Македонија доби статус кандидат за член на ЕУ!

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248

biljana-sekulovska.jpg
Биљана Секуловска
prazno.gif
prazno.gif
09.12.2005 Остануваат 48 часа неизвесност со нерешлив проблем. Франција е непоколеблива и не попушта. Таа е најголемото стравување за македонскиот државен врв следниве два дена. Дали официјален Париз ќе се спротивстави на кандидатскиот статус - дознава А1 од дипломатски извори.
Шефицата на дипломатијата на вчерашната средба со нејзиниот нов германски колега Штанмајер разговарала токму на темата - францускиот проблематичен однос кон Македонија.
Како што дознава А1, Германија ветила да лобира кај Франција. Исходот ќе биде познат во понеделник, кога се очекува на агендата да биде дебатиран во Брисел.
А во меѓувреме и претседателот Црвенковски и вицепремиерката Шеќеринска го вперуваат прстот во буџетот. На самитот на ЕУ, буџетот е причина за стресот.
„Ако има некое стравување дека може да дојде до блокада на самитот во Брисел, по прашањето на буџетот, што ќе загрози генерално донесување на било каква одлука“, изјави Бранко Црвенковски, претседател на Република Македонија.
„Европската комисија, која беше задолжена да направи објективна проценка, предложи статус на кандидат и сметаме дека земјите членки треба да ја следат оваа објективна анализа која што ја бараа од ЕК“, рече Радмила Шеќеринска, вицепремиерка.
И додека денеска Тони Блер во „Даунинг стрит“ е фокусиран на деблокирањето на преговорите за буџетот, овој викенд за државниот врв е последниот пред раскрстување со веста - што ќе се случи на 15. декември.

Епааааа Мацедалиен ајде АГИТИРАЈ!
ЛоБИРАЈ!!!
Ебате, а ние мислевме ти си лидерот на македонското лоби во Франција, ти...ништо :(

UMS напиша:
ЛоБИРАЈ!!!
Ебате, а ние мислевме ти си лидерот на македонското лоби во Франција, ти...ништо :(

Зарем се сомневаш во него?:pos:

Epaaaa Makedonce....sea cela kofa ima da izedes,.....rabotese???.....plati????...epaaaa sega ide kofa originalno Francusko "merde" i ljubezno:.............................au revoir mes amis !!!!!

UMS напиша:
ЛоБИРАЈ!!!

Сакаш нешто да добиеш? Мрдни си го газот. Кога Macedalien сакаше да ги приближи македонските образовни институции до Европа и кога плаќаше по 700 ? авионски билети на секои 3 месеци за да направи нешто луѓето велеа дека тоа е утопично и дека “Нас Европа не не сака“.

Не - Ние самите не се сакаме. Научете се да се самопочитувате пред некој да ве почитува а јас во меѓувреме ќе си седам дома, ќе грицкам семки и кикиритки и ќе гледам Светско Ракометно навивајќи за Норвешка или за Франција...

Лидер? Хмммм... Не го сакам тој збор! Не сум јас никаков лидер - јас имам две уши, очи, нозе, раце и се што ти имаш... Лидер е Бучковски - т.е. не лидер туку овчар.

.....prvpat slusam za obrazovanieto i tvoite napori vo toj pravec...ama vo MKD i piljari otvorija fakulteti..i izigruvaat dekani.....sto bil tvojot problem..?????

concrete напиша:
.....prvpat slusam za obrazovanieto i tvoite napori vo toj pravec...ama vo MKD i piljari otvorija fakulteti..i izigruvaat dekani.....sto bil tvojot problem..?????

Nasiroko objasniv vo temata nameneta za toa ama ne mi bese celta da otvoram jas nikakov fakultet tuku da gi vklucam veke postoeckite vo evropski strukturi t.e. vo konzorciumite Erasmus Mundus.

A za pijlarite - ne znam. Ja studirav na UPV - Montpellier 3, Paul Valјry a na postdiplomski na UTM - Universitј de Toulouse 2 - Le Mirail... Bar tamu nema zivinarski farmi kolku sto znam :raz: i dodeka da vlezis vo niv ke ti treba baegi vreme...

A kako ke bide pa tek koa na slednite izbori ke tepa le pen ili sarkozi mozam da zamislam:)No ona sto e sustinsko e vistinska poddrska za Makedonija pa makar i da ne ne primat vo EU znaci vistinski investicii donacii koi ke bidat kontrolirani a ne da se trosat za dzabe!Toa e bitnoto.I dajte vise da rabotime:)

Nikoj ne ti preci da rabotis SLaCk a nitu investiciite se kuso. Kus e pametot na politicarite koisto namesto elegantno da si kupat toaletna hartija za gazobrisenje si go brisat so banknoti od 50 € a koga ke im se istrosat go koristat prstot zaboravajki da go isplaknat.

Steta... :cry:

Ama politicarite gi bira narodot...barem taka mislam:)Znaci narode ako ne drugo ako nemate rabota barem citajte nesto ama nesto pametno pocnete za pocetok so dnevni vesnici(ne se kojznae kolku pametni ama po nekoj zaklucok mozes da ziovedes osobeno ako citas 2-3 vesnici paralelno).Mokta e vo znaenjeto neli?:)

SLaCk напиша:
Ama politicarite gi bira narodot...barem taka mislam:)Znaci narode ako ne drugo ako nemate rabota barem citajte nesto ama nesto pametno pocnete za pocetok so dnevni vesnici(ne se kojznae kolku pametni ama po nekoj zaklucok mozes da ziovedes osobeno ako citas 2-3 vesnici paralelno).Mokta e vo znaenjeto neli?:)

E da si ziv i zdrav - ja toa go baam pola godina :pos:

Pred malce gledav ovdesen dnevnik i Dominique de Villepin (premier na Francija) dade obrazlozenie zosto Francija "se protivi" za kandidat-statusot na Makedonija. Pred eden mesec vnatresnata legislativa na Francija se smeni. Imeno - za sekoja nova adhezija na Evropskata Unija Francija ke treba da organizira referendum i "gragjanite ke bidat tie sto ke odlucat dali sakaat nekoja zemja da stane clen od nivnata unija". Ete toa se najnovite vesti od frontot...

Ебеш ли му м. Французите не не сакаат.
Одсекогаш се они тие нај фраерите сред кариби уште си маваат нуклеани проби и к.. не им чуе. Не ги лази буба. ЕЕЕЕ каде со тој мозок. Не се они цвеќе за мирисање.
Се разбира дека си мислат најпрво за себе и премногу за себе па потоа за другиот.

Бреее ти ибам малерот Европа секс ни удара франција На ракомет секс пак франција лелел до кога бе французиве против нас:raz:
чисто политички сме изгубиле од франција на ракомет за да не ни наштетат за ова најверојатно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom