m:SAT TV Mакедонија Сателитска DVB-S телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Ne zbori gluposti jas sum megu prvite korisnici uste vo noemvri 2021 staviv tanjirot i si pisuva m sat. Tanjirot e pomal nego na total tv znam zasto pred toa bev na total. Inaku katastrofa od trlevizija e i edvaj cekam noevrmi i da im vratam opremata i nikogas veke kaj niv!!!
A imas videno sea kakvi davaat

A што точно ќе биде со телевизијата на Neotel? Oколу канали знаеме дека ќе ги тргнат оние од United Media Sport klub и други

Но ме интересира дали МTEL ќе воведат тука Iris или останува онаа платформа Android од Neotel?
Нема да постои Нео ТВ, ќе се воведе Супер Нова платформата која исто така работи на андроид оперативен систем.

Supernova - Move

Последно уредено:
Ќе ги снема наскоро со спојувањето и каналите од тотал тв што ги нудат како спорт клуб ...
Спојувањето ќе биде за скоро време. Постоечките корисници ќе ги плаќаат истите цени, а доколку дојде до промена на цена операторот е должен да го извести и ако не е задоволен корисникот да го раскини договорот во рок од 30 дена или заради укинување на канали. Исто така операторите кои земаат интернет од неотел ќе бидат префрлени на МТЕЛ или ќе мораат да се префрлат на македонски телеком, ова се нарекува perring и најчесто го користат кабелските оператори.
Околу телевизијата ќе имате можност за враќање, паузирање, снимање и сите интерактивни функции. Сателитската ќе остани и понатаму за некој што сака само телевизија и за места како планина кај што нема салам интернет и мобилна мрежа.
Околу интернетот ќе имате според техничката можност да бирате, бакар или оптика. Ќе имате брзини 10/1-ADSL, 20/5 и 50/8-VDSL и оптика до 300/300MBPS ако не направат некоја промена и да понудат и гигабит.
Околу пакетите за мобилна ти ви се засега, сакале јаки к**ој да се курчат пред А1 ама овие испаднаа курнази и не му допуштија овде да се МТЕЛ главни.

Ќе ги снема наскоро со спојувањето и каналите од тотал тв што ги нудат како спорт клуб ...
Спојувањето ќе биде за скоро време. Постоечките корисници ќе ги плаќаат истите цени, а доколку дојде до промена на цена операторот е должен да го извести и ако не е задоволен корисникот да го раскини договорот во рок од 30 дена или заради укинување на канали. Исто така операторите кои земаат интернет од неотел ќе бидат префрлени на МТЕЛ или ќе мораат да се префрлат на македонски телеком, ова се нарекува perring и најчесто го користат кабелските оператори.
Околу телевизијата ќе имате можност за враќање, паузирање, снимање и сите интерактивни функции. Сателитската ќе остани и понатаму за некој што сака само телевизија и за места како планина кај што нема салам интернет и мобилна мрежа.
Околу интернетот ќе имате според техничката можност да бирате, бакар или оптика. Ќе имате брзини 10/1-ADSL, 20/5 и 50/8-VDSL и оптика до 300/300MBPS ако не направат некоја промена и да понудат и гигабит.
Околу пакетите за мобилна ти ви се засега, сакале јаки к**ој да се курчат пред А1 ама овие испаднаа курнази и не му допуштија овде да се МТЕЛ главни.
Na kabelskite veke, neotel pocnal so seckajne,ova od kds,mie infoo,ama peering nema od kade dr, mesto telekom ne dava i imale samo beckUp,somal protok(kolku da se ima) kds sega baral peering preku a1, bidejki i green im e preku A1,ama dali ke mu ovozmozat ne se znae...
So mobilnata mtel e komplet utka(bar startot kolku e 1god)

Ни овие ни било кој друг нов оператор може да ги стави во сенка А1 и Телеком.
Автоматски споено мислење:

Na kabelskite veke, neotel pocnal so seckajne,ova od kds,mie infoo

Нема никакво сецкање од Неотел, погрешна ти е информацијата. За во иднина што и како ќе биде и дали кабловските ќе останат на Неотел/МТЕЛ или Телеком, времето ќе покаже. Може и сами ќе си закупат линк сите кабловски настрана Телеком/МТЕЛ

Na kabelskite veke, neotel pocnal so seckajne,ova od kds,mie infoo,ama peering nema od kade dr, mesto telekom ne dava i imale samo beckUp,somal protok(kolku da se ima) kds sega baral peering preku a1, bidejki i green im e preku A1,ama dali ke mu ovozmozat ne se znae...
So mobilnata mtel e komplet utka(bar startot kolku e 1god)
Многу поубо ќе им биди на КДС КАБЕЛНЕТ ПРИЛЕП да одат преку А1, оти еве знам Прилеп роднина што имам на А1 секогаш кога сум одел кај нив имале интернет. Исто така доста постабилен интернет ќе имаат КАБЕЛНЕТ, оти од Бугарија А1 имаат оптички кабел донесено овдека и заради тоа им се доста стабилни конекциите. За 1130 денари интернет и телевизија со сите спортски и пинк канали е најдобрата понуда на македонскиот пазар.
Очекувај ако МТЕЛ не се договори за понатаму да му дава интернет на кабелците ќе мораат тие да бараат го брзо време решение. Телеком се најстабилно решение, ама пак треба појче во џебот да брцниш и појче да дајш, а А1 може за подобра цена да им даде perring. Ај че пишиш ако се префрлат кдс да одат преку А1 за да знам дали да се префрлам.

Многу поубо ќе им биди на КДС КАБЕЛНЕТ ПРИЛЕП да одат преку А1, оти еве знам Прилеп роднина што имам на А1 секогаш кога сум одел кај нив имале интернет. Исто така доста постабилен интернет ќе имаат КАБЕЛНЕТ, оти од Бугарија А1 имаат оптички кабел донесено овдека и заради тоа им се доста стабилни конекциите. За 1130 денари интернет и телевизија со сите спортски и пинк канали е најдобрата понуда на македонскиот пазар.
Очекувај ако МТЕЛ не се договори за понатаму да му дава интернет на кабелците ќе мораат тие да бараат го брзо време решение. Телеком се најстабилно решение, ама пак треба појче во џебот да брцниш и појче да дајш, а А1 може за подобра цена да им даде perring. Ај че пишиш ако се префрлат кдс да одат преку А1 за да знам дали да се префрлам.
Znam kako e na A1 ,od 2016 sum na docsis, nema problemi,mn,retko ako nema optika samo.....
Prethodno 1god na Tk, na docsis 2.0, posle 16h,do 00h uzas,
Prethodno 5/6god, na Kds so 24/7h, problemi ...
Od a1 od internet i Tv sum prezadovolen, (tv,kanali e dikutabiono) ama stabilnosta e na visoko nivo,
Mtel(telekomSrbija)ne znam so koja cel se na pazarot kaj nas, konkurentni ne se nemaat nikakvi kombo opcii preskapi se ostanuva samo mesta za Msat,kade nema kabelska,(ama i od msat vikaat uzas resiver,tapa kanali)

Не знам дали е нешто сменето но вака изгледа Supenova.

Секое менување канал треба да се причека да го вчита каналот. Се појавува што врти кругче и ако интернетот ти е успорен за HD колку време ќе се чека да го вчита каналот?

Последно уредено:
Не знам дали е нешто сменето но вака изгледа Supenova.

Секое менување канал треба да се причека да го вчита каналот. Се појавува што врти кругче и ако интернетот ти е успорен за HD колку време ќе се чека да го вчита каналот?
Mn,e sporo.?5sekundi??

Mn,e sporo.?5sekundi??
Не сум мерел ама од што видов на Јутјуб се појавува тоа да ти го вчита каналот. Тие видеа што ги гледав се постари, можеби имаат нешто сменето од тогаш.

Добро тоа е така на Android уреди. IPTV му треба неколку секунди да вчита канал но е безвезе.

proverete na mtel.mk kaj televizija sega e podeleno posebno za msat, najverojatno spremaat ke bide za skoroo ajdee

CBS Reality i Erotic se gasat na platformata m:SAT, nov tv kanal e kanalot UNA TV na br 86, a najverojatno ke gi dobieme i novite sportski kanali na Arena - Balkan Sport

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom