Мачки (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата faraon
  • Време на започнување Време на започнување
И јас не можам да ги откачам од мојата мачка. Ставив Фронтлајн пред месец дена ете уште е полна. Пред тоа третирав со Неопитроид пак џабе. Не знам ко прво од кај ги фатила пошто воопшто не излегува од дома.
Неопетроид е најбескорисно ѓубре, џабе му ставаш од него. Ампулите се добри. Инаку по некоја вошка ако има е сосем нормално.[DOUBLEPOST=1415679979][/DOUBLEPOST]
Која ампула ја зеде, како се става и колку пари е ?[DOUBLEPOST=1415631354][/DOUBLEPOST]
И да прашам, мачето ми е мало, 3 месеци нема, не е ни вакцинирано уште сега треба да го вакцинираме, дали е безбедно да се стави ампула ?
Мало е, не му ставај ампула.

Lugje deneska mu donesov macka za parenje me izluduva navecer oko nemame sklopeno, eve go gledam on deka saka, ama ona pobegna pod krevet i nesaka voopsto da izleguva. Mackata e stara 8 godini i ne e parena dosega, pa ako bide srekja Figaro kje i bide prv. Gledam dosta e uporen okolu nea, non stop ja vika i i se dodvoruva,, mozno li e ona da nesaka posto e stara i ne se parela dosega? Inaku, ne mu fuci ona, ne go ni udira, samo sedi tamu.

Lugje deneska mu donesov macka za parenje me izluduva navecer oko nemame sklopeno, eve go gledam on deka saka, ama ona pobegna pod krevet i nesaka voopsto da izleguva. Mackata e stara 8 godini i ne e parena dosega, pa ako bide srekja Figaro kje i bide prv. Gledam dosta e uporen okolu nea, non stop ja vika i i se dodvoruva,, mozno li e ona da nesaka posto e stara i ne se parela dosega? Inaku, ne mu fuci ona, ne go ni udira, samo sedi tamu.
Можно е, пошто нив и репродуктивниот циклус им се движи откај 6-8 месеци па од 8-10 години. Има исклучоци на ова, ама у глобала се тука некаде. :)

И обично циклусот им е јануари-февруари-март драга, не на сите али на повеќето.

И обично циклусот им е јануари-февруари-март драга, не на сите али на повеќето.
Есен и пролет. Откај октомври докај декември, па откај февруари докај март/април.

Nesaka da se pari mackkava. Uste poloso napraviv sto ja donesov, sega zbesna po nea, cela nok dezurav vo wc deka tamu gi zatvoriv da ne se slusa kako se derat. Kje go nosam na kastraciija, se nadevam deka ne e prestar za kastriranje, a mackava denes kje ja vratam..

Nesaka da se pari mackkava. Uste poloso napraviv sto ja donesov, sega zbesna po nea, cela nok dezurav vo wc deka tamu gi zatvoriv da ne se slusa kako se derat. Kje go nosam na kastraciija, se nadevam deka ne e prestar za kastriranje, a mackava denes kje ja vratam..
МАчката е малку старичка за парење. Мацолот колку има годинки?

Не е. :D

Само прочачкај по интернет шо да направиш некои 12-15 саати пред да го кастрираш, или консултирај се со ветеринар. Сеедно. :D
Gotovo mu zakazav za deneska u 2 ipol. Nemam vreme od 15 saati, nemozam da go slusam povekje, dusava mi spie po celi nokji se dere, a rabotam sekoj den, plus i komsiive pod mene go slusaat sram mi e, dosaden e.

Што сува, мокра храна користите. Кој брендови би ги препорачале.

Јас пошто е мало мачево земам Вишкас (ако се пишува така) јуниор. Но, читајки низ интернетов гледам дека има многу лоши критики за нив. Па да ве прашам за совет.

Што сува, мокра храна користите. Кој брендови би ги препорачале.

Јас пошто е мало мачево земам Вишкас (ако се пишува така) јуниор. Но, читајки низ интернетов гледам дека има многу лоши критики за нив. Па да ве прашам за совет.
Колку мало е? Стек прај му, паштети исто, некакви копанчиња, мелено месо. Ако сакаш за 2-3 месеци да го напраиш ко слон нели. :D

И полека преминувајте накај тврда храна, има мнооогу квалитетни.

А Вискас се срање, ко и тие гнасните по Џамбо и Веро. У глобала и не ги јадат многу мачињата, а и слабо калориска вредност имаат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom