Македонци во Германија

• Креатор на темата Креатор на темата Rocky990
  • Време на започнување Време на започнување
https://www.mobilcom-debitel.de/handytarife/ohne-handy/free-unlimited/p/P-3391321?ts=P-3391321 bi trebalo da funkcionira a i sega gledam ima nekoi namaluvanja( ako ne ti treba tel )
Извини на доцна реакција, зафатен бев овие дена и не го видов ова. Фала многу, ова е добро, како што гледам со О2 е поврзано, а и планирав да земам од нив, па ќе средам за брзо.
Фала пак
Поздрав

имаш и од работодавци помагаат дел од курсот цената

знае некој како иде процедурата ?

за да напредуваш мора да учиш, инаку ке си останеш мекдоналдс цел живот

не знам дали со минималец би се задоволил, ама за почеток е добро

Дел Бој знаеш што е работа, што јас немам положено а разбрав дека ако веќе си бил у Германија мора од кога ќе положиш да чекаш 6 месеци за да ја смениш во германска.
ако си пријавен на адреса во Германија возачката што ќе ја положиш доле ќе ти важи само за Македонија... нема да ти ја променат зашо ти со веќе со адреса во Германија.. е сеа ако си 6 месеци одјавен од Германија, односно не живееш во Германија најмалку 6 месеци и положиш доле па се вратиш назад во Германија тогаш имаш право да возиш со мкд возачка 6 месеци и тек после 6 месеци ќе можеш да ја замениш со германска...

Zdravo da prasam imam potvrda od notar za zena mi da moze da izvadi pasos na decata e sega prasanjeto mi e ke mozat li da dojdat vo germanija ili treba posebna potreba od mene za napustanje drzavata fala

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom