај од контекст на темата, кога не си преживеал некои работи. Пожарот во Битола беше катастрофа, а сите околу можевме немо да гледаме и да набљудуваме. Ако се фатеше една куќа, реонот на населбата баир е таков што сите ке изгореа бидејки се премногу начичкани една до друга куќите. + вода немаше, струјата беше исклучена т.е. градот беше немоќен.

Од таа гледна точка ја оправдувам инвестицијата, а што се случува во лош економски момент е друго прашање. Не велам дека Гвујо треба да го гледаме што прави и амин да велиме... има еден куп работи што мене лично не ми се бендисуваат од оваа влада, посебно што испаднаа лажговци и горе долу се изедначуваат со нивните ривали кои се во опозиција.

Ме интересира ако некој има при рака или при ум информација колку материјална штета се предизвика последниве две лета со пожарите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom