Македонија ја доби препораката за визна либерализација

• Креатор на темата Креатор на темата апец
  • Време на започнување Време на започнување
Додека нема одлука, јас не верувам. Нема шанси.:ne: Во ЕУ се доаѓа со своја цена, они се уште не ја кажуваат нивната, а осеќам дека ќе биде преголема.

да бе баш така е тоа,шо мислиш ти со слободно движење низ европа сетае наредена еве шо се правилата на игра

1.можеш да престојуваш максимум 90 дена во рок од 181 ден
2,ке те екстрадират ако немаш работна дозвола
3,ако случајно работиш ке работиш како црнец(македонец) и ке немаш пари доволно за таму,ти се исплати само ако таму работиш а тука арчиш
4,Островот не е во шенген,а таму најлесно се доаѓа до работа и најплатено е:nenene:

ако оди за работа, да ќе работи на црно, на црно ќе земаш подобра плата отколку истата работа да ја работиш регуларно.....ќе работи 3месеци, ќе си оди на недела дена, пак ќе оди....се додека не го фатат..јбг

ако оди за работа, да ќе работи на црно, на црно ќе земаш подобра плата отколку истата работа да ја работиш регуларно.....ќе работи 3месеци, ќе си оди на недела дена, пак ќе оди....се додека не го фатат..јбг

taka e,a posle mu zabranuvat da vleze vo taa zemja,no indirektno i vo drugite oti ima integrirano granicno upravuvanje,ke go imat na uvid kaj i da saka da vleze,jbg..........mora da se snaogja Makedonecot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom