Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 621 54,5%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 285 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 102 8,9%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,6%

• Вкупно гласачи
    1.140
Член од
7 октомври 2008
Мислења
163
Поени од реакции
23
Абе и Obituary се едни од подобрите ако не и најдобар Death Metal бенд па нејкеш да постнам lyrics од нив, имаат една реченица од текст во некои песни. И неможеш да кажеш на некој дека не го бива кога фактите друго кажуваат. Варг има 6 албуми од кои 90% се на негов грб, на првите 2 албуми има помош од продукциска куќа за другото e "сам свој мајстор". Тебе лично ако ти е срање тоа е веке друга работа.

Член од
10 март 2009
Мислења
25
Поени од реакции
3
Зашо на блитзкриг ми ја лапнаа веста за бурзум?:toe:
Не си ја пуштил никогаш новоста, си ја зачувал како драфт, никогаш не стигнала до админите.

Ја ставив твојата наместо таа на Турпис, друг пат припази дали ти е испратена ок? :)

Инаку има фидбек копче на сајтот за вакви работи...

П.С. Се извинувам за офтопикот...

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
И официјално!!! Новата песна од Dying Fetus :vozbud:

П.С. видеото е од моја страна направено и прикачено на Youtube

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
И официјално!!! Новата песна од Dying Fetus :vozbud:

П.С. видеото е од моја страна направено и прикачено на Youtube
Ехее, веќе цела недела кај што ја има песнава на нивниот мајспејс.
Осеќам дека овој албум ќе биде феноменален.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.499
Поени од реакции
8.156
Генерално очекувам дека овој албум ке биде еден од најдобрите во 2009 заедно со Blood Oath-Suffocation и Darkest Day-Obituary....

Член од
27 јуни 2008
Мислења
93
Поени од реакции
5

ајде металци како ви се свига :devil3: мене ми се многууууууу свига
ајде и ова од мене :vozbud:

F

FallenHypaspist

Гостин
Од Crest of darkkness имам нешто ситно слушнато и екстра се...а вторите кога ќе ми дојде трансвер на 1ви тогаш ќе видам:D

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82

Ова е стварно ЛУДА техникалија....ова се басистот и гитаристот од нов технички дет метал бенд од америка по име VIRAEMIA, а формирани се во 2008 и имаат издадено едно демо и едно еп (еп-то е јануари оваа година)...

Многу луд бенд!!! Ми го препорачаа, се скренав и мора да го слушните бендов :vozbud:
Старооооооооооооо :)
Па типот е голем антиталент, не знае ни на гитара да свири како што треба, а и како музичар е срање. Затоа се чудам како може некој да го слуша заради тоа што му се допаѓа музиката негова. Сеа разбирам секој има различен вкус, ама да слушаш Бурзум е веќе смешно. :)
Ама за тоа треба да немаш вкус.

Абе и Obituary се едни од подобрите ако не и најдобар Death Metal бенд па нејкеш да постнам lyrics од нив, имаат една реченица од текст во некои песни. И неможеш да кажеш на некој дека не го бива кога фактите друго кажуваат. Варг има 6 албуми од кои 90% се на негов грб, на првите 2 албуми има помош од продукциска куќа за другото e "сам свој мајстор". Тебе лично ако ти е срање тоа е веке друга работа.
Абе остај ти Обичуари. Тие се закон (без разлика на лириките) зашо имаат моменти шо се ептен на филинг напраени!

Џек

Мастер!?
Член од
8 март 2009
Мислења
84
Поени од реакции
2
Не си ја пуштил никогаш новоста, си ја зачувал како драфт, никогаш не стигнала до админите.

Ја ставив твојата наместо таа на Турпис, друг пат припази дали ти е испратена ок? :)

Инаку има фидбек копче на сајтот за вакви работи...

П.С. Се извинувам за офтопикот...

Стварно не се сеќавам дека само сум ја зачувал пораката:uvo:

Извинете, моја грешка нема да се повтори :D

F

FallenHypaspist

Гостин
Погрешното сваќање на блек идеологијата и скурченоста на блекерите от дет метал сцената не треба да биде причина за серење врз стилот :nenene::smir:

pozz

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Погрешното сваќање на блек идеологијата и скурченоста на блекерите от дет метал сцената не треба да биде причина за серење врз стилот :nenene::smir:

pozz

Која идеологија бе брат, Satan my Master? Монотони стануваат веќе, сите бендови истото го пеат.

Btw, ова на се' личи, само на човек не. :pos:

F

FallenHypaspist

Гостин
Блек идеологијата денеска е веќе тотално извртена. Правата блек идеологија е борба против црквата таква каква што е, институција која го лаже народот,го контролира со глупави приказни, и ја злоупотребува религијата,не ги вреднува правите вредности на религијата. Вие што мислите,тие горе скандинавците се мрднени? Та виделе што прави црквата, не им изгледало некако логично и се решиле да читнат библија ово оно...виделе што е всушност религијата, христијанството, па што е црквата....пишувале тешка и мрсна музика,пишувале двосмислени лирики често пропратени со иронија, запалиле некоја црква во знак на револт и ги прогласиле за сатанисти...е ваквата пропаганда придонела поновите блек бендови стварно да имаат сатанистички идеологии.

Во едно интервју gaahl од Горгорот самиот изјави нешто вака,не ме фаќајте за збор....- ''Блек металот претставува војна против христијанството такво какво што е сега, ако размислите подобро има добра логика во ова, секој блек метал бенд што не го следи овој пат воопшто и не е блек метал бенд''...и фино си ја објасни симболиката на крвавите концерти,проследени со тјагнешки глави, човекот на крст ово оно...

А што велиш,да веќе е испеан...монотон е...

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Палењето на било какви објекти е вандализам, а мислам дека доволно е револтот да биде прикажан исклучиво преку музиката. Е заради тие таквите ретарди, сите ние сме прогласени за сатанисти и наркомани од простата народна маса. Е затоа ги мразам тие уфилманите „музичари“.

Џек

Мастер!?
Член од
8 март 2009
Мислења
84
Поени од реакции
2
Во едно интервју gaahl од Горгорот самиот изјави нешто вака,не ме фаќајте за збор....- ''Блек металот претставува војна против христијанството такво какво што е сега, ако размислите подобро има добра логика во ова, секој блек метал бенд што не го следи овој пат воопшто и не е блек метал бенд''...и фино си ја објасни симболиката на крвавите концерти,проследени со тјагнешки глави, човекот на крст ово оно...
Да, само што типот е атеист и педер.

Позер.

Ни самиот не знае зашо го правел тоа што го правел.

F

FallenHypaspist

Гостин
Да, само што типот е атеист и педер.

Позер.

Ни самиот не знае зашо го правел тоа што го правел.
Епа изгледа не го знаеш доволно:nenene:...тој е мн поголем верник од оние што денеска жмијат по црквите,постат ово оно...ја гледа правата страна на религијата...расчитај некои ствари околе него...

А ристе,па би се сложил и со тоа....

Kajgana Shop

На врв Bottom