Made in Macedonia?

• Креатор на темата Креатор на темата BusHav
  • Време на започнување Време на започнување

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Еден ден на еден просечен македонец:
Денот негов почнува кога во 6 часот наутро ќе заѕвони неговиот алармен часовник(ПРОИЗВЕДЕН ВО ЈАПОНИЈА).Потоа си става кафе во неговиот кафемат(ПРОИЗВЕДЕН ВО КИНА) и додека кафето се свари,тој се бричи со својата електрична мапинка за бричење(ПРОИЗВЕДЕНА ВО БУГАРИЈА).Потоа ги облекува своите фармерки(ПРОИЗВЕДЕНИ ВО ТУРЦИЈА) и патики(ПРОИЗВЕДЕНИ ВО КОРЕЈА) и почнува да си го подготвува појадокот на својот шпорет(ПРОИЗВЕДЕН ВО СРБИЈА И ЦРНА ГОРА).Неговиот појадок се состои од салама(ПРОИЗВЕДЕНА ВО ПОЛСКА),супа(ПРОИЗВЕДЕНА ВО СЛОВЕНИЈА),неколку маслинки(ПРОИЗВЕДЕНИ ВО ГРЦИЈА) и овошен сок(ПРОИЗВЕДЕН ВО СЛОВЕНИЈА).Потоа си седнува на масата(ПРОИЗВЕДЕНА ВО ШВЕДСКА) и на својот калкулатор(ПРОИЗВЕДЕН ВО ТАЈВАН) пресметува колку пари може да потроши тој ден.Откако ќе го подеси својот рачен саат(ПРОИЗВЕДЕН ВО ШВАЈЦАРИЈА) и ќе го провери својот мобилен телефон(ПРОИЗВЕДЕН ВО ФИНСКА),влегува во својот стар автомобил(ПРОИЗВЕДЕН ВО РУСИЈА),го пушта радиото(ПРОИЗВЕДЕНО ВО ГЕРМАНИЈА) и оди да бара МАКЕДОНСКА РАБОТА.
На крајот од уште еден разочарувачки ден,се враќа дома,си ги облекува влечките(НАПРАВЕНИ ВО ИТАЛИЈА),си става една чаша виски(ПРОИЗВЕДЕНО ВО ШКОТСКА),го пушта својот телевизор(ПРОИЗВЕДЕН ВО ИНДОНЕЗИЈА),седнува на фотељата и се чуди зошто неможе да најде работа ВО МАКЕДОНИЈА!

Појадок без леб не иде.А лебот-е МАКЕДОНСКИ!:pos:

Jaс вака слично одговорив на испитното прашање -Што е глобализација?

Предмет-дефендологија.

Ме падна :)

jao jao jao. NIste normalni. Jedva sam shvatio, jer malo teze citam cirilicu i posle jos da shvatim, jer je makedonski, ali je jako

во Бушав ја не сумљам
ag.gif

Бравос, утре ова ќе го зборам у училиште, дека денеска ме запишаа за детски парламент, така да.... ЌЕ ИМАМ ПРВ ГОВОР :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom