Македонија и нејзините соседи

• Креатор на темата Креатор на темата Andonov Bale
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Много точно неговиja ресор е бугарите во странство,а не воденето на надворешната политика на државата.Точно затова не виждам каде ти е проблема?

Е тогаш недеjте да имате ништо обшто ни со Германиja,ни со Италиja и тиja беха фашисти.Но на една Франциja например не и пречи да е во един блок и со едната и со другата.
Народопсихологиjaта трудно се мени.
Проблемите са и во вас.Никоj нормален човек не бара проблемите само во едната страна.
Да вие сами не можете да си ставите вето,така е,но можете сами да го предизвикате.

сакаш да кажиш дека во владата на бојко секој влече башка политика?

п.с. нели беше и советник за историја на парванов истиов?

сакаш да кажиш дека во владата на бојко секој влече башка политика?

п.с. нели беше и советник за историја на парванов истиов?

Прво владата на РБ днес е влада на малцинството.ГЕРБ нема мнозинство во собранието.Второ владата има претензиjaта да не е составена на политически принцип,а на принципа на експертите.Нормално е секи да влече башка политика и то секи един министар.Но има неколко институции,които имат право да изразjaват става на државата и това са - председател(исто и во некои случаи вицепредседател),премиер и министар за надворешни работи.
Божо може да е бил советник на председатела-е и?Не Божо прави политиката на председатела,а само советва.Това дали ке го послушат е работа на цела екипа и на самиja председател.
Пак не виждам проблем.Божо не е лице,което работи и составлjaва надворешната политика прjaко.

Шпанија, Бугарија и други земји од ЕУ каде што фашистичката идеологија е во подем.

Види сега една работа.
За франција не ми чуе к**ов бидејќи јас живеам во Македонија а и жабарите не ми се комшии.
Како може да предизвикаме вето? Образложи.
Го знаеме проблемот со Грција кој е тотално апсурден и за прв пат во светската историја воопшто се појавува ваков проблем кој за генерации на историчари подоцна ќе им биде сериозен но исто така и смешен.
Ти знаеш поради која причина членките имаат право да дават вето?
Некоја причина која ќе биде во спротивност на нормите во таа организација, сметајќи добро за истата или тоа може да биде и билатерален проблем кој нема ама баш нема никакви допирни точки со самата организација или дека ќе промени некоја ситуација или субјект?

И велиш и Бг може да ни стави вето а?
Прво вие вместо да бидете помирни от тревата,започнавте да дразните Грциja со преименуване и на автопатот и со новото име на аjродрома и уште работи и со това исто предизвикахте и самото вето.
Когато сакаш да влезеш некаде и знаеш дека има можност да имаш проблем е нормално да седиш мирен поне докато влезеш тамо.Уви,некоj згреши много во политиката си.По този начин вие предизвикахте Грциja и таа използва правото си на вето.
Правото на вето го има,заштото не е можно една држава да влезе во една организациja со проблеми и то проблеми со членки на истата организациja и да започнат споровете внатре.Това е механизам на гарантиране дека нема да има генерални спорове во организациjaта.Това е во сила и за НАТО и за ЕУ.
А доколкото вето да ставиме ние,това е игра на некои хора во РМ,а тук никоj официално не е говорил за вето.Лесно е да контролираш обштественото мнение когато вадиш поредното плашилото пред хората.

Македонија, која нема перспектива за својата нација од постојан статус на жртва, постојан грч на страв од сите соседи. Нација која е осудена, во потсвеста на оваа група да „биде растргната“ од соседите.

Тоа е цитат от колумна во дневник.Та и аз да кажам аман от вашиот постојан статус на жртва :smir:

Прво вие вместо да бидете помирни от тревата,започнавте да дразните Грциja со преименуване и на автопатот и со новото име на аjродрома и уште работи и со това исто предизвикахте и самото вето.
Когато сакаш да влезеш некаде и знаеш дека има можност да имаш проблем е нормално да седиш мирен поне докато влезеш тамо.Уви,некоj згреши много во политиката си.По този начин вие предизвикахте Грциja и таа използва правото си на вето.
Правото на вето го има,заштото не е можно една држава да влезе во една организациja со проблеми и то проблеми со членки на истата организациja и да започнат споровете внатре.Това е механизам на гарантиране дека нема да има генерални спорове во организациjaта.Това е во сила и за НАТО и за ЕУ.
А доколкото вето да ставиме ние,това е игра на некои хора во РМ,а тук никоj официално не е говорил за вето.

Како правиме ние и пто правиме тоа е наша работа а од ваша страна тоа е мешање во внатрешната политика на Македонија.

А колкава е моќта на ЕУ и НАТО покажува самиот факт дека не е дефиниран начинот или правото поради која причина може да стави вето на некоја членка.

Значи го нема дефинирано тоа фундаментално прашање кое за мене е иронично при твојот пост во кој ја наведуваш нивната моќ.

Грција влезе во ЕУ во 1981 а во НАТО во 1952.
Бугарија во EУ во 2008 а во НАТО во 2004.

Не дека ги исполнувавте условите, бевте за жалење.

Македонија, која нема перспектива за својата нација од постојан статус на жртва, постојан грч на страв од сите соседи. Нација која е осудена, во потсвеста на оваа група да „биде растргната“ од соседите.

Тоа е цитат от колумна во дневник.Та и аз да кажам аман от вашиот постојан статус на жртва :smir:

Не бе ние сме криви зошто сме цивилизиран народ.

Това си е изгода да има страв во хората,да се чувствуват како жертви на соседите си.Това си е много добра политика на една клика внатре во РМ.Това е и политика на оправдуване на това което тази клика не може да направи веке 18 години.
Това е постоjaната димка,коjaто разсеjва вниманието и недоволството на граганите на РМ.Много полесно е да имаш наднорешен враг во очите си,отколкото да видиш врага коjто ти е во дома.А уште потежко е да го признаеш.
Како правиме ние и пто правиме тоа е наша работа а од ваша страна тоа е мешање во внатрешната политика на Македонија.

А колкава е моќта на ЕУ и НАТО покажува самиот факт дека не е дефиниран начинот или правото поради која причина може да стави вето на некоја членка.

Значи го нема дефинирано тоа фундаментално прашање кое за мене е иронично при твојот пост во кој ја наведуваш нивната моќ.

Грција влезе во ЕУ во 1981 а во НАТО во 1952.
Бугарија во EУ во 2008 а во НАТО во 2004.

Не дека ги исполнувавте условите, бевте за жалење.

Не бе ние сме криви зошто сме цивилизиран народ.
Кое е мешане во внатрешните работи?Това дека треба да се зборува?Или това дека насаждането на страх во хората е во интерес на некого?Или мешане е това дека се барат сите грешки само со другите?
Нема никакво значение какво е ветото и закакво е.Това не е слабост на ЕУ и НАТО,а обратното.Това е предимство.Точно така се гарантира дека нема да има нерешенип рашаниja во пактот.
Мислам ти заборави дека во тези години 1981 и 1952,ние бевме во совсем друг ноенен и икономически пакт.Грциja не е била ни во СИВ,ни во Варшавскиja договор.:wink:
Но темата треба да е насочена не ком нас,а ком РМ.

Това си е изгода да има страв во хората,да се чувствуват како жертви на соседите си.Това си е много добра политика на една клика внатре во РМ.Това е и политика на оправдуване на това което тази клика не може да направи веке 18 години.
Това е постоjaната димка,коjaто разсеjва вниманието и недоволството на граганите на РМ.Много полесно е да имаш наднорешен враг во очите си,отколкото да видиш врага коjто ти е во дома.А уште потежко е да го признаеш.

Кое е мешане во внатрешните работи?Това дека треба да се зборува?Или това дека насаждането на страх во хората е во интерес на некого?Или мешане е това дека се барат сите грешки само со другите?
Нема никакво значение какво е ветото и закакво е.Това не е слабост на ЕУ и НАТО,а обратното.Това е предимство.Точно така се гарантира дека нема да има нерешенип рашаниja во пактот.
Мислам ти заборави дека во тези години 1981 и 1952,ние бевме во совсем друг ноенен и икономически пакт.Грциja не е била ни во СИВ,ни во Варшавскиja договор.:wink:
Но темата треба да е насочена не ком нас,а ком РМ.

Како бе нема мешање во внатрешните работи?

Кој кур фактор е гјелада или вие да ни кажувате како да се нарекуваме или зошто магистралата била именувана така?

де кажи од кој е колумната за да можеме да измериме. а и запрашај од што е предизвикан стравот и како последица на тој страв нас ни се активира нагон за преживување, мние си иаме легитимно право да се заштитуваме во однос на опасностите, нели?

Како бе нема мешање во внатрешните работи?

Кој кур фактор е гјелада или вие да ни кажувате како да се нарекуваме или зошто магистралата била именувана така?
Това не е мешане.Това е услов.И никоj не ти зборува дека немате право да имате автопат александар велики,имате го еве,но имате и ветото на Грциja-еве.Правиш разлика между едното и другото.

Това не е мешане.Това е услов.И никоj не ти зборува дека немате право да имате автопат александар велики,имате го еве,но имате и ветото на Грциja-еве.Правиш разлика между едното и другото.

Јас убаво ти поставив питање. Дали тоа е против нормите на НАТО и дали вашите шовинистички желби ќе придонесат за доброто на таа организација?

Се разбира дека не. Не сте некој фактор во НАТО туку правите само злоупотреба на вашата позиција.

А пак јас не би пуштил во домот ми да ноштува непознат. А ако тој непознат ми вели дека сум татарин и циганин, и ми вели дека едната соба е негова ... Тоа не е мешање во внатрешните работи друже - тоа е face control. И треба да се помириш дека за да влезеш во клубот треба исполнувааш ред услови. Да ги наречеме најкратко услови за цивилизованост и цивилизован однос кон своите соседи. Примера за Спаска покажува уште колку е несинхронизирано законодавството ви со тоа на ЕУ.

Јас убаво ти поставив питање. Дали тоа е против нормите на НАТО и дали вашите шовинистички желби ќе придонесат за доброто на таа организација?

Се разбира дека не. Не сте некој фактор во НАТО туку правите само злоупотреба на вашата позиција.
Ставjaнето на Вето е ПРАВО на сека една држава и во НАТО и во ЕУ.Тука нема шовинистически желби,тука нема фашисти и комунисти.Излез от този филм.Тука има национални интереси на сека една држава членка.
Сека една држава во ЕУ и НАТО е фактор и има много такви пример во които има ставjaне на вето по различни прашаниja от различни држави.

А пак јас не би пуштил во домот ми да ноштува непознат. А ако тој непознат ми вели дека сум татарин и циганин, и ми вели дека едната соба е негова ... Тоа не е мешање во внатрешните работи друже - тоа е face control. И треба да се помириш дека за да влезеш во клубот треба исполнувааш ред услови. Да ги наречеме најкратко услови за цивилизованост и цивилизован однос кон своите соседи. Примера за Спаска покажува уште колку е несинхронизирано законодавството ви со тоа на ЕУ.

Хохохо билатералните односни не треба да се клучни.
А и башка не сте основачи на таа "куќа" па да изигравате газди.

Јас кога живеев во Македонија мислев дека се зависеше во Македонците и за се си сме сами одговорни и дека комшитет ни се ОК малку смешни ама тоа е тоа. Ама кога се преселив во странство и ги запознав лично уконтав дека се ѓубре до ѓубре кој од кој бетер а посебно Татарите се најодвратни од сите. Додека бев со Македонија дури и ми беа ОК нешто како смешни братучеди а сега кога се запознав со некој од нив ги сметам за подоле од гомно. :helou:

Ставjaнето на Вето е ПРАВО на сека една држава и во НАТО и во ЕУ.

Зависи до причината.
Меѓудржаввните проблеми и да се решат или не нема да променат ништо.
За тоа за некои 30 години ќе нема ни НАТО ни ЕУ а можеби и порано.

Хохохо билатералните односни не треба да се клучни.
А и башка не сте основачи на таа "куќа" па да изигравате газди.

Факт е дека сега сме дел од оваа куќа. Билатерланите односи се важни бидејќи тоа е унија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom