Македонец премина во Ислам

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
А бе и во затвор ги пикнавте и пак ти е страв од нив.. ццц
И на марс да ги однесете,пак ќе ти биде страв од нив бериче :)

Некој би си помислил дека е нормално да имаш страв од луѓе што ти убиле деца за Велигден, од луѓе што дигаат во воздух цркви полни со верници и слично.

Ми мириса на параноици ......

иначе на сител идеше вест дека нема такво нешто во идризово. што е точно???
--- надополнето: 19 јануари 2014 во 03:31 ---
иначе на сител идеше вест дека нема такво нешто во идризово. што е точно???
--- надополнето: 19 јануари 2014 во 03:37 ---
http://sitel.mk/mk/nema-vahabistichko-krilo-vo-idrizovo-mvr-tvrdi-drzhavata-e-bezbedna

Има има... ми се може и берик имаат инсајдери во КПД Идризово,тие ги известуваат од прва рака
:pos::pos:
:tapp:

Интересен наслов на статијата на Сител.
Значи ако нема вахабистичко крило во „Идризово“ или вахабисти општо во Р.М. , државата е безбедна - а ако има, што? :sneaky:

А темата е Македонец што станал муслиман... голема работа. Јас знам еден куп што се христијани, атеисти... :)
Проблемот е што можеби преминал за пари таму, да го бројат како + уште еден?
Не треба да ви е тој проблем... кој нормален би сакал до него да има „верник“ кој што „верува“ во истото како него само заради дадените пари?
Распад е религијата што собира такви луѓе... чист распад.

Значи што и да пишува во тие ваши "СВЕТИ книги" не може да се протолкува како оправдување за одземање човечки живот.
Библија, Куран.... било што, ниедна религија не проповеда убиство!
Убиството е казниво со закон. Религијата потекнува индиректно од некој морални начела, општи норми на однесување и обичаи, само надоградена е со уште некој таму правила и закони,
Ниедна религија не може да учи на нешто лошо, е сеа дали Мухамед рекол дека дава благослов да се убиваат неверниците во АЛАХ или не тоа може некој да го протолкува многу погрешно.
Како прво, кои се тие неверници? Христијаните, атеистите, будистите и сите останати ...?
Тие не се неверници...Него тие Христијаните само го нарекуваат Бог со друго име, наш месија бил Исус, а во исламот месијата се вика Мухамед. тие се едно исто. не може ниту Исус ниту Мухамед да проповеда да убиваш. крадеш лажеш, вршиш прељуба итн...
И на крај се сведува дека секој грев направен од Христијанин или од Муслиман не е всушност направен од Христијанин или Муслиман..... туку е направен од ЧОВЕК! и тој и само тој ЧОВЕК што се огрешил пред единствениот БОГ ќе биде казнет.
Бог е еден.

toa se obiduvam da go potenciram celo vreme. megutoa nemozes da se razberes so luge koi vednas te etiketiraat kako radikalec falsifikat i sl.sepak milo mi e sto postojat luge kako tebe.poz.

... наш месија бил Исус, а во исламот месијата се вика Мухамед. тие се едно исто. не може ниту Исус ниту Мухамед да проповеда да убиваш. крадеш лажеш, вршиш прељуба итн...
...

.

Има само Еден Единствен Вистински и Совршен БОГ и само Еден и Единствен Вистински посредник помеѓу БОГА и човекот!

Тој Еден и Единствен Вистински посредник е БОЖЈОТО вечно Слово - Тоа е Мудроста БОЖЈА чиста, за спасение на сите што ќе Ја прифатат - отелотворен во Исуса Христа, преку Кого Совршениот БОГ се’ создал и се’ до ден денешен одржува!

Тој е Вистинскиот Месија (Христос), Кој никого не убил нити излажал, дури и кога бил убиван, за разлика од лажниот пророк, кој го погазил Евангелието на вечното Слово БОЖЈЕ, убивал и дозволувал да се убиваат луѓе во името на “бог“, лажел и дозволувал да се лаже во името на “бог“, ... итн.

Да се споредува или изедначува Вистинскиот Месија со лажниот пророк, или дури лажниот пророк да се прави како поважен (печат), иако убивал во името на “бога“, лажел во името на “бога“, ... итн. сведочи за тоа дека душата што го прави тоа се’уште е далеку од Вистината и Вистинската Мудрост.

За да ги разберете разликите помеѓу Вистинскиот Месија и лажниот “месија“ и причините на теророт, би советувал да ја прочитате книгата >>Исус и мухамед<<, како и >>Исламот и теророт<< пишана и фуднирана од еден (бивш) мухамедански професор по исламска историја ( и главен имам на една позната египетска џамија), кој до неговото будење за Вистината предавал на најреномираниот исламски универзитет.

gabriel1024.jpg

.

Тие не се неверници...Него тие Христијаните само го нарекуваат Бог со друго име, наш месија бил Исус, а во исламот месијата се вика Мухамед. тие се едно исто.
.
Бога ми, не се.

Сите ние сме едно исто. сите сме деца на природата, изгубени души што талкаат по земјата барајќи љубов, Бог ги сака сите свои чеда, но ние самите не се сакаме себеси, водете љубов, не војни, мирот нека е со вас,

па белким сите ќе сфатат еден ден за колку небитни работи разговарале тука на земјава .....крајот е се поблизу, годините минуваат, но вечноста е пред нас сите, кој каде ќе ја помине ќе се вреднува по багажот на гревови што секој од нас си го носи како ранче на грб.

http://vecer.mk/default.asp?ItemID=D513550B21A1B545B0FBD6B76814F046
--- надополнето: 20 јануари 2014 во 00:50 ---
ооооооооооооооооооооуууууууууу што не зачуди
каков муабет си ни направил
и што ти беше поентата ?
каква е поврзаноста на видеово со темава?

megu sebe ke se ispotepate da duri i popot ke nastrada a na forumi glumite edinstvo ete podolu eden link citaj za popot vo avstralija sto zboruval na angliski pred makedonskite vernici sto mutrebalo da zboruva angliski neznam... posle ne ve priznavaat neka ne vi smeta toa sto muslimanite se edinstveni nikoj ne vi brani i vas da bidete edinstveni

море акмак има тема за верски вести, има тема и за христијанство,
него што врска имаат твоиве вести со темава?
--- надополнето: 20 јануари 2014 во 00:59 ---
http://vecer.mk/default.asp?ItemID=D513550B21A1B545B0FBD6B76814F046
--- надополнето: 20 јануари 2014 во 00:50 ---

megu sebe ke se ispotepate da duri i popot ke nastrada a na forumi glumite edinstvo ete podolu eden link citaj za popot vo avstralija sto zboruval na angliski pred makedonskite vernici sto mutrebalo da zboruva angliski neznam... posle ne ve priznavaat neka ne vi smeta toa sto muslimanite se edinstveni nikoj ne vi brani i vas da bidete edinstveni

ооо душо напатена
хахахахаххахахахахха
ај вака, застани пред огледало, врзи си два три шамари, и пак дојди да прочиташ што си пишал
море токмак, вие мирољубивите се поубивте меѓесебе и тој нашол да збори за нас
Па кај гледаш некој да е мртов или претепан денес?
Абе вие незнаете кој со кого се коле, шии, сунити суфии терористи бундовници, муслиманско братство, џихад, талибанци пакистанци, телетабиси, мароканци итн си ебавте мамата секој ден
хехехехехе
оф душо залутана

ај види денес во сирија кој кого убил, после сврти се накај нас
бдв види да не има нешто ново од ирак или авганистан ;)
ептен ве обединила религијата, само ви створила 73 секти за да се поубиете меѓусебе

ако почнам да ставам видеа за тоа колку муслимани се убиени од муслимани, нема да ми завршат работа ни 300 страни на форумов
--- надополнето: 20 јануари 2014 во 01:01 ---
хехе уште си ми интересен со постов
хехе
секој ден си прајте терористички напади врз вашите, секој ден си дигате по некоја џамија во воздух
како беше она со трнот во окото и со гредата
е пријателе кај тебе е гредата ;)
--- надополнето: 20 јануари 2014 во 01:08 ---

ВИДЕОВО Е КОЛКУ ДА ТЕ ОПИСМЕНАМ И ДА ПРОГЛЕДАШ ПОДОБРО
се надевам разбираш англиски, ама ако не разбираш, тогаш не е проблем да ти преведам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom