Македонија - Австрија [ 16.01.2014 - 18:15 часот ]

Кој ќе победи?

• Македонија

Гласови: 79 60,8%
  • нерешено

Гласови: 6 4,6%
  • Австрија

Гласови: 45 34,6%

• Вкупно гласачи
    130
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Една Австрија матер им спојеба на чесите, ти од изгледано 2 и пол утакмици ракомет збориш дека една Данска велесила у ракомет, најголем фаворит за освојување на прво место на шампионатов ќе си поткопуваат квалитет и ќе дозволуваат луксузи да изгубат од една Чешка.
Иди бе глеај крикет молим те.

Викаш ќе ме биде за крикет а ?
Башка муабетот не беше ја да кажам дали ќе изгубат данците туку како ние со нерешено ќе испадневме, зошто нели со нерешено немаше шанси за тоа...

Викаш ќе ме биде за крикет а ?
Башка муабетот не беше ја да кажам дали ќе изгубат данците туку како ние со нерешено ќе испадневме, зошто нели со нерешено немаше шанси за тоа...

Шансата ние да испаднеме со нерешено беше иста со шансата да станеме Европски шампион на првенството.
Башка првиот пост ти беше као сигурен. “Или ќе изгубиме или нерешено, ама во секој случај се враќаат во Скопје“. Ако добро паметам, а паметам, вака ти беше постот. Да бидеме реално, ова не звучи како да кажуваш дека има теоретски шанси, туку звучи како ти да беше сигурен дека ќе испаднеме со нерешено, иако сите ти посочија дека шансите тоа да се случи е практично невозможни. После тоа се извади у смисол ете сакав само да кажам дека има шанса.

ја гледав одново утакмицава со англиски коментатор, кој хејт изеде миркуловски за фаулите, за секој фаул беше осуден за дајв

ја гледав одново утакмицава со англиски коментатор, кој хејт изеде миркуловски за фаулите, за секој фаул беше осуден за дајв

Добро, реално да имаше некој од противничката екипа така да прави, имаше овде на форумов да се измисли цел нов речник со пцовки.:icon_mrgr:
Ама па и ме нервираат шо се праат мајки Терези, не е прв пат некој да глуми, секад малце се преувеличува. Сите го прават тоа.

Што збориш ти бе,Миркуловски да не играше првенствово бод немаше да освоиме. :tapp:
Промашувал,па оди ти дај гол со двајца што те тегнат.

За све да се кењало еј.
Чекај чекај. Никој не ја оспорува неговата борбеност и неговиот учинок. Факт е дека има изнудено највеќе пенали и две минути за проитивникот ама неможе да има 20% реализација.
Кога двајца го тегнат ударите не му се важат бидејќи е тешко да се погоди и топката останува кај нас дека му направиле прекршок.
Друго ми е зборот мене, не може да утиња од изградени позиции и тоа најчесто зицер шанси промашува. На сите три натпревари до сега имаше барем 2-3 зицер шанси промашени, како може да има толку глуп шут не сфакам.

Шансата ние да испаднеме со нерешено беше иста со шансата да станеме Европски шампион на првенството.
Башка првиот пост ти беше као сигурен. “Или ќе изгубиме или нерешено, ама во секој случај се враќаат во Скопје“. Ако добро паметам, а паметам, вака ти беше постот. Да бидеме реално, ова не звучи како да кажуваш дека има теоретски шанси, туку звучи како ти да беше сигурен дека ќе испаднеме со нерешено, иако сите ти посочија дека шансите тоа да се случи е практично невозможни. После тоа се извади у смисол ете сакав само да кажам дека има шанса.
Да таков ми беше постот и со тоа сакав да кажам дека сакам да испаднеме зошто од репрезентација сакам да гледам перфекција, а не со два играча повеќе да примиш гол, или некој буквално да ти се прошета зад одбраната и да ти даде гол, или да не можеш да дадеш гол со играч повеќе, а да го примиш, или 9 минути (или колку и да беше кога игравме со Данска) да бидеш на нула, а да имаш примено веќе 6 комада, или нападот да ти биде само еден играч, или да правиш идиотски грешки во напад...
Не мислам перфекција во смисла да се освои првенството туку перфекција во однос на тоа што реално го можат репрезентативците.
Ете што сакав да кажам со мојот прв пост. Ама муабетот после беше како (зошто демек нели не можело) и со нерешен резултат ќе сме испаднеле, што според мене е тотално друг тек на муабетот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom