Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,3%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.145

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
T

Tetro

Гостин
Експериментален, јебига. Исто ти е. Иначе ме интересира дали сте чуле за македонските Point Blank, другар ми ги кажа, нешто во стил на Deftones...

http://www.myspace.com/pointblankmkd
point blank :rolleyes:
2004-05 ми падна во раце демо едно нивно, имаше некои 4-5 песни. Откако добро ги преслушав, оценив дека се доста надежни, ама кај нас нема публика за такво нешто. Пред 2-3 години слушнав дека снимале спотови во Софија, имале турнеја некаде Полска-Чешка или подалеку.
Ако не се лажам пред две години излезе албумче од нив, 10-тина песни. Мислам дека беше под име "Dirty Queen".

http://www.youtube.com/watch?v=BCoEWtBRAjY

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Баш нашава публика сака такви бендови како Поинт Бленк, затоа што во нашава публика има голема концентрација на помлади луѓе, кои претпочитаат бендови како Дефтонс во својата музичка транзицијата додека се стабилизираат со точно одбран (истенчен) вкус :)))) Инаку кај нас каков сакаш бенд тури, нема да има леб, зашто тоа е тоа. 1000 души публика. Поинт Бленк гарант сфатиле (тоа што го зборев одамна) дека е боље да праат кариера надвор.

Член од
27 август 2011
Мислења
46
Поени од реакции
13
него ај да видиме што ќе испадне од новиот албум на металика со Лу Рид, за мене незнам да прават албум со некој си друг, незнам ми немам смисла, а и да сега у многу блиска иднина испаѓа и 13-от албум на MegadetH \m/

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
него ај да видиме што ќе испадне од новиот албум на металика со Лу Рид, за мене незнам да прават албум со некој си друг, незнам ми немам смисла, а и да сега у многу блиска иднина испаѓа и 13-от албум на MegadetH \m/
Излезе една песна од таа соработка со Лу Рид, безвеза ми е песната скрос, а ногу очекував од такви легенди, али да не судам според само една песна, ќе го чуеме целиот албум у ноември.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Излезе една песна од таа соработка со Лу Рид, безвеза ми е песната скрос, а ногу очекував од такви легенди, али да не судам според само една песна, ќе го чуеме целиот албум у ноември.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Како Хитлер реагира на новите албуми на Morbid Angel и Opeth ми е лудница, овоа со Металика не е толку урнебесно :)
Хаха сега го глеам со Opeth, Jethro Tull wannabe band. Туку со Металика не е проблемот што малку забегуваат од нивниот стил (додуша одамна забегаа), туку што Лу не е ни пола вокал од тоа што беше и е земен само за праење пари.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Хаха сега го глеам со Opeth, Jethro Tull wannabe band. Туку со Металика не е проблемот што малку забегуваат од нивниот стил (додуша одамна забегаа), туку што Лу не е ни пола вокал од тоа што беше и е земен само за праење пари.
Нормално, во години е и мора нешто да се прае хаха.

Член од
28 септември 2011
Мислења
9
Поени од реакции
2
Поздрав до сите металци \m/
Само што се регистрирав на форумов, па се надевам дека ќе се дружиме.
Инаку, слушам метал. Не можам да замислам ден а да не пуштам некое тешко металчиште.
Освен метал слушам и рок (поретко) онака за расположение.
Од металот најмногу слушам треш. Повеќе за тоа што слушам и како слушам може да видите на мојот last.fm профил.
Код:
http://www.last.fm/user/tntmk

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Новиот бенд на Грег од Paradise Lost

Ова пишува на инфото на јутуб

About five days ago we ran a post about a mysterious new UK death metal band called Vallenfyre who had recently signed to Century Media basically on the strength of a two-song 7″ single. Granted, after listening to excerpts of that single, it became immediately apparent why a venerable label like Century had signed this band, because the music is motherfuckin' titanic.

In that earlier post (which generated quite a lot of interest as it turns out), I explained that despite hunting high and low over the trails of the interwebs, I had found very damn little information about the band. At the end of the post, I ventured a guess, based on the maturity of the music and appearance of the band members that they "have been metalling for a while, with other outfits."

Well, holy fuck, was that a good guess. Today, Century Media released some additional details about Vallenfyre. For example, here's who is in the band:

Gregor Mackintosh (PARADISE LOST) -- Vocals and Lead Guitar
Hamish Glencross (MY DYING BRIDE) -- Rhythm and Lead Guitars
Mully -- Rhythm Guitars
Scoot (DOOM, EXTINCTION OF MANKIND) -- Bass
Adrian Erlandsson (AT THE GATES, PARADISE LOST) -- Drums

Good lord, is that an impressive collection of talent or what. And coincidentally, it wasn't so long ago that we posted a feature about Adrian Erlandsson and his brother Daniel (here). But wait, there's more: Vallenfyre's debut album, A Fragile King, will be released on October 31 in Europe and on November 1 in NorthAm. And there's still more (after the jump).

According to the story about Vallenfyre that appeared today in Blabbermouth, Vallenfyre's music had its genesis in the December 2009 death from cancer of Gregor Mackintosh's father, John, who was clearly a profound influence in his life. The album's title is itself a reference to his losing battle with cancer. The grief of that loss drove Mackintosh back to the roots of his experiences with metal, and the creation of the first Vallenfyre songs appear to have been both a working-out of his anguish and a testament to both his father and to the kind of music that first inspired Gregor.

This may explain the intensity and power in the song excerpts we featured in our earlier post, and makes me all the more excited to hear the new album when it comes. Here is the full report from the piece in Blabbermouth. (Thanks very much to NCS reader Fretzel for tipping me to this news.)

"The sound of VALLENFYRE goes back to Gregor's youth.

"'I was first introduced to more extreme music by my older brother in 1981." Gregor says. "Over the next few years in my early teens, I grew to love various early hardcore punk bands like DISCHARGE, ENGLISH DOGS, CONFLICT, etc. Around a similar time I was becoming aware of other more metal music like MOTÖRHEAD and BLACK SABBATH. In '84/85′ I got into bands who were fusing these styles like HELLHAMMER, ANTISECT and AMEBIX. A couple of years later I started tape-trading with people all around the world, which enabled me to hear lots of really cool, interesting, extreme music. AUTOPSY, NAPALM DEATH, MORBID ANGEL, REPULSION, NIHILIST are some of the more well-known names I started to get into, but there were many, many more which never gained the same notoriety. At the same time, I formed PARADISE LOST with my friends. Our early stuff was a bit of a mixture of all this stuff but we also had a lot of doom influence from the likes of CANDLEMASS, TROUBLE and ST. VITUS.'

"The tracks on the seven-inch single and the upcoming album were recorded between December 2010 and April 2011.

"VALLENFYRE is not a one-off project but will continue as a band that will also play live in 2012."

Kajgana Shop

На врв Bottom