Мачки (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата faraon
  • Време на започнување Време на започнување
И јас имам таков проблем. Само што ќе му пуштам вода, и одма очи ми вади. На рацете цел сум со гребнатинки. Кај мене мачорот е 8 месеци стар, ама уште во летото пробав да го избањам (кога беше мало маче) оти имам слушнато дека мачките требало да се бањаат уште од мали, за да стекнеле навика, ама со ова моево ништо не помага.

img_1837r.jpg

(n)

Моето бебе- мачорче, иако веќе не е баш бебе, 6 месеци е (ама јас така си го викам)...јаде сува храна + млекце + водичка најнормално + манџичка (ориз, леќа, компирчиња (тавче) + чат пат кити кет + му давам секој 2 ден пивски квасец (таблетки) да пие... Доволно е? Или уште нешто ви иде на памет?! Слободно пишете ми :p

Се е одлично :)

Моето бебе- мачорче, иако веќе не е баш бебе, 6 месеци е (ама јас така си го викам)...јаде сува храна + млекце + водичка најнормално + манџичка (ориз, леќа, компирчиња (тавче) + чат пат кити кет + му давам секој 2 ден пивски квасец (таблетки) да пие... Доволно е? Или уште нешто ви иде на памет?! Слободно пишете ми :p
Да, само нема потреба од млекото само ќе ја отежни дигестивната работа, а и нема некое нутриционистичко значење за исхрана кај мачки :)

Каде можам да си купам мачка од видот russian blue и колку би ме чинела ?

Каде можам да си купам мачка од видот russian blue и колку би ме чинела ?

Во Македонија тешко да најдеш Руска плава мачка.
Од расни мачки во МК дефинитивно најзастапени се Персиските мачки, а на второ место по застапеност се Сијамските мачки.
Има и други раси на мачки во МК али се премногу ретки и скапи.

Дали има некој што поклонува персиско маче. Значи мачето ке биде во топол дом (стан) и ке му биде посветено многу грижа и внимание.
Ако има некој нека ме контактира :)

Јас имам 2 мали мачиња машко и женско. Во Мај ќе имаат 1 годинка и двајцата.
Машкото е црно со бело, а женското е сива со бела и е многу слатка :)

Каде можам да си купам мачка од видот russian blue и колку би ме чинела?
Тие мачки можеш да ги најдеш само во Русија а незнам колку би чинела бидејки не сум била во Русија.

Мачките додека предат убаво е да се галат, за срцето на човекот е добро.
Исто така убаво е кога ве боли некој дел од телото да легнат на тоа место.

Еве две слики од Јули од мачорот мој:

263089_243016512377366_100000070584867_1039551_3765966_n.jpg

263089_243016509044033_100000070584867_1039550_3366894_n.jpg
како ти се вика сиамскава мачка? т.е. мачкава мислам има темно зелени очи а во темнина им светат црвени или светло зелени очи како џамлии

како ти се вика сиамскава мачка? т.е. мачкава мислам има темно зелени очи а во темнина им светат црвени или светло зелени очи како џамлии
Па да ти кажам мачоров нема име,пошо првата недела мислевме дека е женско...И очите му се сини.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom