Мачки (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата faraon
  • Време на започнување Време на започнување
Macka nije Pas
Proučili smo sve mačje vrste
sada ih znamo već u prste
i ne treba nam pomoć stručnjaka
da bi otkrili šta je to - Mačka.
Znamo da nećete pasti na teme
uvidevši da Mačke liče na mene,
na vas, na sve nas, na naše tetke,
na naše susese i susetke.
Neke su mudre, neke blesave,
jedne su dobre, druge rđave,
Takvi smo svi, takvi i vi ste -
ne bi valjalo ni Mačke da su iste.
Sad znate kako provode dane,
čime najviše vole da se hrane,
kakve su im igre i igračke
ali kako se oslovljavaju Mačke?
Nad tim problemom mnogi se muče,
jer Mačka nije Kuče!
;)
ХАХЈАХАХАХАХАХАХАХАХАХА ОВА ЗА У ЧДА Е БЕ.Мачка није пас.

И јас чувам,мачор.Голема предност му е шо не пушта многу влакна.Не се мачки шо многу сакаат да се галат,ама многу сакаат да си играат да се тепаат и слично.И понекоаш знаат да те напнат со мјаукање.
Моментално чувам два, али грешка си дек не пуштаат влакна, можда не до таа мера као мачкиве али пуштаат, башка кога се тепаат со други мачори може да ти дојде ко да го мавнала струја или нека рана од борбата. А за то си у право дек мн мјаукаат и се да има даваш да јадат пак се гладни.

Моментално чувам два, али грешка си дек не пуштаат влакна, можда не до таа мера као мачкиве али пуштаат, башка кога се тепаат со други мачори може да ти дојде ко да го мавнала струја или нека рана од борбата. А за то си у право дек мн мјаукаат и се да има даваш да јадат пак се гладни.
Незнам па мојов не пушта толку....Ама коа ќе мјаукне вака “уау“ се газам од смеење.

Малце касно пишувам,ама нема врска.
Вака,мачоров мој пред два-три дена се прејал од храната што ја јаде и излегол надвор по жештината.
После некое време цела храна ја повратил почнал да се тресе одвај одел и некако отишол во трева.
Знам дека мачките јадат некаква трева бидејќи била добра за нивниот стомак,имала некој киселини не знам што таму.
Сево ова го видела комшиката,но и било страв да отиде кај мачорот,има страв од мачки,а дома кај мене немало никој.
Кога дојдов дома,ми кажаа што како се десило,го најдов во тревата легнат,не му беше ништо,се галеше со мене,му купив млеко и го испи.Почна да јаде и од храната пак.
Сега ме интересира до што може да е тоа повракањето и тресењето-до храната,се прејал,па не можел да го свари сето тоа,му станало тешко и повратил или пак од жешкото време.Не знам што да мислам...
Инаку еве го сега е како нов,јаде од храната и трча како будала,а додека трае жешкото од 12 часот па се до 9 навечер,дреме под клима и не се трга :pos:

Малце касно пишувам,ама нема врска.
Вака,мачоров мој пред два-три дена се прејал од храната што ја јаде и излегол надвор по жештината.
После некое време цела храна ја повратил почнал да се тресе одвај одел и некако отишол во трева.
Знам дека мачките јадат некаква трева бидејќи била добра за нивниот стомак,имала некој киселини не знам што таму.
Сево ова го видела комшиката,но и било страв да отиде кај мачорот,има страв од мачки,а дома кај мене немало никој.
Кога дојдов дома,ми кажаа што како се десило,го најдов во тревата легнат,не му беше ништо,се галеше со мене,му купив млеко и го испи.Почна да јаде и од храната пак.
Сега ме интересира до што може да е тоа повракањето и тресењето-до храната,се прејал,па не можел да го свари сето тоа,му станало тешко и повратил или пак од жешкото време.Не знам што да мислам...
Инаку еве го сега е како нов,јаде од храната и трча како будала,а додека трае жешкото од 12 часот па се до 9 навечер,дреме под клима и не се трга :pos:

Можеби кога се најадол и излегол изел и нешто друго или нешто го каснало.. Ама чиме е ко нов немат гајле :)...

Ако знае некој од вас, некои што имаат сијамски мачки, за продавање - подарување ама да се малецки пиште
благодарам :)

WOW:pos::pos:
Луѓе морате ова да го пробате - доколку дома имате мачка - дефинитивно функционира баш ко на видеово

со самолеплива лента -ништо страшно, нит опасно - само малку забава :pos:

вака еден совет ..мајками сака маче ..ама живееме у стан ..среден е ...нов ...се е ново ..дали прават штета ..на петосед , на кревети ,,,на такви чууда ..и кажете ми како да ја научам на хигиена ако веке зимам и колку се движат цените..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom