Македонија доби статус кандидат за член на ЕУ!

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
e shopski toa ti e veke demagogija......ti mozes sto sakas da si pisuvas i da si fantaziras ovde, ama zapad si e na zapad , od tebe ...koj ti e kriv sto si se rodil vo kuse !!!!:):)

Макфакс:
Кандидатурата на Македонија најверојатно ќе биде потврдена

Скопје/Брисел, 18:15

Одлука за статусот кандидат за Македонија вечерва би требало да биде донесена и се прогнозира позитивен исход, без оглед на исходот на расправата за буџетот на Европската унија.

Ова, како што дознава Макфакс од дипломатски извори во Скопје и Брисел, стана реалност, откако британското претседателство со Унијата на состанокот на врвот што е во тек во Брисел, реши точката за судбината на македонската кандидатура да ја стави како посебна точка од дневниот ред и да не ја врзува со судбината на расправата за буџетот.

Откако ќе дојде на ред прашањето за Македонија се очекува позитивен исход, затоа што уште во текот на денот, од дипломатски извори во Брисел протекоа информации, оти францускиот претседател Жак Ширак немал противење за кандидатскиот статус на Македонија.
Што се однесува околу изјавите на шефот на дипломатијата од понеделникот Филип Дуст Блази, тие сега се објаснуваат како „недоразбирање” односно дека министерот бил „погрешно протолкуван”.

Уште нема резултати на вести..

P.Overdrive напиша:
Макфакс:
Кандидатурата на Македонија најверојатно ќе биде потврдена

Скопје/Брисел, 18:15

Одлука за статусот кандидат за Македонија вечерва би требало да биде донесена и се прогнозира позитивен исход, без оглед на исходот на расправата за буџетот на Европската унија.

...

Дано да стнане. Това е добре според мен. Пожелавам го на Македонија.

абе има ли некој информации за тоа дали ни дадеа одговор или усе нема нишо и шо одговор ни дадеа ме интересира на работа сум не сум во тек со настаните

CopyOfDeath напиша:
абе има ли некој информации за тоа дали ни дадеа одговор или усе нема нишо и шо одговор ни дадеа ме интересира на работа сум не сум во тек со настаните
Сеуште нема никаква информација за жал!:se_ molam :se_ molam :( :se_ molam

"Se dodeka nema definitivno resenie za budzetot - nema nitu definitiven odgovor za Makedonija" - Citat od denesen Le Figaro

Macedalien напиша:
"Se dodeka nema definitivno resenie za budzetot - nema nitu definitiven odgovor za Makedonija" - Citat od denesen Le Figaro

Nie toa fino-lepo go znaeme, tuku rabotata e ako ima nekoja fresh vest (dali zavrsile so budzetot) :)

Seuste ne. Posledna vest e faktot deka GB rsi da se otkaze od 10,5 milijardi € od vkupnata suma za da im se redistribuira na zemjite od istokot. Spored mene - uste nemaat zavrseno i ima uste saat vreme do krajot na samitot :wink:

Mislam deka moeto mislenje za nepostoenjeto na srpsko-francuskata vrska vo ovoj slucaj se pokaza kako tocno.Sepak rivalitetot na GB i Francija e vo prasanje.

Сега е 00.40 , и во секој момент се очекува прес конференција во врска со донесените закључоци од самитот а со тоа и одговор за тоа дали ќе станеме кандидат....
Стискајте палци,мада ја мислам дека некое компромисно решение ќе се изнајде за нас,во стилот кандидат ДА ама почеток на разговори сеуште не....

а сега?

не гледам јас телевизија :)

дај чкртајте ко ќе се знај нешо ново

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom