Макарони

• Креатор на темата Креатор на темата Lavanda
  • Време на започнување Време на започнување

Lavanda

Модератор
Член од
18 април 2008
Мислења
676
Поени од реакции
66
Јас сум мањак за макарони, ги јадам секакви со се
Со болоњеза сос
Потпечени со јајце и сирење во рерна
Со сос од печурки и слнина
Така само сварени со сирење и кечап
Со доматен сос од босилек маслиниово масло и оригано
Како крем салата
Потпржени со путер, маслиново масло и павлака ммхмхмхмхммх

Ај да слушнам ваш предлог , нешто што уште не сум испробала, какви ги сакате, омилени ли ви се колку пати дневно, неделно ги конзумирате???

2 пати месечно,потпечени во рерна

И јас само потпечени во рерна, со сирење, обични варени макарони не сакам!

Ау обожавам.Уставри секаква тестенина обожавам.Ама варени макарони со сецкан свински врат рендан кашкавал и кечап и мајонез во микро ми се најубави.А зимно време со рендано сирење и ајвар исто во микро.

Најмлаце 4-5 пати во месецот јадам макарони. Едно од поомилените јадења. Инаку сакам да ги јадам малку печени, со кашкавал одозгора.

Mislam deka mozam sekoj den da jadam, sekakvi gi jadam. Edno od omilenite jadenja mi se. Uf mi se prijade sega :)

Ги конзумирам најмногу два пати месечно, ама не дека не ги сакам, не правиме често, обично ручек купуваме, или ако зготви мајка ми нешто, ама макароните се вечера, а ние никогаш не вечераме. :toe:

Сакам да ги јадам само со кечап, само со сирење, со сирење и кечап... и потпечени со јајце и сирење во рерна. :icon_razz

Мммм, ми се пријаде, гладен човек не се праќа во Гурманско катче. :icon_bigg

mmmm mnogu cesto :)
vareni, potoa posipani so vrel zejtin i vegeta, pomesani so pavlaka i tomatelo i na kraj sirenje :)
bolje od toa.. nema

Мајка ми ги јаде со шеќер, или им става џем од јагоди, така ги јадела како дете, но мене ми се смешни тие вратоломности со макароните.:)
Јас најмногу сакам потпечени во рерна, да ми крцкаат со сирење, кашкавал и печурки....мммм, ми се пријаде, ууфф...и томатело врз нив, такви топли и малку оригано...Ај отидов да напрааааммммммм...

консумирам макарони во големи количини, всушност и секакви тестенини (макарони, шпагети, равиоли, лазања, канелони...) . знам да си приготвам сосови, често и си измислувам сама некои комбинации. најомилени ми се со шампињони, павлака и кашкавал. а ги сакам и со туна.

Сакам макарони и тоа најчесто ги консумирам со сирење, само што последно време поретко ми се наоѓаат на трпеза, се префрлив на шпагети повеќе

Потпечени во рерна, или со сос кој што сама си го правам.......ммммм:smir:

денес јадев :)

си ги напрајв со пилешка чадена шунка, печурки, малце павлака, кашкавал...... и во микробранова да се стопи кашкавалот..
мммм...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom