Macedonia's Titanic Waltz

• Креатор на темата Креатор на темата 606
  • Време на започнување Време на започнување
Па во кратки црти зборува за тоа дека македонците се многу културни и ги почитуваат законите надовор, но се невоспитани и простаци дома, и уште зборува за тоа дека во Скопје има многу сељаци... и то.

Prekrasen tekst... Poetski opishani Makedonecot, Makedonskata drzava i Skopje!

Сем Ванкин е рекетар, односно, „дај пари ако сакаш да пишам нешто убаво за твојата земја, ако не ми дадеш, и онака ќе пишувам лошо“.
Кој го нарачал овој текст? :)

Текстот е истовремено многу негативен и со грешки (каде не спомнува дека само ромските деца просат) но има и позитивни аспекти.

Сакал да напише поетски текст ама малку забегал.

па , добро ...
и најлошата критика е добра реклама
а , во текстот има и нешто добро

ај сеа човекот е у право дека после земјотресот 63та место градо да биде обновен со старите прекрасни градби изградени се градби у комунистички стил
ја мислам оти е у право дека по скопските улици има многу ѓубре а и многу од народо у Скопје е некултурен
у право е и за виенскио валц-реално се тоа е кич и шунд
по мое мислење у тексто и нема лаги ама лошо е шо е објавен сега кога се воде војна со Грција за името

ај сеа човекот е у право дека после земјотресот 63та место градо да биде обновен со старите прекрасни градби изградени се градби у комунистички стил
ја мислам оти е у право дека по скопските улици има многу ѓубре а и многу од народо у Скопје е некултурен
у право е и за виенскио валц-реално се тоа е кич и шунд
по мое мислење у тексто и нема лаги ама лошо е шо е објавен сега кога се воде војна со Грција за името

Некултурни се тие дојденците од околните села на Скопје. Верувај дека никој скопјанец не се однесува така. Има искључоци де...ама повеќето се тие што ти ги кажав...мегу другото затоа и не сме популарни многу по другите градови во МК.

Некултурни се тие дојденците од околните села на Скопје. Верувај дека никој скопјанец не се однесува така. Има искључоци де...ама повеќето се тие што ти ги кажав...мегу другото затоа и не сме популарни многу по другите градови во МК.
и јас не викам за сите скопјани...:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom