Македонец премина во Ислам

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Ок... не сум ги читала претходните постови....
муабетот ми беше дека тој раздор што се ствара безпотребно помеѓу Христијани- Муслимани е безпредметен, затоа што и двете религии се супер, веруваат во добробитието на човекот и сигурно Мухамед или Исус не не учат да убиваме или да крадеме и силуваме, тоа никако...

Религиите денес се користат како алатка да ствараат раздор помеѓу народите, за остварување на плановите на поединци кои што сакаат да се богатат на сметка на глупави орди на неупатени овци,

Поповите и Оџите се платеници кои што се јаки на муабет и знаат да го заведат народот со убави зборови, но никако не треба слепо да им се верува, затоа што луѓето знаат гадно да ја искривуваат вистината и да лажат само да си остварат лични интереси, еве пример е АМерика, која си се раководи по старо добро правило:

"РАЗДЕЛИ ПА ВЛАДЕЈ" само прави буцки наоколу и предизвикува војни,невини луѓе гинат ама важно америчкото оружје се продава и тие живеат богато не им е гајле што опустошуваат цели народи и држави, и убиваат милиони.....

муабетот ми беше дека тој раздор што се ствара безпотребно помеѓу Христијани- Муслимани е безпредметен, затоа што и двете религии се супер, веруваат во добробитието на човекот и сигурно Мухамед или Исус не не учат да убиваме или да крадеме и силуваме, тоа никако...

А имаш ти прочитано барем два реда од било која религиска книга?
Сериозно?

Религиите денес се користат како алатка да ствараат раздор помеѓу народите, за остварување на плановите на поединци кои што сакаат да се богатат на сметка на глупави орди на неупатени овци,

Поповите и Оџите се платеници кои што се јаки на муабет и знаат да го заведат народот со убави зборови, но никако не треба слепо да им се верува, затоа што луѓето знаат гадно да ја искривуваат вистината и да лажат само да си остварат лични интереси, еве пример е АМерика, која си се раководи по старо добро правило:

"РАЗДЕЛИ ПА ВЛАДЕЈ" само прави буцки наоколу и предизвикува војни,невини луѓе гинат ама важно америчкото оружје се продава и тие живеат богато не им е гајле што опустошуваат цели народи и држави, и убиваат милиони.....
Не се согласувам дека двете религии биле супер! Како може да биде супер религија која вели убиј ги оние кои повеќе не веруваат во исламот?! Која моралот на другите култури го смета за гнасен, одвратен....?! Која припадниците на другите религии ги нарекува "неверници"?
Било која религија што има таков насилен, потценувачки и одбивен карактер кон останатите морални и етички стандарди, може да носи само поделби, омраза и нетрпеливост.

не знам ај просветли ме, не сум добра со математика
--- надополнето: 18 јануари 2014 во 00:42 ---
Па точно така. тоа и ми беше поентата, таква религија не постои, ниедна религија не пропагира убивање. Правиот ислам не пропагира убивање, тоа се секти драги мои пријателчиња:cuc:

Девојче, оди зготви ручек за утре, не се пикај каде што не ти е местото.

ОД кај знаеш дека сум девојче, јас сум жена заробена во машко тело, на оваква духовна тема не е важен материјалниот изглед туку внатрешниот духовен, а јас сум маж во душа така да слободно сметај ме за рамен на себе.
Само за потсетување во албанија има жени што се заколнуваат на целибат и стануваат мажи и цел живот се мажи и така и изгледаат....:свиркам:

Па точно така. тоа и ми беше поентата, таква религија не постои, ниедна религија не пропагира убивање. Правиот ислам не пропагира убивање, тоа се секти драги мои пријателчиња:cuc:
Уф колку само не си во право! :)

Не ме разбра.... не се навредив јас лично туку ти пишуваш навреди а не аргументираш..

Со колкави букви да ти цитирам? Два реда во животот не си прочитала, си имаш некаква твоја замисла што велат религиите, а тераш инает како жена за првиот анален секс. Пробај, прочита, може да ти се промени мислењето. И не ме цитирај без везе, прво прочитај нешто, вака си досадна игнорантка.

Не те цитирам не си ласкај, те исцитирав само како реплика упатена кон тебе зашто многу лично си го сфати муабетов, и не пишуваш мислења на темава туку само мислиш дека нешто ме навредуваш. без нервози јас само си го кажувам моето мислење не знам зошто мораше да бидам пречекана со навреди и омаловажување, заради тоа што реков дека сите религии се убави и не учат за добробитот на човекот, некој многу попаметен и од мене и од сите рекол дека и да нема религија треба да се измисли за да се воведе некој ред меѓу луѓето, ..

Не те цитирам не си ласкај, те исцитирав само како реплика упатена кон тебе зашто многу лично си го сфати муабетов, и не пишуваш мислења на темава туку само мислиш дека нешто ме навредуваш. без нервози јас само си го кажувам моето мислење не знам зошто мораше да бидам пречекана со навреди и омаловажување, заради тоа што реков дека сите религии се убави и не учат за добробитот на човекот, некој многу попаметен и од мене и од сите рекол дека и да нема религија треба да се измисли за да се воведе некој ред меѓу луѓето, ..

Не бе, нема борба. Напиша дека религиите не проповедаат нипшто лошо?

Ова не е лошо?

Имаш пријател будист? Убиј го.

Kill Followers of Other Religions.
1) If your own full brother, or your son or daughter, or your beloved wife, or you intimate friend, entices you secretly to serve other gods, whom you and your fathers have not known, gods of any other nations, near at hand or far away, from one end of the earth to the other: do not yield to him or listen to him, nor look with pity upon him, to spare or shield him, but kill him. Your hand shall be the first raised to slay him; the rest of the people shall join in with you. You shall stone him to death, because he sought to lead you astray from the Lord, your God, who brought you out of the land of Egypt, that place of slavery. And all Israel, hearing of this, shall fear and never do such evil as this in your midst. (Deuteronomy 13:7-12 NAB)

2) Suppose a man or woman among you, in one of your towns that the LORD your God is giving you, has done evil in the sight of the LORD your God and has violated the covenant by serving other gods or by worshiping the sun, the moon, or any of the forces of heaven, which I have strictly forbidden. When you hear about it, investigate the matter thoroughly. If it is true that this detestable thing has been done in Israel, then that man or woman must be taken to the gates of the town and stoned to death. (Deuteronomy 17:2-5 NLT)

Имаш некој пријател хомоселсуалец? Убиј го и него.

"If a man lies with a male as with a women, both of them shall be put to death for their abominable deed; they have forfeited their lives." (Leviticus 20:13 NAB)

Познаваш некого кој работи во недела? Убиј го и него.

The LORD then gave these further instructions to Moses: 'Tell the people of Israel to keep my Sabbath day, for the Sabbath is a sign of the covenant between me and you forever. It helps you to remember that I am the LORD, who makes you holy. Yes, keep the Sabbath day, for it is holy. Anyone who desecrates it must die; anyone who works on that day will be cut off from the community. Work six days only, but the seventh day must be a day of total rest. I repeat: Because the LORD considers it a holy day, anyone who works on the Sabbath must be put to death.' (Exodus 31:12-15 NLT)

And the list goes on and on...

Ај дека не можеш пак да напишеш дека религиите не проповедаат ништо лошо?

Вака како што читам, кој и да се води по ископираниов од некаде од интернетов текст, треба Фреди кругер да стане. и да испокасапи пола свет... едно е што проповеда религија друго е законот. муслиман- секташ ако направи убиство можеби ќе добие место во рајот-(ако сектата проповеда постоење рај) но сигурно ќе оди во затвор и дур е на земјава цел живот ќе го помине таму.
Познаваш некого кој работи во недела? Убиј го и него.

Па ако е за така во Чаир сите продавници и бурекџилници работат во недела, земи помини од таму со кола навечер до ниедно време работат

Вака како што читам, кој и да се води по ископираниов од некаде од интернетов текст, треба Фреди кругер да стане. и да испокасапи пола свет... едно е што проповеда религија друго е законот. муслиман- секташ ако направи убиство можеби ќе добие место во рајот-(ако сектата проповеда постоење рај) но сигурно ќе оди во затвор и дур е на земјава цел живот ќе го помине таму.

Па ако е за така во Чаир сите продавници и бурекџилници работат во недела, земи помини од таму со кола навечер до ниедно време работат

Текстот е ископиран од Библијата. Нели ја имаш читано?

Текстот е ископиран од Библијата. Нели ја имаш читано?

Ја имам и затоа не најдов никаква сличност со тоа што си го испастирал. Библијата не проповеда убиства по ниедна цена.
Број еден грев според Библијата е убиството.
Дури и најмал вид на насилство е строго осуден, како што и самиот Исус рекол: Кој ќе ви удри шамар, не возвратувајте му! Туку свртете го и другиот образ да ве удри и по тој.

Што значи насилство по ниедна цена а за убиство да не стане ни збор

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom