Мачки (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата faraon
  • Време на започнување Време на започнување
Ве молам за помош!!!
Зедов таблета против паразити која се дели на пола и се дава сега едната а по 3 месеца втората половина. Ветеринарот рече дека состојките се јаки и е многу ефикасна, голема е некаде како парацетамол. Е сега проблемот е што никако не сака да го изеде - голтне апчето. Претходно другите што сум му ги давал ги голтал без проблем. Пробав со млеко, салама не сака и не сака.
Не знам дали и за големи мачки важи истото, ама кога им давав јас на малите мачиња таблетки, ги растварав во вода, водата ја ставав во шприц и шприцот го ставав од страната на устата. Така мора да го голтнат, нормално ќе те мразат малце после тоа, али нема да има проблем :D

Со храна некад не иде пошто го осеќаат мирисот и одбиваат да јаддат.

Пробав и така, го плукна.
Повторно стави му го и пикни го со прстот до крајот на јазикот,затвори му ја муцката и додека не го видиш да голта не пуштај.

Пробав и така, го плукна.
Епа пробај као што ти кажа Рики. Ако не пробај пак вака ама стај му и малце водичка и држи го така доека го голтне.. Ќе те мрази малце али јеби га сеа, или милом или силом.

Јас кога им давав, го изгмечив апчето многу ситно да биде во прашкава форма, после им го измешав во една конзерва од тие како гулаш што се за мачки и за 1 минута се изедоа :D какво одбивање, каква сила :)

Ја моето маче го земав во на 1ви Август, тогаш не знам колку месеци е било но сакав друго да прашам како одат овие вакциниве, кога е потребно да се вакцинира и ако е потребно. А за храната да му ја менам секој месец или може иста да биде, тоа има ли значење? Ја купувам 150 денари од кг, оти ова од 220 денрари ми стои големи парчиња па дали ке може да ги грицка уште не е којзнае колку големо.
Еве кој може да процени колку е отприлика:
12053320_10205363674266468_1494607796_n.jpg

Инаку и некои други грижи за мачките да ми кажете, оти досега немам чувано мачка, сакам ова да ми биде како сестриче. :)

Последно уредено:
decki sakam da vdomam mace, imam 2 godisno dete skam da go socijaliziram so zivotincinja , ideava e da donesam jas pred od setanje so baba i da mi donese taa :brlav: , pisete mi dali ima nekoj nekoe leglo ovde na forumov , i spvet kako sto kade da odam vednas potoa za vakcina i kastracija .
Fala pozdrav.
P.S za macevo pogore, samo dobro istolceno apce vo praf , izemsano so gulas ( toa im bese omilenoto na moite macinja sto gi cuvav prethodno ) , pepel ke go napravat i ke mjakuaat za iste :)

decki sakam da vdomam mace, imam 2 godisno dete skam da go socijaliziram so zivotincinja , ideava e da donesam jas pred od setanje so baba i da mi donese taa :brlav: , pisete mi dali ima nekoj nekoe leglo ovde na forumov , i spvet kako sto kade da odam vednas potoa za vakcina i kastracija .
Fala pozdrav.
P.S za macevo pogore, samo dobro istolceno apce vo praf , izemsano so gulas ( toa im bese omilenoto na moite macinja sto gi cuvav prethodno ) , pepel ke go napravat i ke mjakuaat za iste :)
Отвори на ФБ во оние групите за вдомување сигурно ќе најдеш мачиња да бираш какво сакаш. Плус повеќето ги добиваш прочистени од паразити и вакцинирани.
Е сега ако сакаш расно маче, тоа е веќе друга приказна.

Отвори на ФБ во оние групите за вдомување сигурно ќе најдеш мачиња да бираш какво сакаш. Плус повеќето ги добиваш прочистени од паразити и вакцинирани.
Е сега ако сакаш расно маче, тоа е веќе друга приказна.
Nemam FB, dolga prikazana za 21 vek :) , aj te molam ako imas nekoe linkce pusti mi od ovie anima mundi sili direktno so web link od facebook, a bi bilo bombasticno ako moze da se dobie iscisteno i vakcinirano, a ona za kupuvanje i rasi macinja , najiskreno mislam deka e grev da dades pari za zivotince nekako mnogu robovski mi deluva koga KUPUVAS milenik , ali je-i ga toa e moe mislenje i moi vrednosti .
Predvreme fala za feedbackot i za odvoenoto vreme Moon Child, pozdrav

Nemam FB, dolga prikazana za 21 vek :) , aj te molam ako imas nekoe linkce pusti mi od ovie anima mundi sili direktno so web link od facebook, a bi bilo bombasticno ako moze da se dobie iscisteno i vakcinirano, a ona za kupuvanje i rasi macinja , najiskreno mislam deka e grev da dades pari za zivotince nekako mnogu robovski mi deluva koga KUPUVAS milenik , ali je-i ga toa e moe mislenje i moi vrednosti .
Predvreme fala za feedbackot i za odvoenoto vreme Moon Child, pozdrav
Нема проблем, еве ти линкче, разгледувај, има колку сакаш.
https://www.facebook.com/AnimaMundiMacedonia?fref=ts

Дечки да прашам нешто,имам еден мачор стар нешто повеќе од 2 години и во последно време скоро секоја втора вечер иди истепан и изгребан по целото тело бидејќи бара мачки за парење и другите мачори му ја дупат глата од ќотек...па се решив да го стерилизирам односно да го однесам на вакцина за кастрирање...

Сакам да прашам дали ова е добра идеја и дали после кастрирањето ќе оди по други мачки и како ќе се однесува?..има некој искуство со ова да ми кажи?

Da ne podaruva nekoj od vas dolgovlaknesto mace?? :)
Во потфорумот Животни има тема се подарува, таму погледни :)

Дечки да прашам нешто,имам еден мачор стар нешто повеќе од 2 години и во последно време скоро секоја втора вечер иди истепан и изгребан по целото тело бидејќи бара мачки за парење и другите мачори му ја дупат глата од ќотек...па се решив да го стерилизирам односно да го однесам на вакцина за кастрирање...

Сакам да прашам дали ова е добра идеја и дали после кастрирањето ќе оди по други мачки и како ќе се однесува?..има некој искуство со ова да ми кажи?
Не сум чула за инекција. Мачорите се кастрираат. Многу брза постапка, и доста рутинска. Ќе си решиш проблем барем.

Како што рече членот погоре. Се кастрираат. Иначе со самата кастрација, повеќе нема да ти излага и да брка мачки, ќе ти биде воглавно дома и ќе биде доста смирен.

Da ne podaruva nekoj od vas dolgovlaknesto mace?? :)

Ако не најдеш долговлакнесто, имам обично женско маченце за давање :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom